Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τελικός Σούπερ Καπ(β'): Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (φωτο+βίντεο)


Η Ρεάλ πάλεψε λυσσασμένα απέναντι στους πρωταθλητές, αλλά στο τέλος νίκησε πάλι η μεγάλη Μπάρτσα (3-2) του σύγχρονου Θεού της μπάλας. Λίο Μέσι, δύο γκολ, μία ασίστ, ένα ακόμα τρόπαιο.

  Η Μπαρτσελόνα άρχισε όπως τελείωσε την περσινή χρονιά. Με κούπα. Νίκησε 3-2 τη Ρεάλ με δύο γκολ του Μέσι στον χιτσκοκικό δεύτερο τελικό του Καμπ Νου και κατέκτησε το Super Cup.



Το ξεκίνημα στο Καμπ Νόου είχε γκολ στο ίδιο περίπου χρονικά σημείο με το ματς της Κυριακής στο Μπερναμπέου. Μόνο που οι ρόλοι αντιστράφηκαν και το σκορ άνοιξε η Μπάρτσα. Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέσι στον Ινιέστα, αυτός κάνει μοναδικό τελείωμα πάνω από τον Κασίγιας και 1-0!


Η απάντηση δεν άργησε όμως να έρθει από την "βασίλισσα" καθώς ο Ρονάλντο στο 20' από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1!




Βασιλικές ευκαιρίες, μπλαουκράνα γκολ!


Μάλιστα ο Πορτογάλος στο 26' παραλίγο να σκοράρει όταν η βολίδα που έπιασε έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι, αφού πρώτα την ακούμπησε ο Βαλντές.


Ο Ισπανός πορτιέρο των γηπεδούχων έσωσε και στο 29' την ομάδα του, όταν έδιωξε σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Εζίλ.

 

Και επειδή αυτός ο πείφημος νόμος του ποδοσφαίρου έπρεπε να επιβεβαιωθεί και στο Καμπ Νόου, η Μπάρτσα στο 45' σκόραρε με τον Μέσι, όπως και στον πρώτο τελικό! Αυτή τη φορά σέρβιρε την ασίστ με... τακουνάκι ο Πικέ.

 



Υπνος μέχρι το 80'...


Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο ρυθμός έπεσε αισθητά με την πρώτη καλή φάση να την συναντάμε στο 66' όταν ο Κασίγιας στμάτησε τον Μέσι.


Αμέσως μετά (69') ήρθε η σειρά της Ρεάλ να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ για πρώτη φορά στην επανάληψη, με τον Μπενζεμά από ιδανική θέση να σημαδεύει τα... περιστέρια!




Messi rules!


Κάπου εκεί η "βασίλισσα" άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο την Μπάρτσα που έδειχνε να θέλει απλά να κρατήσει το 2-1. Κάπως έτσι η... αμυντική στάση των παικτών του Γουαρδιόλα τιμωρήθηκε από τον Μπενζεμά στο 82', 2-2!


Στο σημείο εκείνο πέρασε στο παιχνίδι ο Φάμπρεγας, ωστόσο ο νέος μπορεί να είναι ωραίος αλλά το ματς το καθάρισε ο παλιός λίγο πριν πάμε στην παράταση. Στο 88' ο Μέσι έπαιξε το ένα-δύο με τον Αντριάνο και από κοντά με αριστερό βολέ στην κίνηση έκανε το 3-2!

 



"Δολοφονικό" τάκλιν και... χαμός!


Όμως η ιστορία του αγώνα είχε ένα ακόμα κεφάλαιο να γράψει. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94') ο Μαρσέλο πήγε να κόψει την μπάλα στον Φάμπρεγας μπροστά στους πάγκους των δύο ομάδων. Αυτός της Μπάρτσα έπεσε να τον "φάει", ο αντίστοιχος της Ρεάλ να τον προστατέψει και το μπαρούτι που μύριζε σε όλο το ματς εξερράγη!


Για τρία λεπτά οι παίκτες και οι άνθρωποι των δύο ομάδων δεν τα έλεγαν σε ιδιαίτερο ήρεμο ύφος! Κάποια στιγμή μάλιστα ο Μουρίνιο έπιασε από το αυτί(!) έναν από τον αντίπαλο πάγκο, με τον συγκεκριμένο τύπο να γυρίζει και να απωθεί αρχικά τον Πορτογάλο, ενώ στη συνέχεια του έδωσε και μία σφαλιάρα!

 



Η ώρα της αποθέωσης!


Κάποια στιγμή όμως οι... κοκορομαχίες τελείωσαν, το ματς έληξε και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σήκωσαν το Supercopa de España στον ουρανό του Καμπ Νόου. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που η καταλανική ομάδα πήρε το Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στην Ρεάλ!

 




Σκόρερ: 15' Ινιέστα, 45', 88' Μέσι / 20' Ρονάλντο, 82' Μπενζεμά



 Οι συνθέσεις


Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αμπιντάλ, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς (86' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (83' Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια (73' Αντριάνο).


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Κοεντράο, Καρβάλιο, Πέπε, Κεντίρα (46' Μαρσέλο), Αλόνσο, Οζίλ (78' Κακά), Ντι Μαρία (64' Ιγουαΐν), Ρονάλντο, Μπενζεμά.


Διαιτητής: Φερνάντεθ Μπορμπαλάν 








 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog