Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ - Καρπάτι Λβιβ 2-0 video




Με γκολ των Αθανασιάδη και Λίνο ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Καρπάτι με 2-0 στην καυτή Τούμπα και βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μια πρόκριση που αν έρθει είναι ικανή να απογειώσει τον «δικέφαλο» που δείχνει φέτος έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Το απόλυτο των νικών πέτυχε ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας ανίκητος στα παιχνίδια που έχει δώσει. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλνι μετά τις δύο νίκες επί της Βαλερένγκα, έκανε το τρία στα τρία επικρατώντας στην κατάμεστη Τούμπα επί της Καρπάτι με 2-0, έχοντας ως σκόρερ τους Αθανασιάδη και Λίνο. Με το σκορ αυτό οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται μια ανάσα από την πρόκριση στους ομίλους και ετοιμάζονται για τη δική τους απογείωση που δείχνει να είναι πιο πιθανή από ποτέ. Άλλωστε με τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει κάτι παραπάνω φέτος.
Ας είναι καλά ο Κοντρέρας
Στο πρώτο ημίχρονο η Καρπάτι ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, έβαλε γκολ που σωστά ακυρώθηκε, αλλά ο «δικέφαλος» ήταν αυτός που στο τέλος πανηγύρισε. Για να το κάνει χρειάστηκαν δύο πράγματα. Αρχικά η σωτήρια επέμβαση του Κοντρέρας που έδιωξε πάνω στη γραμμή και φυσικά το γκολ του Αθανασιάδη. Το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, σε ένα ημίχρονο όπου επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει πως όποια ομάδα χάνει ευκαιρίες τρώει γκολ...
Άλλο ένα και να καίει...
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είδε και πάλι την αντίπαλό του να μπαίνει δυνατά, ωστόσο την έκοψε νωρίς τον βήχα με τον... κεραυνό του Λίνο. Ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-0 και ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ, αλλά σημασία έχει ότι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, που τους καθοστά αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Με 4-2-3-1 ο Μπόλονι
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια τον Έτο στα δεξιά της άμυνας, τους Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο και τον Λίνο αριστερά. Οι Γκαρσία και Αρία αμυντικά χαφ, ο Λαζάρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη, με τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Φωτάκη δεξιά.
Άγαλμα στον Χιλιανό
Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι Ουκρανοί μπήκαν δυνατά και μόλις στο 8' έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο ο... άγιος Κοντρέρας έδιωξε με κεφαλιά την μπάλα σε σουτ του Χολοντιούκ γλιτώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Κλάους και γκολ...
Εκεί που έδειχναν οι Ουκρανοί πως θα φτάσουν στο γκολ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 15' ο Βιεϊρίνια γύρισε στον Γκαρσία που έκανε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 βάζοντας... φωτιά στην Τούμπα. Ένα γκολ σήμα κατατεθέν του νεαρού επιθετικού, που αν του δοθεί η ευκαιρία είναι κίνδυνος-θάνατος μέσα στην περιοχή.
Σωστά ακυρώθηκε
Το καθάρισε ο Λίνο
Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι Ουκρανοί προσπάθησαν να μπουν δυνατά και να ισοφαρίσουν, όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και πάλι με τον καλύτερο τρόπο. Έκαναν το 2-0 και έδειξαν στους αντιπάλους τους ποιος είναι το αφεντικό. Συγκεκριμένα στο 56' ο Λίνο έναν κεραυνό από αριστερά ουσιαστικά έδωσε τέλος στον αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάτι σημαντικό με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρίες για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη του. Ακόμα όμως και το 2-0 δίνει στην ομάδα του Λάζλο Μπόλονι σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους, πρόκριση που θα φέρει λεφτά στα ταμεία του και θα τον βοηθήσει να... απογειωθεί!
MAN OF THE MATCH: Ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Μια φορά τού δόθηκε η ευκαιρία, έκανε το 1-0 και έτσι απλά έδειξε πως είναι γεννημένος σκόρερ. Μπορεί ο Φωτάκης να έτρεχε σαν τρελός και ο Κοντρέρας να έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή, αλλά ο Αθανασιάδης είναι ο παίκτης του αγώνα.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάμπλο Κοντρέρας άνοιξε τον δρόμο της νίκης με τη σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή. Ο Χιλιανός στάθηκε ακόμα μια φορά στο ύψος του.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανένας αδύναμος κρίκος δεν υπήρξε στον ΠΑΟΚ, όλοι έδωσαν αυτά που έπρεπε με τη νίκη να έρχεται δίκαια για τον «δικέφαλο».
 
Η ΓΚΑΦΑ: Η λανθασμένη εκτίμηση του Κρέσιτς θα μπορούσε να ήταν η γκάφα του αγώνα, αλλά ο Κοντρέρας διώχνοντας πάνω στη γραμμή τον έσωσε...
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άψογος Μάλεκ, καθώς είδε το φάουλ του Λούκας και ακύρωσε το γκολ της Καρπάτι.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο φετινός ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι δείχνει διαφορετικός. Μετράει τρία στα τρία στο Γιουρόπα Λιγκ και πραγματικά είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση. Όσον αφορά το ματς με την Καρπάτι, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να μην έπιασαν την απόδοση που είχαν κόντρα στη Βαλερένγκα, αλλά κράτησαν και πάλι το μηδέν στην άμυνα, στέλνοντας και δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Ήθελαν τη νίκη, την πήραν και βλέπουν ακόμα πιο κοντά τους ομίλους.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Λίνο, Αρίας (86' Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Καρπάτι Λβιβ (Όλεγκ Κονόνοφ): Τλούμπακ, Οστσίπο, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Φεντέτσκι, Χολόντιουκ, Κουντόμπιακ, Κριστόμπαλ (64' Βορόνκοφ), Ζένιοφ (58' Πατσέκο), Τκάτσουκ, Λούκας. 

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 39' δεν υπήρξε κάτι εξαιρετικό. Στο συγκεκριμένο λεπτό η Καρπάτι με τον Λούκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός των Ουκρανών πήγε στην εξέδρα να πανηγυρίσει, αλλά δεν είχε δει πως ο διαιτητής είχε σημειώσει φάουλ. Ένα φάουλ που υπήρξε, μια και ο Λούκας πήρε την μπάλα με το χέρι.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog