Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Προκριματικά Champions League: Οντένσε-Παναθηναϊκός 1-1

 


Δεχόμενος γκολ στο 90' ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Οντένσε στη Δανία, στο πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, αλλά έχει το πάνω χέρι με δεδομένη τη ρεβάνς την Τρίτη (2/8, 21:45) στο ΟΑΚΑ.


Οι «πράσινοι» άντεξαν στο πρώτο κακό 10λεπτο και έλεγξαν τον αγώνα στο υπόλοιπο κομμάτι, είτε έχοντας την κατοχή μπάλας είτε (στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου) αμυνόμενοι αποτελεσματικά.


Κορυφαίος και σκόρερ ο πολύ καλός Λέτο, ηγετική παρουσία του Μπουμσόνγκ στην άμυνα και καλά δείγματα από τον Κουίνσι στο (τελευταίο) 20λεπτο που αγωνίστηκε. Ο Γκανέζος, παίζοντας αριστερά, έδειξε σε μια-δυο φάσεις την ταχύτητά του, ενώ έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στις καθυστερήσεις. Τις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές έφτασε ο Καραγκούνης.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βασίστηκε στην 11άδα του φιλικού με τον Ατρόμητο, σε διάταξη 4-3-3. Μπροστά από τον Τζόρβα, η άμυνα αποτελούνταν από τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ.


Ο Σιμάο ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Κατσουράνη και Νίνη μπροστά του, ενώ Μαρίνος και Λέτο ήταν στα άκρα της επίθεσης, με τον Πετρόπουλο στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, στο 4-4-2 της Οντένσε, Φαλκ (λίγο πιο πίσω) και Ουτάκα ήταν οι επιθετικοί των Δανών, με τη μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου.
Η Οντένσε μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και για 10 λεπτά πίεσε τον Παναθηναϊκό. Με ενθουσιασμό και ανάπτυξη από τα άκρα, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή του Τζόρβα, αν και η μοναδική της ευκαιρία ήρθε στο 6' με τον Ουτάκα.


Μετά το 10λεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν το παιχνίδι. Το σουτ του Νίνη στο 12' φάνηκε να αποτελεί το εφαλτήριο για καλύτερη λειτουργία ανασταλτικά. Οι διάδρομοι έκλεισαν, οι Δανοί έμειναν μακριά και η κατοχή μπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδα.


Ωστόσο, επιθετική ανάπτυξη δεν υπήρξε, ούτε δυνατότητα να μπει ο Παναθηναϊκός απειλητικά στην περιοχή της Οντένσε και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Εξαίρεση αυτή του Λέτο στο 34', που ήταν κλασική και θα μπορούσε να φέρει το 0-1, αλλά ο Βέσελ είπε «όχι». Οι Δανοί είχαν δύο άστοχα μακρινά σουτ με τους Γιόχανσον (29') και Αντρέασεν (39'), ενώ ένα καλό είχε και ο Κατσουράνης στο 18'.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε μόλις στο 47' με το ωραίο γκολ του Λέτο. Οι «πράσινοι» είχαν ένα καλό 5λεπτο στη συνέχεια, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι δυνάμεις περιορίζονταν και οι Δανοί άρχισαν να παίρνουν και πάλι τον έλεγχο. Απείλησαν στο 50' με το παραλίγο αυτογκόλ του Σαριέγκι και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ουτάκα (54') και Αντρέασεν (57').


Η Οντένσε διατηρούσε τον έλεγχο αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνονταν αποτελεσματικά και ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Λέτο στο 73' (απέκρουσε ο Βέσελς). Θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα, ο Φερέιρα έβαλε αρχικά τον Κουίνσι αντί του Πετρόπουλου (73'), βάζοντάς τον αριστερά (ο Λέτο στην κορυφή) και μετά τον Καραγκούνη αντί του Νίνη, στην 100ή ευρωπαϊκή συμμετοχή του «Κάρα».


Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, έφτασαν δύο-τρεις φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή αλλά δεν είχαν την σωστή τελική πάσα. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα, δεν επέτρεψε να γίνει γρήγορος ο ρυθμός, αλλά τελικά η ισοφάριση στο 90' με τον Ρεγκίνιουσεν, σε μια φάση διαρκείας που είχε και πάλι ευκαιρία από τον σκόρερ.
Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει τη νίκη στην εκπνοή (3ο λεπτό των καθυστερήσεων) αλλά ο Κουίνσι δεν κατάφερε να πλασάρει τον εξερχόμενο Βέσελς.



ΣΚΟΡΕΡΣ: 90' Ρεγκίνιουσεν - 47' Λέτο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Κλος Γκόμες (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41' Σόρενσεν, 78' Ντζεμπά-Ντζεμπά - 87' Σπυρόπουλος

ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Ντζεμπά-Ντζεμπά), Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Γιόνχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Ουτάκα, Φαλκ (85' Χεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι). 

sentragoal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog