Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αύξηση ενός μήνα μόνο για επενδυτές - Δηλώσεις Μπόλονι και Λαζάρ




Έως τις 22 Σεπτεμβρίου θα είναι ανοιχτή η νέα ΑΜΚ ύψους 20.200.002 ευρώ. Τι απάντησαν Φαρλαλής, Μαυρομάτης στις επίμονες ερωτήσεις των μικρομετόχων για το άνοιγμα της ΠΑΕ και το θέμα της ΕΕΑ
Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία θα είναι μικρής διάρκειας και δομημένη με τρόπο που να αφορά αποκλειστικά (εκτός αν προκύψει άλλος μεγαλοεπενδυτής) στους Φλωρίδη-Σαχπατζίδη. Η συζήτηση των εκπροσώπων της ΠΑΕ με τους μικρομετόχους, όμως, "άναψε" στο τέλος όταν υπήρξαν επίμονα ερωτήματα για το άνοιγμα της ΠΑΕ και το θέμα της ΕΕΑ.


Αύξηση 20,2 εκ. ευρώ, έως τις 22/9
Ας αρχίσουμε παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν στη νέα αύξηση μ.κ. Εκπροσωπήθηκε το 67,20% των μετοχών και έτσι η διεξαγωγή της Γ.Σ. έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα. Ψηφίστηκε αύξηση στο ύψος των 20.200.002 ευρώ, ανοιχτή για όσους βάλουν από 50.000 ευρώ και άνω. Θα είναι ανοιχτή ως τις 22/9, με στόχο να κλείσει το συντομότερο δυνατό το θέμα των επενδυτών.
Διαβάστε στη συνέχεια τι απαντήσεις δόθηκαν από τους κ.κ. Φαρλαλή-Μαυρομάτη για το άνοιγμα της τωρινής διοίκησης, το θέμα της ΕΕΑ και την λειτουργία των υποδομών


Η εξέλιξη της διαδικασίας
 
Οι μετοχές που εμπρόθεσμα κατατέθηκαν είναι 14.809.311 μετοχές, ποσοστό 67,20%. Δεν υπάρχουν εκπρόθεσμα κατατεθειμένες μετοχές. Η Συνέλευση γίνεται κανονικά.
Δεν υπάρχει κάποιος που να προσφέρθηκε να κάνει αιρετή διοίκηση. Πάμε στο θέμα της νέας ΑΜΚ.
Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζει: "Όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της έγκρισης νέας αύξησης" και διαβάζει την πρόταση της διοίκησης της ΠΑΕ για κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, προκειμένου να βοηθηθεί η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτών.
Για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί ο Γιώργος Φαρλαλής, η αύξηση δεν θα γίνει με δημόσια διάθεση μετοχών, αλλά θα υπάρχει κατώτατο όριο 50.000 ευρώ για κάθε επενδυτή.
Η νέα αύξηση θα γίνει στο ύψος των 20.200.002 ευρώ και αν καλυφθεί εξ' ολοκλήρου το μετοχικό κεφάλαιο θα φτάσει τα 26.810.755,50 ευρώ.
Η τιμή της μετοχής θα είναι 0,33 ευρώ.
Εγκρίνεται η νέα αύξηση.
Μέτοχος θέτει ερώτημα πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ και αναρωτιέται γιατί να υπάρχουν χρέη και άνοιγμα της στιγμή που η ομάδα έχει δεκάδες χορηγούς, πέρσι πούλησε 21.000 εισιτήρια διαρκείας.
 
Ο Γιώργος Φαρλαλής τονίζει: "Η οικονομική θέση της ΠΑΕ είναι τέτοια που μας οδηγεί να ζητάμε 20,2 εκ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όλα τα στοιχεία φαίνονται μέσα από τους ισολογισμούς".
Ρωτάται με επιμονή να πει πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ, εκτός των χρεών προς το Δημόσιο: "Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Τα γνωρίζουν και οι επενδυτές. Το νούμερο αυτό θα μπορούμε να το πούμε μόλις δημοσιευτεί και ο ισολογισμός της περσινής περιόδου που έκλεισε στις 30/6".
Σ΄αυτό το σημείο παρεμβαίνει ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, ο οποίος τονίζει ότι μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών θα γίνει Γενική Συνέλευση με θέμα τον τελευταίο ισολογισμό.

"Ενα παίκτη νέο δεν βρήκε ο Μπόλονι"
Μέτοχος της ΠΑΕ ασκεί κριτική για το γεγονός ότι ο Λάζλο Μπόλονι ήρθε και δεν βρήκε ένα παίκτη από τις υποδομές που μπορεί να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και αναρωτιέται μήπως έχει γίνει λάθος. "Η ομάδα έχει επενδύσει στις Υποδομές αρκετά χρήματα. Υπάρχουν ταλέντα που στην πορεία πιστεύουμε ότι θα ξεχωρίσουν. Βλέπετε την πορεία του Αθανασιάδη, υπάρχει ο Αποστολόπουλος, που ήρθε από δανεισμό. Το ίδιο και άλλοι παίκτες".

"Καμία ενημέρωση από την ΕΕΑ"
Από τους μετόχους ζητούνται ακόμη διευκρινίσεις για το τι συμβαίνει με το θέμα της ΕΕΑ. Τόσο ο Γιώργος Φαρλαλής, όσο και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τονίζουν ότι μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τα γραφεία της Επιτροπής η μόνη ενημέρωση που είχαν είναι ότι "δεν υπάρχει τίποτα για τον ΠΑΟΚ". "Δεν έχουμε καμία κλήση από την επιτροπή. Στην αυριανή συνεδρίαση δεν μας έχουν καλέσει".
Οι μικρομέτοχοι ζητούν να κινηθεί η ΠΑΕ νομικά σε βάρος μέσων ενημέρωσης που προεξόφλησαν ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει άδεια από την Επιτροπή. "Ας περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση και μετά μπορούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις".    

Παρέμβαση Παντελιάδη
Ο παλιός παράγοντας, Ηλίας Παντελιάδης παρενέβη επισημαίνοντας προς τον Γιώργο Φαρλαλή ότι η διοίκηση δεν κάνει τίποτα για τη ρύθμιση των χρεών. "Ξέρετε το πρόβλημά μου και σας ενημερώνω ότι δεν θα επιτρέψω να συγκροτηθεί άλλη διοίκηση Πρωτοδικείου. Έχω κάνει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, μέσω του προέδρου Πρωτοδικών. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει διοίκηση Σαχπατζίδη, στον οποίο έχω υποσχεθεί ότι θα κάνω μία εξαίρεση".
Η συνέλευση τελειώνει με τον Αχιλλέα Μαυρομμάτη να επισημαίνει ότι η θα χρειαστούν δύο τρεις μέρες, για τα τυπικά, για να ανοίξει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποίας θα κλείσει, όπως και να ΄χει στις 22/9. 

Μικρά-μικρά πριν την Συνέλευση
17.02 Λιγοστός κόσμος στην αίθουσα Τύπου που θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση. Από πλευράς ΠΑΕ, παρόντες, προς το παρόν, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, Γιώργος Τζέτζης και εκ των υπευθύνων επικοινωνίας, Λευτέρης Δούκας. Υπάρχουν και πέντε μικρομέτοχοι.
17.07 Εμφανίστηκε στην αίθουσα το μέλος της διοίκησης Γιώργος Φαρλαλής, ορισμένοι ακόμη μέτοχοι, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος. Ο Γιώργος Φαρλαλής τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συγκέντρωση ποσοστού 66,7% των μετοχών που απαιτείται για να γίνει η Γ.Σ.
17.10 Μπαίνει στην αίθουσα και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης και η διαδικασία αρχίζει.
Παρόντες ακόμη ο Γιώργος Μιχαηλίδης μέλος της ΠΑΕ και ο Άλκης Ησαϊάδης από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:
-Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης
-Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
-Τροποποίηση του άρθρου 7 (για το μετοχικό κεφάλαιο)
 -Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις

«Όλα για την ΠΑΟΚΑΡΑ»

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται 26 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, οι προσδοκίες με την έλευση του Μπόλονι πολλές, ωστόσο ο Ρουμάνος είναι ρεαλιστής και βάζει ως πρωταρχικό στόχο την καλή μπάλα και τη νοοτροπία νικητή. Σε συνέντευξη που εξασφάλισε το gazzetta.gr, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μιλά για την εξαιρετική επικοινωνία με τους Ζαγοράκη, Βρύζα, Κωνσταντινίδη, το μπάτζετ και τους παίκτες που θέλει από Ρουμανία.

- Τι σας έπεισε να αναλάβετε τον ΠΑΟΚ, όταν η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία;

 «Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Οι Έλληνες με είχαν πλησιάσει και πριν από λίγα χρόνια, όμως προτίμησα τη Γαλλία. Εκτίμησα αυτή την κίνηση».

- Μάλλον ασυνήθιστο για σας, να δουλεύετε σε ομάδα με μεγάλο ρόστερ.

«Όταν έφτασα στη Θεσσαλονίκη η ομάδα είχε 32 παίκτες. Ζήτησα να συνεργαστώ με 16 συν 6-7 νέους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα. Θα ήθελα να αποχωρήσουν κάποιοι, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή έχουν συμβόλαιο. Έτσι χρειάζεται να χτίσουμε κάτι και με παλιούς παίκτες. Είδα κάποιους παίκτες από τη Νέων και υπάρχει η ποιότητα όπως σε Ρεν και Σπόρτινγκ».
 - Στην πρώτη προπόνηση είχαν δώσει το «παρών» περίπου 12.000 φίλαθλοι, είναι μάλλον φανατικοί.
«Οι φίλαθλοι είναι μέρος της ζωής της ομάδας. Εάν προπονούμασταν κάθε μέρα στο γήπεδο, θα άρχονταν πάντα 5.000. Είναι συναρπαστικό να έχεις τέτοιους οπαδούς».
 - Όλοι περιμένουν από σας να κερδίσετε το πρωτάθλημα από τον πρώτο χρόνο, όπως κάνατε με Σπόρτινγκ και Σταντάρ
«Δεν είμαι υποκριτής, εγώ το μόνο που θέλω να κάνω είναι ο ΠΑΟΚ να παίξει πολύ καλή μπάλα και να κερδίζει. Ρεαλιστικά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει τίτλο για μεγάλο διάστηκα και τους είπα: Δείτε το ρεκόρ σας. Είπα στους φιλάθλους να μην πιστέψουν πως απέκτησαν το νούμερο 1 αυτό το καλοκαίρι, πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».
 - Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πτώση μετά και την κατάκτηση του EURO 2004;
-«Δεν νομίζω ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας απεικόνιζαν και την αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η Δανία κέρδισε το '92 και δεν έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».
 - Τα μηνύματα από τον Κοστίν Λαζάρ;
«Συγχαίρω το θάρρος του για την επιλογή της δύσκολης απόφασης. Θα μπορούσε να παραμείνει στη Ρουμανία, όπου θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Ήρθε σε μια ισχυρή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και ο ανταγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα είναι αρκετά μεγάλος. Υπάρχει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες. Κρίμα που ήρθε στο τέλος και η φυσική του κατάσταση δεν ήταν καλή, αφού πρέπει να την ανακτήσει. Θα ήμουν ευτυχής να τον έβλεπα να παίζει σε υψηλό επίπεδο, ώστε να παίξει και στην Εθνική».

- Τι θέλετε εσείς από την ομάδα;

«Είμαι τυχερός που δουλεύω με ανθρώπους του ποδοσφαίρου, Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης, όλοι  πρώην διεθνείς. Θέλω να απαλλαγούμε από άχρηστα συμβόλαια και να ενισχύσουμε με άλλους παίκτες. Θα ήθελα να έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε καλούς παίκτες στα επόμενα δύο χρόνια, με 4-5 εκατομμύρια ευρώ».

- Έχετε κάποια λίστα από Ρουμανία;

«Ήθελα τον Μπόγκνταν Στάνκου και τον Γκαμάν, αλλά δεν μπορούσαν».

- Είστε πιο κοντά στην επιστροφή σας στη Ρουμανία;

«Το μέλλον θα αποφασίσει. Γιατί όχι;»
 - Μιλήσατε με τον Λουτσέσκου για την Καρπάτι;
«Ποτέ δεν ζήτησα τη συμβουλή του Λουτσέσκου σχετικά με την Καρπάτι. Δεν έχει καμία σχέση με τη δυναμικότητα τηςΣαχτάρ».

- Ποιοι είναι οι κύριοι αντίπαλοι για τον τίτλο;

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι κύριοι αντίπαλοι για τον τίτλο. Παραδοσιακά είναι ισχυρότερες οικονομικά από μας. Οι υπόλοιποι ανταγωνιστές είναι στο ίδιο επίπεδο».

- Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των Mπόλονι, Μουρίνιο, Βενγκέρ και Γκουαρδιόλα;

«Είναι διάσημοι».

- Μόνο αυτό;

«Πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνει αυτή η σύγκριση γιατί ο Μουρίνιο είναι μια ιδιοφυΐα και γω ένας προπονητής. Αν κοιτάξεις την καριέρα του καθενός δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα με τα αν... Τι θα είχε γίνει αν ο Μουρίνιο έμενε στη Ρουμανία. Θα ήταν καθηγητής Αγγλικών σε Λούντους ή Ρέγκιν (πόλεις στη Ρουμανία), μεταφραστής, θα είχε συναντήσει ποτέ τον Μπόμπι Ρόμπσον στην Μπαρτσελόνα; Είναι μεγάλος προπονητής και χωρίς μεγάλους παίκτες».
 - Παρ’ όλα αυτά, εσείς και ο Μουρίνιο κερδίσατε το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία
«Υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε...Όταν φτάνεις στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να έχεις κουράγιο. Θα ήθελα στα επόμενα δυο - τρία χρόνια να έχω πολύ καλά αποτελέσματα. Θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα μετά το πρωτάθλημα με τη Σπόρτινγκ, θα μπορούσα να διαχειριστώ καλύτερα την επιτυχία, όμως είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έχω δώσει και έχω πάρει στο ποδόσφαιρο».

Λαζάρ: «Να τελειώσω εδώ την καριέρα μου»

Ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική στην καριέρα του, ο Κοστίν Λαζάρ τόνισε έτοιμος για αποδείξεις και ευχήθηκε να τελειώσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

 - Έχεις προλάβει να εγκλιματιστείς στη Θεσσαλονίκη;
«Αισθάνομαι υπέροχα εδώ. Παίζω σε μια μεγάλη ομάδα με δυναμική και παράδοση στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι μαζί μου και η πόλη φανταστική. Ήθελα ηρεμία και η Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετική».

- Γιατί επέλεξες τον ΠΑΟΚ;

«Είχα πολλές προτάσεις από τη Ρουμανία, όμως έψαχνα κάτι καλύτερο οικονμικά και αγωνιστικά και προτίμησα να πάω στο εξωτερικό».

- Υπήρξαν σκληρές διαπραγματεύσεις;

«Όχι, συμφωνήσαμε σε τρεις ημέρες. Με βοήθησε ο Βίκτορ Μπέκαλι. Πριν υπογράψω θέλησα να μιλήσω με τον κ. Μπόλονι. Μου είπε πως με θέλουν και οι δυο πλευρές, ήθελα να αποφύγω τα προβλήματα που έχουν οι ξένοι παίκτες όταν φεύγουν οι προπονητές».
 - Ποια είναι η επικοινωνία σου με τον Μπόλονι;
«Είναι πολύ καλός μαζί μου και αισθάνθηκα ειλικρίνεια. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα γιατί δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που προσποιούνται, άλλο να δείχνουν μπροστά σου και άλλο από πίσω σου. Είχα να κάνω με τέτοιους ανθρώπους στο παρελθόν».
 - Είσαι έτοιμος να αποδείξεις την αξία σου;
«Ξέρω πως περιμένουν από μένα πολλά. Η ομάδα έχει αρκετά υψηλό επίπεδο, με καλούς παίκτες. Υπάρχει ανταγωνισμός με τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι όμως 34 ετών και δεν φοβάμαι. Μέχρι τώρα είχα συνηθίσει να παίζω ανασταλτικά, αλλά τους είπα ότι η θέση μου είναι αμυντικό χαφ μπροστά από την άμυνα. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος σωματικά 100%, ενώ είχα και έναν τραυματισμό».
 - Πώς σε υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη;
«Με υποδέχθηκαν ζεστά οι οπαδοί και μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Ελπίζω να παίξω με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην Εθνική Ρουμανίας. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».

«Το... τάμα στον Άγιο Δημήτριο»

Ο πατέρας του Κοστίν Λαζάρ προσευχόταν στον Άγιο Δημήτριο στο Βουκουρέστι και τώρα ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος που ξέρει πως Προστάτης της Θεσσαλονίκης είναι ο Άγιος Δημήτριος. Όπως τόνισε... «Υπάρχει σιγουριά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog