Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

CR7: Πρώτος σκόρερ με ιστορικό ρεκόρ

 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε τα κοντέρ στο σκοράρισμα και μαζί το απόλυτο ρεκόρ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Διαβάστε στο Sport24.gr πού, πώς και πότε πέτυχε τα 41 γκολ ο CR7 και ποιους προσπέρασε στη «χρυσή βίβλο» της ισπανικής Liga (pics & videos)
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε χθες τα 41 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Primera División.

Ο Πορτογάλος ξεπέρασε τους Θάρα και Ούγκο Σάντσες και φιγουράρει πλέον μόνος του στην κορυφή της λίστας των Pichichi της ισπανικής Liga.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα αναλυτικά στατιστικά του Ρονάλντο, τα περισσότερα φετινά του γκολ σε βίντεο και ένα photostory με στιγμές του από τα δυο χρόνια που βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε όλους τους πρώτους σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν από την περίοδο 1928-29 μέχρι σήμερα και να συγκρίνετε την επίδοση του CR7 με αυτές του Θάρα και του Ούγκο Σάντσες.

Για το photostory πατήστε εδώ.

Η πρόβλεψη που έγινε πριν λίγους μήνες από όσους παρακολουθούσαν την εκπληκτική μονομαχία ανάμεσα στους Ρονάλντο και Μέσι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία, τελικά επαληθεύτηκε. Ο CR7 όχι μόνο κέρδισε το «Pichichi» της περιόδου 2010-11, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει και το «στοιχειωμένο» ρεκόρ των 38 γκολ που κρατούσαν από κοινού ως καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση σε μια σεζόν, οι Τέλμο Θάρα (1950-51) και Ούγκο Σάντσες (1989-90).





Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Marca (22-5-2011): "Είναι από χρυσάφι", αναφερόμενη στο ρεκόρ του CR7.


Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ είναι από χθες ο απόλυτος ρέκορντμαν, αφού με τα δυο γκολ που πέτυχε εναντίον της Αλμερία, έφτασε τα 41 τέρματα, δημιουργώντας μια καινούργια εντυπωσιακή επίδοση που τον κατατάσσει πλέον στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν. 60 χρόνια μετά το κατόρθωμα του Θάρα και 21 χρόνια μετά την ισοφάριση του ρεκόρ του Βάσκου από τον Ούγκο Σάντσες, ο Ρονάλντο έγραψε το δικό του χρυσό κεφάλαιο στο βιβλίο των μεγάλων «goleadores» της ισπανικής Liga.

Εδώ να πούμε ότι ακολουθούμε τον αριθμό των 41 γκολ που αναγνωρίζει μόνο η Marca (σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που δίνουν στον Πορτογάλο 40 τέρματα), αφού η ισπανική εφημερίδα είναι αυτή που απονέμει το βραβείο Pichichi στον πρώτο σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Πιο κάτω στο κείμενο, εξηγούμε πώς ακριβώς έχει προκύψει αυτή η διαφορά.


Ο Τέλμο Θάρα ήταν μέχρι χθες ο ρέκορντμαν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν με τα 38 γκολ που σημείωσε τη σεζόν 1950-51.


Η «μάχη» ανάμεσα στον Κριστιάνο και τον Μέσι εξελίχθηκε αμφίρροπη μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Πότε έπαιρνε κεφάλι ο Αργεντίνος, πότε ο Πορτογάλος, με μικρές όμως διαφορές που προοιώνιζαν ένα γεμάτο αγωνία φινάλε στην υπόθεση του φετινού Pichichi. Ο CR7 έκανε το μεγάλο άλμα και έφτιαξε διαφορά ασφαλείας από τον περσινό πρώτο σκόρερ, στα ματς με τη Σεβίγια και τη Χετάφε (35η & 36η αγωνιστική αντίστοιχα), όπου πέτυχε συνολικά 7 γκολ, φτάνοντας τα 37 (σύμφωνα με τον υπολογισμό της Marca) και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το ρεκόρ της Πριμέρα.

Με δυο αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ, στο αν ο Ρονάλντο θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των 38 τερμάτων, που ήταν μέχρι χθες η κορυφαία επίδοση της Primera División. Τελικά ο σταρ της Ρεάλ έκανε τρεις πρωτιές μαζί: κέρδισε το φετινό «Pichichi», παίρνοντας τη ρεβάνς από τον Μέσι (περσινός Pichichi με 34 γκολ), έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που κερδίζει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία και φυσικά πήρε ο ίδιος το ρεκόρ από τους Θάρα και Σάντσες.


Ο Ούγκο Σάντσες ισοφάρισε την επίδοση του Θάρα, πετυχαίνοντας 38 γκολ την περίοδο 1989-90. Ο Μεξικάνος βγήκε 5 φορές πρώτος σκόρερ στην καριέρα του (1 με την Ατλέτικο και 4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης)


Στη σύγκριση τώρα ανάμεσα στην επίδοση του Ρονάλντο και αυτές των Θάρα και Ούγκο Σάντσες, διαπιστώνουμε τα εξής: Ο Θάρα τη σεζόν 1950-51 πέτυχε τα 38 γκολ σε 30 αγώνες (1.26 ανά παιχνίδι). Αν διαιρέσουμε τα συνολικά λεπτά συμμετοχής του (2.700), βλέπουμε ότι σκόραρε ένα γκολ κάθε 71 λεπτά. Ο Ούγκο Σάντσες πέτυχε τα 38 γκολ σε 35 αγώνες (1.08 ανά παιχνίδι). Διαιρώντας τα συνολικά λεπτά συμμετοχής του (3.073), βλέπουμε ότι σκόραρε ένα γκολ ανά 81 λεπτά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ CR7


Από την πλευρά του, ο CR7 πέτυχε τα δικά του 41 γκολ (λαμβάνουμε υπόψη μας τη Marca, αφού αυτή θα απονείμει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ) σε 34 συμμετοχές, έχει δηλαδή έναν μέσο όρο 1.20 γκολ ανά αγώνα. Τα 2.901 συνολικά λεπτά συμμετοχής του, σημαίνουν ότι έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα κάθε 70.7 λεπτά. Από τα 34 ματς στα οποία έπαιξε, βρήκε δίχτυα στα 19. Σκόραρε από 1 γκολ σε 5 αγώνες, από 2 γκολ σε 8 αγώνες, από 3 γκολ σε 4 αγώνες (με Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Μάλαγα και Χετάφε), ενώ πέτυχε και δυο «4άρες» (εναντίον της Ράθινγκ και της Σεβίγια). Ο Ρονάλντο έχει σημειώσει 26 γκολ με σουτ, 4 με κεφαλιά, 8 με πέναλτι και 3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πιο αναλυτικά:

- Ρεάλ Σοθιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (1 γκολ)*
- Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 3-0 (1 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Ντεπορτίβο 6-1 (2 γκολ)
- Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4 (2 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Ράθινγκ 6-1 (4 γκολ)
- Έρκουλες – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (2 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1 (3 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 2-0 (2 γκολ)
- Σαραγόσα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (1 γκολ)
- Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (2 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 4-2 (3 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοθιεδάδ 4-1 (2 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 7-0 (3 γκολ)
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (1 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1 (1 γκολ)
- Σεβίγια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-6 (4 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 4-0 (3 γκολ)
- Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (2 γκολ)
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία 8-1 (2 γκολ)


 

- Το ρεκόρ τερμάτων σε μια σεζόν ανήκει πλέον στον Κριστιάνο Ρονάλντο με τα 41 γκολ που πέτυχε στη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος άφησε στη δεύτερη θέση με 38 γκολ τους Τέλμο Θάρα (1950-51) και Ούγκο Σάντσες (1989-90).

- Ο τίτλος του Ρονάλντο ήταν ο 61ος για Ευρωπαίο παίκτη σε σύνολο 87 Pichichi που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. 25 τίτλους έχουν μοιραστεί ποδοσφαιριστές από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ενώ υπάρχει και ένας από την Αφρική (Ετό).

- Παίκτες από 14 διαφορετικές χώρες έχουν κατακτήσει το «Pichichi». Η Πορτογαλία προστίθεται για πρώτη φορά φέτος στις ήδη υπάρχουσες Ισπανία (52), Αργεντινή (8), Βραζιλία (6), Μεξικό (5), Ουγγαρία (4), Ουρουγουάη (3), Ολλανδία (2), Περού (1), Παραγουάη (1), Αυστρία (1), Χιλή (1), Ιταλία (1) και Καμερούν (1).

- Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 25 Pichichi με το φετινό του Ρονάλντο και αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από τη δεύτερη Αθλέτικ Μπιλμπάο (12 κατακτήσεις) και την τρίτη Μπαρτσελόνα (11 κατακτήσεις).

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε επίσης το ρεκόρ γκολ από έναν παίκτη σε μια σεζόν στην Ισπανία σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που κρατούσε από την περίοδο 1959-60 ο Φέρεντς Πούσκας με 47 τέρματα. Ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά με 53 τέρματα (54 σύμφωνα με την Marca) και προηγείται του Μέσι, ο οποίος ακολουθεί με 52 γκολ, αλλά έχει έναν αγώνα ακόμα μπροστά του, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

- Πιο αναλυτικά, ο CR7 πέτυχε φέτος 54 γκολ σε 54 παιχνίδια! 41 στο πρωτάθλημα, 7 στο Κύπελλο και 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του το 41ο του γκολ στον χθεσινό αγώνα της Ρεάλ με την Αλμερία.


«TROFEO PICHICHI»


Πρόκειται για την ονομασία του επάθλου που απονέμει κάθε χρόνο η εφημερίδα «Marca» στον αρχισκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος και έχει ονομαστεί έτσι προς τιμή του Ραφαέλ Μορένο Αρανθάντι, παλιού επιθετικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, γνωστού με το προσωνύμιο «Pichichi», που μεγαλούργησε στα ισπανικά γήπεδα τις δεκαετίες του 1910 και 1920. Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο το 1953, μετά από εισήγηση των εφημερίδων «Marca» και «Arriba» (η δεύτερη ήταν το επίσημο όργανο των «φαλανγκίστας» του Φράνκο και δεν υπάρχει πλέον).

Το βραβείο δόθηκε πρώτη φορά στο τέλος της περιόδου 1952-53 και νικητής ήταν ο Τέλμο Θάρα, ο παίκτης που έχει τα ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων του «Pichichi» (6 φορές). Αρκετά χρόνια αργότερα, η «Marca» αναγνώρισε συμβολικά ως κατόχους του τίτλου και όλους τους πρώτους σκόρερ πριν το 1953. Παρά τη μεγάλη σημασία που έχει για τους παίκτες του ισπανικού πρωταθλήματος, το «Pichichi» δεν θεωρείται επίσημος τίτλος και αυτό οφείλεται στο ότι τα γκολ πιστώνονται στους παίκτες από τους δημοσιογράφους της «Marca», χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα φύλλα αγώνων που συμπληρώνονται από τους διαιτητές, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να προκύπτουν διαφορές και διαφωνίες, όπως και στην τρέχουσα σεζόν με τον Ρονάλντο..


Τα βραβεία που απονέμει κάθε χρόνο η Marca. Πρώτο από αριστερά (και σημαντικότερο όλων) το Trofeo Pichichi.


Φέτος λοιπόν, οι δημοσιογράφοι της ισπανικής εφημερίδας θεωρούν ότι ο Ρονάλντο έχει σημειώσει 41 τέρματα, αφού του πιστώνουν το γκολ εναντίον της Ρεάλ Σοθιεδάδ (3η αγωνιστική), όπου μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Πορτογάλο, η μπάλα βρήκε την πλάτη του Πέπε και άλλαξε κατεύθυνση πριν καταλήξει στα δίχτυα των Βάσκων. Η LFP (διοργανώτρια αρχή της Λίγκας), η ομάδα European Sports Magazines (υπεύθυνη για το χρυσό παπούτσι), η ίδια η UEFA, όλες οι στοιχηματικές εταιρείες και φυσικά σύσσωμος ο ισπανικός τύπος, χρεώνουν το συγκεκριμένο γκολ στον Πέπε, όμως η Marca παραμένει αμετακίνητη.

Βίντεο: Το «αμφισβητούμενο» 41ο γκολ του Ρονάλντο (Ρεάλ Σοθιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2, 18-9-2010)



Με αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται αυτό που είχε συμβεί την περίοδο 2004-05, όταν η Marca δεν είχε πιστώσει στον Ετό ένα γκολ που είχε μπει μετά από σουτ του Ντέκο, αφού πρώτα η μπάλα είχε χτυπήσει στην πλάτη του Καμερουνέζου αλλάζοντας πορεία και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Και σε εκείνη την περίπτωση, τόσο ο διαιτητής της συνάντησης στο φύλλο αγώνα, όσο και η LFP αλλά και η RFEF (Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), είχαν δώσει το γκολ στον Ετό. Η Marca «άφησε» τελικά τον παίκτη στα 24 γκολ και έδωσε το «Pichichi» στον Ντιέγο Φορλάν που είχε πετύχει 25 τέρματα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ «TROFEO PICHICHI»

 

2010-11 – Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Real Madrid – 41 γκολ
2009-10 – Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) FC Barcelona – 34 γκολ
2008-09 – Ντιέγο Φορλάν (Ουρουγουάη) Atlético Madrid – 32 γκολ
2007-08 – Ντάνι Γκουίθα (Ισπανία) Mallorca – 27 γκολ
2006-07 – Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (Ολλανδία) Real Madrid – 25 γκολ
2005-06 – Σαμουέλ Ετό (Καμερούν) FC Barcelona – 26 γκολ
2004-05 – Ντιέγο Φορλάν (Ουρουγουάη) Villarreal – 25 γκολ
2003-04 – Ρονάλντο (Βραζιλία) Real Madrid – 24 γκολ
2002-03 – Ρόι Μακάι (Ολλανδία) Deportivo La Coruña – 29 γκολ
2001-02 – Ντιέγο Τριστάν (Ισπανία) Deportivo La Coruña – 21 γκολ
2000-01 – Ραούλ (Ισπανία) Real Madrid – 24 γκολ
1999-00 – Σάλβα Μπαγέστα (Ισπανία) Racing de Santander – 27 γκολ
1998-99 – Ραούλ (Ισπανία) Real Madrid – 25 γκολ
1997-98 – Κρίστιαν Βιέρι (Ιταλία) Atlético Madrid – 24 γκολ
1996-97 – Ρονάλντο (Βραζιλία) FC Barcelona – 34 γκολ
1995-96 – Χουάν Αντόνιο Πίτσι (Αργεντινή) Tenerife – 31 γκολ
1994-95 – Ιβάν Σαμοράνο (Χιλή) Real Madrid – 28 γκολ
1993-94 – Ρομάριο (Βραζιλία) FC Barcelona – 30 γκολ
1992-93 – Μπεμπέτο (Βραζιλία) Deportivo La Coruña – 29 γκολ
1991-92 – Μανόλο (Ισπανία) Atlético Madrid – 27 γκολ
1990-91 – Εμίλιο Μπουτραγκένιο (Ισπανία) Real Madrid – 19 γκολ


Ο Ντάνι Γκουίθα, το πιο πρόσφατο "Pichichi" για Ισπανό παίκτη (2007-08). Εδώ, στη βράβευση μαζί με τον Γκρεγκόριο Μανθάνο.


1989-90 – Ούγκο Σάντσες (Μεξικό) Real Madrid – 38 γκολ
1988-89 – Μπαλτάσαρ (Βραζιλία) Atlético Madrid – 35 γκολ
1987-88 – Ούγκο Σάντσες (Μεξικό) Real Madrid – 29 γκολ
1986-87 – Ούγκο Σάντσες (Μεξικό) Real Madrid – 34 γκολ
1985-86 – Ούγκο Σάντσες (Μεξικό) Real Madrid – 22 γκολ
1984-85 – Ούγκο Σάντσες (Μεξικό) Atlético Madrid – 19 γκολ
1983-84 – Χόρχε Ντα Σίλβα (Ουρουγουάη) Real Valladolid
               & Χουανίτο (Ισπανία) Real Madrid– 17 γκολ
1982-83 – Πόλι Ρινκόν (Ισπανία) Real Betis – 20 γκολ
1981-82 – Κίνι (Ισπανία) FC Barcelona – 26 γκολ
1980-81 – Κίνι (Ισπανία) FC Barcelona – 20 γκολ
1979-80 – Κίνι (Ισπανία) Sporting de Gijon – 24 γκολ
1978-79 – Χανς Κρανκλ (Αυστρία) FC Barcelona – 29 γκολ
1977-78 – Μάριο Κέμπες (Αργεντινή) Valencia FC – 28 γκολ
1976-77 – Μάριο Κέμπες (Αργεντινή) Valencia FC – 24 γκολ
1975-76 – Κίνι (Ισπανία) Sporting de Gijon – 18 γκολ
1974-75 – Κάρλος (Ισπανία) Atlético Bilbao – 19 γκολ
1973-74 – Κίνι (Ισπανία) Real Gijon – 20 γκολ
1972-73 – Μαριανίν (Ισπανία) Real Oviedo – 19 γκολ
1971-72 – Ενρίκε Πόρτα (Ισπανία) Granada – 20 γκολ



Ο Ντιέγο Φορλάν έχει κερδίσει δυο "Pichichi"  (2004-05 & 2008-09).


1970-71 – Χοσέ Εουλόχιο Γκάρατε (Ισπανία) Atlético Madrid
               & Κάρλες Ρεσάκ (Ισπανία) FC Barcelona – 17 γκολ
1969-70 – Αμάνθιο (Ισπανία) Real Madrid,
               Χοσέ Εουλόχιο Γκάρατε (Ισπανία) Atlético Madrid
               & Λουίς Αραγονές (Ισπανία) Atlético Madrid – 16 γκολ
1968-69 – Αμάνθιο (Ισπανία) Real Madrid
               & Χοσέ Εουλόχιο Γκάρατε (Ισπανία) Atlético Madrid – 14 γκολ
1967-68 – Φιντέλ Ουριάρτε (Ισπανία) Atlético Bilbao – 22 γκολ
1966-67 – Βάλντο (Βραζιλία) Valencia FC – 24 γκολ
1965-66 – Βαβά (Ισπανία) Elche – 19 γκολ
1964-65 – Καγιετάνο Ρε (Παραγουάη) FC Barcelona – 25 γκολ
1963-64 – Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία) Real Madrid – 20 γκολ
1962-63 – Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία) Real Madrid – 26 γκολ
1961-62 – Χουάν Σεμινάριο (Περού) Real Zaragoza – 25 γκολ
1960-61 – Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία) Real Madrid – 27 γκολ
1959-60 – Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία) Real Madrid – 26 γκολ
1958-59 – Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινή) Real Madrid – 23 γκολ
1957-58 – Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινή) Real Madrid,
               Μανουέλ Μπαδένες (Ισπανία) Real Valladolid 
               & Ρικάρδο (Ισπανία) Valencia FC – 19 γκολ
1956-57 – Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινή) Real Madrid – 31 γκολ
1955-56 – Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινή) Real Madrid – 24 γκολ
1954-55 – Χουάν Άρθα (Ισπανία) Sevilla FC – 28 γκολ
1953-54 – Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Αργεντινή) Real Madrid – 27 γκολ


Ο Ρονάλντο έχει κερδίσει δυο "Pichichi" , ένα με την Μπαρτσελόνα (1996-97) και ένα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2003-04).


1952-53 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 24 γκολ
1951-52 – Παΐνιο (Ισπανία) Real Madrid – 28 γκολ
1950-51 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 38 γκολ
1949-50 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 25 γκολ
1948-49 – Θέσαρ (Ισπανία) FC Barcelona – 28 γκολ
1947-48 – Παΐνιο (Ισπανία) Celta de Vigo – 23 γκολ
1946-47 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 34 γκολ
1945-46 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 24 γκολ
1944-45 – Τέλμο Θάρα (Ισπανία) Atlético Bilbao – 19 γκολ
1943-44 – Μούντο (Ισπανία) Valencia FC – 27 γκολ
1942-43 – Μαριάνο Μαρτίν (Ισπανία) FC Barcelona – 32 γκολ
1941-42 – Μούντο (Ισπανία) Valencia FC – 27 γκολ
1940-41 – Προύντεν (Ισπανία) Atlético Aviación – 30 γκολ
1939-40 – Βίκτορ Ουναμούνο (Ισπανία) Athletic Bilbao – 26 γκολ


1936-1939 Ισπανικός Εμφύλιος

1935-36 – Ισίδρο Λάνγκαρα (Ισπανία) Oviedo CF – 27 γκολ
1934-35 – Ισίδρο Λάνγκαρα (Ισπανία) Oviedo CF – 26 γκολ
1933-34 – Ισίδρο Λάνγκαρα (Ισπανία) Oviedo CF – 27 γκολ
1932-33 – Μανουέλ Ολιβάρες (Ισπανία) Madrid CF – 16 γκολ
1931-32 – Γκιγέρμο Γκοροστίθα (Ισπανία) Athletic Bilbao – 12 γκολ
1930-31 – Μπάτα (Ισπανία) Athletic Bilbao – 27 γκολ
1929-30 – Γκιγέρμο Γκοροστίθα (Ισπανία) Athletic Bilbao – 19 γκολ   
1928-29 – Πάκο Μπιενθόμπας (Ισπανία) Real Sociedad – 14 γκολ


Πηγή:
www.sport24.gr

1 σχόλιο:

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog