Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το κόστος του Βιεϊρίνια και η επίδραση της αγοράς

 
 
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί το σημαντικότερο αγωνιστικό περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ και η αξιολόγηση του κόστους του, του ποσού που πρέπει να δώσει μια ομάδα για να τον αποκτήσει, αποτελεί ένα περίεργο αλλά τρομερά ενδιαφέρον θέμα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. 
 
Τι γίνεται, όμως στην Ευρώπη, σε ποια ύψη κινείται η μεταγραφική κίνηση ακόμα και των καλύτερων παικτών και πως αυτή επηρεάζει τον ΠΑΟΚ;

Η ΠΑΕ έχει κάνει μια εξαιρετική κίνηση "κλειδώνοντας" τον παίκτη με την πολύ μεγάλη ρήτρα των 15 εκατομμυρίων και πλέον έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την παραχώρησή του. Επίσης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέροντας πως μια ανταγωνιστική ομάδα στην Ελλάδα, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση ύψους 12-13 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έβαζε μόνο τον πήχη ψηλά. Έλεγε με εύσχημο τρόπο πως ο Βιεϊρίνια δεν παραχωρείται και πως συζητά μόνο προτάσεις που θα έρθουν από συλλόγους του εξωτερικού. Τι ισχύει, όμως για την περίπτωσή τους;
Για τον Βιειρίνια είναι δεδομένο πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα μετά την καταπληκτική του φετινή χρονιά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και λογικό είναι ο ΠΑΟΚ να περιμένει σύντομα προτάσεις για την παραχώρηση του Πορτογάλου με το ύψος αυτών να μη φτάνει στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ που πολύ θα ήθελε να μπουν στο ταμείο της ομάδας. Το γιατί είναι απλό. Το απαγορεύει η κρίση, το απαγορεύει η ΟΥΕΦΑ που ζητά από τις ομάδες να μαζέψουν τα οικονομικά τους γιατί έρχονται τα επόμενα χρόνια μεγάλες κυρώσεις. Και ήδη αρχίσαμε να το βλέπουμε στην πράξη.

Πτώση τιμών πανευρωπαϊκά
Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ τον Νούρι Σαχίν. Ο 23χρονος Τούρκος έκανε καταπληκτική σεζόν, πήρε το πρωτάθλημα με την Ντόρτμουντ και ψηφίστηκε ο κορυφαίος παίκτης του Μπουντεσλίγκα. Ο σπουδαίος μέσος της Άρσεναλ, Νασρί κοστολογήθηκε από τη Μάντσεστερ 11 εκατομμύρια ευρώ και τέτοια πρόταση κατατέθηκε στους "κανονιέρηδες" για την απόκτησή του ενώ πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της είναι η μεταγραφή του Μπόγιαν στη Ρόμα για δέκα εκατομμύρια ευρώ.
Και μιλάμε για νεαρούς, πολύ γνωστούς και διεθνείς συνάμα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις με ομάδες όπως η Ουντινέζε να ζητά τρελά λεφτά για τον Σάντσες και η Παλέρμο για τον Παστόρε αλλά να είναι άγνωστο αν καταφέρουν να πάρουν έστω και τα μισά από αυτά.
Το παράδειγμα του Σισέ
Συγκρίσιμο μέγεθος με την περίπτωση Βιειρίνια, όχι ηλικιακά που παίζει σημαντικό ρόλο αλλά γιατί προέρχεται από την Ελλάδα είναι αυτή του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πρόταση στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ και περιμένει. Ο Γάλλος είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και στην κλάση του στην Ελλάδα βρίσκεται μόνο ο Βιειρίνια, ο Μιραλάς και ο Ιμπαγάσα. Και στα έξι εκατομμύρια, ίσως και τα επτά εκατομμύρια ευρώ είναι μια ρεαλιστική πρόταση που μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο. Υπάρχει βέβαια και ένα αλλά. Σ’ αυτό το ύψος οι προτάσεις μπορούν να έρθουν κυρίως από την… Ανατολή. Όπως βλέπουμε, άλλωστε Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία έχουν ομάδες που δίνουν καλά λεφτά σε αντίθεση με αυτές τις Δύσης που δε δίνουν για παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα και δεν είναι διεθνείς. Γι’ αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν ανοίγεται, περιμένει προτάσεις και αξιολογώντας τα υπέρ και τα κατά τους αν έρθουν, θα πάρει και την απόφαση γνωρίζοντας πάντα πως ο Αντελίνο Βιειρίνια είναι ένας παίκτης που πάνω του μπορεί να χτιστεί ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog