Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κονστάντσο: «Για πάντα στον Ολυμπιακό!»


Ο Φράνκο Κονστάντσο εξέφρασε την επιθυμία να κρεμάσει τα γάντια του στον Ολυμπιακό, αφού από τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του είναι ενθουσιασμένος με τον πειραϊκό σύλλογο.


 
Ο Αργεντινός γκολκίπερ αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει αντικαθιστώντας τον Αντώνη Νικοπολίδη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τόνισε πως γνωρίζει τον Ολυμπιακό σαν ομάδα εδώ και πολλά χρόνια λόγω… Φούνες! Επίσης αναφέρθηκε στους λόγους που διάλεξε το νούμερο «17», και το δώρο του Ρότζερ Φέντερερ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Φράνκο Κονστάντσο:



-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό;

«Βρήκα αυτό που περίμενα. Μια πολύ μεγάλη ομάδα, με καλή οργάνωση και μέχρι στιγμής με όλα αυτά που έχω δει, είναι ακριβώς αυτά που ήθελα. Και τα βρήκα».

-Υπήρχαν αρκετές προτάσεις από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Εν τέλει γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Ήρθα σε μια ομάδα με πολύ πλούσια ιστορία και είναι για μένα ευκαιρία να συμμετάσχω σε μεγάλες διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό».

-Σε αγχώνει που θα είσαι διάδοχος του Νικοπολίδη;

«Ξέρω την καριέρα του και μακάρι να κάνω κάτι αντίστοιχο».

-Τα τελευταία χρόνια δέσποζε η παρουσία του Νικοπολίδη, αλλά δεν στέριωσε κάποιος ξένος τερματοφύλακας. Είσαι έτοιμος να στεριώσεις;

«Όπως είπα και πριν, είναι μεγάλη ευθύνη να παίξω για αυτά τα χρώματα. Σίγουρα είναι ευθύνη τεράστια για μένα που θα διαδεχτώ αυτόν τον τερματοφύλακα και θα παίξω σε αυτή τη μεγάλη ομάδα».

-Όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε από παλιούς τερματοφύλακες ότι η θέση αυτή είναι η πιο δύσκολη. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

«Νομίζω πως ναι. Αλλά επειδή είμαι τερματοφύλακας, ξέρω ποιες είναι οι ευθύνες μου. Κάνω αυτό που ξέρω, το κάνω πολλά χρόνια και γνωρίζω ότι υπάρχει μία παραπάνω ευθύνη».

-Το λέμε με την έννοια ότι από μία φάση μπορεί να γίνει ήρωας και από την άλλη ο μοιραίος του αγώνα…

«Ναι. Αυτό γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Μπορείς να γίνεις ο κακός της “ταινίας”. Σε κάθε παιχνίδι μπορείς να γίνεις “ήρωας”. Αυτά έχει η ζωή του τερματοφύλακα».

-Προέρχεσαι από ένα πρωτάθλημα που είναι ανοικτό και που έγιναν πολλές φάσεις. Τώρα είσαι σε ένα πρωτάθλημα κλειστό, με λίγες φάσεις. Τι είναι πιο εύκολο για σένα; Να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση με αρκετές φάσεις στα καρέ σου;

«Επειδή έρχομαι από τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελβετίας δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες στην άμυνά μας. Είχα συνηθίσει να παίζω έτσι. Πάντοτε πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και το σημαντικό είναι να έχεις συγκέντρωση».

-Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στον Ολυμπιακό ύστερα από τρία χρόνια;

«Υπογράφοντας για άλλα τρία χρόνια!»

-Δηλαδή θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

«Μακάρι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο ποδόσφαιρο τη μια στιγμή είσαι εδώ και την άλλη αλλού».

-Κατάφερες ένα δύσκολο κοινό όπως αυτό της Βασιλείας να σηκωθεί σε όλο το γήπεδο και να σε επευφημεί. Ποια είναι τα στοιχεία που σε κάνουν τόσο αποδεκτό στο κοινό;

«Είμαι απόλυτος επαγγελματίας, παίζω για τα χρώματα που φοράω. Το βλέπει ο κόσμος από μέσα και πράττει αναλόγως».

-Επίσης, ήσουν αρχηγός στη Βασιλεία. Σκέφτεσαι να γίνεις και αρχηγός στον Ολυμπιακό;

«Δεν το σκέφτομαι αυτό τώρα. Η προτεραιότητά μου είναι να μπω στην ομάδα και να δείξω αυτά που μπορώ να δώσω».

-Πώς βλέπεις τον συναγωνισμό με τους άλλους τερματοφύλακες;

«Δεν υπάρχει βασικός τερματοφύλακας. Σίγουρα υπάρχει συναγωνισμός στις ομάδες και παίζουν οι πιο έτοιμοι. Εγώ θα πρέπει να κάνω τη δουλειά μου για να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα».

-Τι μπορεί να σημαίνει ευρωπαϊκή διάκριση για τον Ολυμπιακό; Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

«Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο έχει υπάρξει ισορροπία. Εξαρτάται από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ πόσο ψηλά θα φτάσεις».

-Ο πρόεδρος πώς σου φάνηκε;

«Είχαμε ένα μικρό ραντεβού απλώς. Μου φάνηκε ένας τύπος που θέλει να κάνει τον Ολυμπιακό όχι μόνο τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά να την προχωρήσει και ένα βήμα μπροστά στην Ευρώπη. Μου έδειξε ότι θέλει να είναι ο διευθυντής της ομάδας, που θέλει να προχωρήσει η ομάδα».

-Η δουλειά με τον Αλέκο Ράντο πώς είναι;

«Είμαστε ακόμα στην προετοιμασία. Το στάδιο αυτό σημαίνει ότι έχει πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Σιγά-σιγά θα τον γνωρίσω ακόμα καλύτερα».

-Ο Ιμπαγάσα έπαιξε κάποιον ρόλο για να έρθεις στον Ολυμπιακό; Με αυτά που σου είχε πει στο τηλέφωνο.

«Όχι. Του μίλησα και τον ρώτησα μερικά πράγματα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα από την οποία έχουν περάσει πολλοί Αργεντινοί. Όλα τα σχόλια που είχα ακούσει ήταν θετικά. Δεν αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό επειδή μίλησα με τον Ιμπαγάσα».

-Με ποιους άλλους Αργεντινούς έχεις μιλήσει;

«Ήμουν συμπαίκτης με τον Γκαλέτι, τον Λεντέσμα. Έχει πλούσια ιστορία με Αργεντινούς ο Ολυμπιακός, όπως ήταν παλιά ο Φούνες. Κι όσα σχόλια έχω ακούσει είναι θετικά».

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα τι ξέρεις;

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όλες οι ομάδες προσπαθούν να νικήσουν τον Ολυμπιακό, επειδή είναι η ομάδα με την πιο μεγάλη ιστορία και με τη μεγαλύτερη παράδοση. Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε όλα τα εκτός έδρας ματς».

-Ψάχνοντας κάποιες πληροφορίες, βρήκαμε κι ένα επεισόδιο που είχες με συμπαίκτη σου στη Βασιλεία. Τελικά είσαι τόσο οξύθυμος;

«Ήταν μια στιγμή ενός αγώνα. Με το που τελείωσε ο αγώνας, τελείωσε και η ιστορία».

-Τι κρύβεται πίσω από το δώρο του Φέντερερ. Ήταν ένα δώρο αναγνώρισης;

«Αυτό βγήκε σε ένα twitter, που είναι ψεύτικο. Δεν έχω ούτε twitter ούτε facebook και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Αλλά επειδή εκείνος υποστηρίζει τη Βασιλεία, έχουμε γνωριστεί και είναι κάτι που με χαροποιεί που μου έκανε αυτό το δώρο».

-Μας έκανε εντύπωση που δεν διάλεξες το Νο 1. Έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο;

«Στην Αργεντινή έπαιζα με το 17 στην πλάτη, στις ομάδες που είχα πάει δεν είχαν διαθέσιμο το 17 και από τη στιγμή που το βρήκα εδώ, το πήρα».

-Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια συνηθίζεται να αλλάζουν φανέλες οι ποδοσφαιριστές. Έχεις καμία που είναι για σένα σημαντική και την έχεις κρατήσει ως ενθύμιο
;
«Ποτέ δεν αλλάζω τη φανέλα μου. Μόνο αν έρχεται κάποιος και μου τη ζητήσει».



gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog