Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αδαμίδης: "Κανείς δεν θα πειράζει την ΑΕΚ"



Για όλα τα φλέγονται ζητήματα που αφορούν την Ενωση και τον κόσμο της μίλησε στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης.


Διαβάστε τις δηλώσεις του :



  
Για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν: «Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Κάναμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό και ξεκινήσαμε σήμερα ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Γεωργέα. Ένα παιδί που αγαπάει την ΑΕΚ. Αποφάσισε να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του».




Για τον Χιμένεθ: «Είχε μία ανασφάλεια, ιδίως μετά τον Μάρτη αφού δεν ήξερα αν θα συνεχίσει η διοίκηση. Του είπαμε ότι θα συνεχίζαμε. Μιλήσαμε ειλικρινά. Το ήθελα. Του είπαμε αλήθειες για τα οικονομικά δεδομένα. Ξέρει και ο ίδιος πως θα πορευθεί. Πρέπει να δημιουργήσει μία υγιεί ομάδα. Να φτάσει η ομάδα σε ένα σημείο ώστε να έσοδα και έξοδα να ισοσκελιστούν. Πρέπει να κάνουμε μία ομάδα ελληνική, ελπιδοφόρους παίκτες, παίκτες που θα έρθουν από το εξωτερικό με ποιότητα. Η ομάδα να αποκτήσει δύναμη και ταχύτητα. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα που να... φτύνει αίμα»




Πόσο απογοητεύτηκε ο Χιμένεθ απ' όσα έζησε; «Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπα στον κ. Χιμένεθ προσπάθησα να του εξηγήσω το DNA της ΑΕΚ. Του είπε τον Οκτώβρη ότι η ΑΕΚ είναι εκτός κατεστημένου. Ότι η ΑΕΚ παλεύει και έχει φωνή. Ότι είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων. Στο τέλος το κατάλαβε ακόμα περισσότερο. Εκτός αυτών των συνθηκών, τα κρούσματα βίας που είχαμε. Τα απεχθανόμαστε και σίγουρα τον απογοήτευσαν. Για ακόμα μία φορά φέτος θέλουμε να απομακρύνουμε τη βία.




Η σχέση ΠΑΕ-οπαδών: «Έχουμε ξεκαθαρίσει στους οργανωμένους ότι η θέση τους είναι στην εξέδρα. Με την ORIGINAL έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η μόνη σχέση που έχουμε είναι αυτή της ΠΑΕ με Ερασιτεχνική. Τους έχουμε πει τι πρέπει να κάνουν νομίζω ώστε αυτά τα λίγα άτομα, πιστεύω, να απομονωθούν. Έχουν κατανοήσει το πρόβλημα. Θα έχουμε συνάντησης τις επόμενες ημέρες. Πρωτίστος την ευθύνη όμως την έχει η Πολιτεία. Αυτή συλλαμβάνει, αυτή καταγγέλει. Έχουμε κάνει προτάσεις. Αυτό το καλοκαίρι πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Η μεγαλύτερη προίκα της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Αυτός δίνει ώθηση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι υγιείς είναι σκεπτόμενοι. Είναι διαφορετικοί από τον κόσμο άλλων ομάδων. Έχουμε κάνει ένα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να εξαλήψει και αυτός τη βία. Αν έχουμε 35.000 κόσμο οι... 60 δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».




Σχετικά με Ακαδημίες και Χιμένεθ: «Η πρώτη προπόνηση με τον κ. Χιμένεθ έμεινε παρουσία με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Μετά πέντε παίκτες ξεκίνησαν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Και οι πέντε μπορούν να προσφέρουν και θα πάρουν του χρόνου ευκαιρίες. Χθες μιλήσαμε για την αναδιοργάνωση των Ακαδημιών. Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή αυτό το καλοκαίρι. Αποφασίσαμε 2-3 παίκτες ακόμα από τη δεύτερη ομάδα να πάρουν μέρος στην προετοιμασία. Έχουν την ποιότητα να το κάνουν. Είναι μέρος που δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο».




Για τους στόχους: «Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που λέει τα πράγματα ως έχουν. Οι συσχετισμοί στο ποδόσφαιρο θα μείνουν ίδιοι. Όλες οι ομάδες θα ρίξουν το μπάτζετ τους. Είναι αναγκαίο κακό. Όλες οι επιχειρήσεις θα προσαρμόσουν τα οικονομικά τους στα νέα δεδομένα. Πιστεύουμε ότι με προσεκτικές κινήσεις και φέρνοντας Έλληνες παίκτες και ξένους παίκτες με ποιότητα θα πετύχουμε».




Σχετικά με την ένσταση και τον κόσμο: «Η απόφαση να προχωρήσουμε στην ένσταση δεν ήταν εύκολη. Πρωτίστος την κάναμε, όχι για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στα χαρτιά, αν και αυτή την ποινή επίσυρε. Χάσαμε την ένσταση και χάνοντας την ένσταση αποδεικνύεται η γύμνια της αθλητικής δικαιοσύνη. Σκεφτόμαστε να ασκήσουμε έφεση. Αν χάσουμε και από την ΕΠΟ θα ξεγυμνωθεί και η ΕΠΟ, η οποία πιστεύω ότι είναι απούσα. Αν χάσουμε κι εκεί θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ήταν μία ευκαιρία να δείξουμε το παρασκήνιο που παίζετε. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας. Δεν ήταν επικοινωνιακή ήττα για την ΑΕΚ. Δεν είναι επειδή θέλουμε να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο με κανόνες, ένα ποδόσφαιρο κανονικό. Όχι κάποιοι παράγοντες να είναι γενικοί δερβέναγες».




Για τις σχέσεις του με Μαρινάκη και Μπέο: «Δεν ανεχόμαστε να πειράζουν την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ που δεν φώναζε, δεν συμμετείχε στα δρώμενα δεν υπάρχει πια. Η κόντρα που έχω με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Μπέο δεν είναι προσωπική. Είναι μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο που έχουμε. Δεν θέλουμε ένα πρωτάθλημα το ενός και τους διαιτητές πρωταγωνιστές. Αυτά που έχω διαπιστώσει αυτούς τους 14 μήνες θα μπορούσε να γράψω βιβλίο».




Σχετικά με ισονομία: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει ισονομία. Δεν θέλω να σχολιάσω τις κινήσεις των άλλων ομάδων. Δεν θέλω να σχολιάσω τις άλλες ΠΑΕ. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι ένα πρωτάθλημα τίμιο θα βοηθούν όλους. Τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα για όλους».




Τι ομάδα θα φτιάξει η ΑΕΚ και τα οικονομικά δεδομένα της νέας χρονιάς: «Ή προσαρμοζόμαστε στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και επιβιώνουμε, είτε παραμένουμε ως έχουμε και σβήνουμε οικονομικά! Μπορούμε κάνοντας σωστές επιλογές και φέρνοντας τα συμβόλαια εκεί που πρέπει, θα έχουμε μία πιο ελληνική πιο ανταγωνιστική ομάδα από φέτος, με τη σφραγίδα του προπονητή. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ΑΕΚ κοστίζει 16 εκατ. ευρώ. Με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια φτάνουν τα 11 εκατ. ευρώ. Θελουμε να φτάσουμε στα 12 -13 εκατ. ευρώ. Με ένα τέτοιο μπάτζετ (όλες οι ΠΑΕ θα προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις) συζητάμε μία μείωση που είναι ρεαλιστική και παρά τη μείωση η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Μία ομάδα που θα κερδίζει στο γήπεδο».




Για τον Σκόκο: «Για όλους τους παίκτες δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε να τους κρατήσουμε όλους, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση θα την εξετάσουμε. Όλοι οι ποδοσφαιριτές έχουν συγκεκριμένη τιμή. Όποιος παίκτης κι αν φύγει θα αντικατασταθεί. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Αν υπάρξει θα το μάθει ο κόσμος. Δυστυχώς δεν ελέγχουμε τις συνθήκες της αγοράς. Δεν μπορούμε να λέμε ότι κανείς δεν πωλείται. Η εγχώρια αγορά για παίκτες της ΑΕΚ δεν υφίστατε. Ελληνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει παίκτη της ΑΕΚ. Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει να μαθαίνει την αλήθεια. Ίσως είναι σκληρή, αλλά δεν λέμε ποτέ ψέμματα. Είμαστε η μόνη ομάδα που επικοινωνεί με τον κόσμο».




Μεταγραφικός σχεδιασμό και παίκτες που θα έρθουν: «Τους έχουμε βρει και τους παρακολουθούμε. Ο κόσμος πιστεύει ότι η προεργασία δεν γίνεται. Τα οικονομικά δεδομένα κάποιες στιγμές δεν μας αφήνουν. Τώρα είμαστε σε επαφές με 3-4 παίκτες που θέλουμε. Πρέπει πρώτα να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα από το υπάρχον ρόστερ. Στόχος κάθε καλοκαίρι είναι να είμαστε έτοιμοι όσο δυνατόν γρηγορότερα. Δεν είναι εύκολο. Θέλουμε στις 12 Ιουλίου και φεύγοντας τις 16 για προετοιμασία το ρόστερ μας να είναι έτοιμο. Θέλουμε να προχωρήσουμε 25-27 παικτών, εκ των οποίων να υπάρχει μία βάση 5-6 παικτών που να μπορούν να μπουν στην αποστολή».




Θα πάει η ΑΕΚ του χρόνου για τίτλο; Θα μπορεί να πάει; «Η ΑΕΚ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ομάδα γειτονιά. Οι συσχετισμοί θα παραμένουν ίδιοι. Η ΑΕΚ θα έχει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτετ. Σκοπός είναι να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Αντίπαλοί μας ήταν και είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θα παλέψουμε και σε επίπεδο διοίκησης και αγωνιστικό. Δεν θα υποσχεθώ όμως κάτι»




Πέρυσι είχατε πει ότι αν βγει το πλάνο πέρνει η ΑΕΚ πρωτάθλημα, τώρα είστε πιο συγκρατημένος: «Τότε ίσως ήμουν πιο άπειρος. Τώρα είναι αλλιώς. Κανείς δεν πίστευε όταν έφευγε ο προηγούμενος προπονητής ότι θα πάρει η ΑΕΚ Κύπελλο. Στη φάση των πλέι οφ αποδώσαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και λόγω κάποιων λαθών και συγκηριών».




Για Τζιμπούρ και Μπλάνκο: «Στην υπόθεση του Τζιμπούρ η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει για τη διετή ανανέωσή του, παρόντος του μάνατζέρ του του κ. Λυπημένου. Μετά από λίγο καιρό μου είπε ο κ. Τζιμπούρ ότι θέλει αναπροσαρμογή από αυτή τη σεζόν. Δεχθήκαμε ωστόσο από φέτος. Μετά από λίγες βδομάδες ήρθε πάλι και μου είπε ότι θέλει τα ίδια λεφτά που παίρνει και ο Πάντελιτς στον Ολυμπιακό (1,2 εκατ. ευρώ). Πολλοί με κατηγόρησαν ότι χάσαμε περουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ. Αμέσως μετά έγινε επεισόδιο με τον προπονητή. Μέχρι και στημένο χαρακτηρίστηκε. Θα πήγαινα εγώ να πω στον Χιμένεθ να στήσει το επεισόδιο; Τέλος πάντων! Ο κόσμος δεν ξέρει ότι ο παίκτης που είναι απλήρωτος για 30 ημέρες έχει δικαίωμα προσφυγής και παίρνει το υπόλοιπο του συμβολαίου επί δύο! Την προσφυγή θα την κέρδιζε. Μπήκαμε σε μία διαπραγμάτευση να πάρει τα δεδουλευμένα του. Επιμείναμε να μπει μία ρήτρα ώστε να μην πάει σε ελληνική ομάδα. Ο μάνατζέρ του μας είπε προφορικά ότι δεν θα πάει σε άλλη ομάδα, δεν υπέγραψε γιατί δεν δεχόταν. Τη συνέχεια την ξέρετε. Δεν ξέρω τι κάνει τώρα στον Ολυμπιακό. Την προσφυγή θα την χάναμε και η ΑΕΚ θα έπρεπε να δώσει 1,2 εκατ. ευρώ.


Σχετικά με τον Μπλάνκο, είναι ένας παίκτης που έδωσε τα πάντα στην ΑΕΚ και τον ευχαριστώ. Αρχές Σεπτέμβρη είχαμε μία συνάντηση και του είχαμε πει να υπογράψει. Οι μάνατζερ του και ο ίδιος αξίωναν κλιμακωτό ποσό που έφτανε τις 900.000 ευρώ. Του κάναμε μία πρόταση πριν 1,5 μήνα που ήταν της τάξεως 600.000 ευρώ που έφτανε με μπόνους 700.000 ευρώ. Με τον μάνατζερ του παίκτη, τον Οναϊντια, έχουμε καλή σχέση του είπα ότι θα του στείλουμε την προσφορά με email. Ένα τέτοιο συμβόλαιο θα κόστιζε στην ΑΕΚ πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η πρόταση ήταν νομίζω πολλή καλή. Δεν την δέχθηκε και αποφάσισε να συνεχίσει αλλού. Έχουν γραφτεί πολλά για τη σχέση μου με τον Μπλάνκο. Τον σεβαστήκαμε απόλυτα. Δυστυχώς τα χρήματα που ζητούν κάποιοι παίκτες δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Πολλές φορές δεν ξέρω πως ακριβώς ενεργούσαν οι προκάτοχοί μου. Ο οδηγός για μας πάντα είναι το καλό της ΑΕΚ. Αγωνιστικά ίσως θα είχαμε κερδίσει. Οικονομικά όχι».




Μπορεί να βρεθεί άξιος διάδοχος του Μπλάνκο; «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στα οικονομικά μας δεδομένα να τον αντικαστήσουμε».




Για το μπάτζετ: «Θα είναι περίπου στα 12,5 - 13 εκατ. ευρώ αν δεν πωληθούν κάποιοι παίκτες. Είναι σχετικό το μπάτζετ. Αν η κίνηση των Supporters βρουν ανταπρόκριση όπως και τα διαρκείας, τότε τα δεδομένα θα μπορούν να αλλάξουν. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να μας διατάξει για το τι ομάδα θέλει. Θέλει μία ομάδα των 10, των 11, των 12 ή των 13 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν δύο μέτοχοι που βάζουν τα λεφτά τους. Τώρα υπάρχει ο κόσμος. Πρέπει να δώσει ώθηση και απαραίτητη δυναμική».




Για την εμπιστοσύνη προς Χιμένεθ μετά το 6-0 και το δικό του λάθος: «Το πρώτο λάθος που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πρόταση που κάναμε στον Τζιμπούρ! Ίσως ήταν λάθος μου που δεν άκουσα τον προηγούμενο προπονητή, αλλά και αυτόν τον προπονητή. Ήταν λάθος για την πρόταση που του κάναμε τον Σεπτέμβρη. Μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, οπωσδήποτε κλωνίστηκα και αρχίσαμε να αξιολογόύμε όλες τις καταστάσεις. Το έργο όμως του προπονητή ήταν τέτοιο που η κρίση προς το πρόσωπό του δεν ήταν απαραίτητη για τη συγκεκριμένη ήττα. Η ομάδα ήταν χαλαρή μετά τον ΠΑΟΚ. Το είχα καταλάβει. Στο πρόσωπο του Χιμένεθ έχουμε βρει έναν προπονητή που μπορεί να χτίσει τη νέα ΑΕΚ».




Για την ανακοίνωση που έβγαλε υπέρ του ΠΑΟ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακού - ΠΑΟ: «Η ΑΕΚ δεν είναι στο άρμα κανενός. Κοντραριστήκαμε και με τους δύο. Τα συμφέροντα της ΑΕΚ είναι μόνο συμφέροντα της ΑΕΚ».




Για τη BDO και τον διαχειριτικό έλεγχο: «Ο διαχειριστικός έλεγχος ήταν μία επίπονη διαδικασία. Εμείς σαν ΠΑΕ δεν είχαμε ανάμιξη. Απλώς ανοίξαμε τα βιβλία. Είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν στοιχεία που χρειάζονταν εξέταση αν υπάρχει κάτι το μεμπτο. Θα συζητήσει στην επόμενη Γ.Σ.. Αμέσως μετά τη συνέντευξή του είχα επικοινωνία με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Έδωσε ορισμένες εξηγήσεις του είπε ότι θα τις εξετάσω. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Νικολαϊδη, ούτε με κανέναν. Αν υπάρχει διευκρίνηση θα βγω και θα το πω. Αν ο έλεγχος έχει κάποιο λάθος, κατά τη γνώμη των προηγούμενων διοικήσεων, θα βγω να το πω. Δεν έχω πρόβλημα. Μας διακρίνει η εντιμότητα. Θα επανεξεταστεί ο διαχειριστικός έλεγχος και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που μου έδωσε ο κ. Νικολαϊδης θα το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ».




Για Ψωμιάδη και την υπόθεση 21 εκατ. ευρώ: «Υπάρχει ένας παραλογισμός. Αν και νομικός, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν συνεχείς αναβολές. Δεν έχω κάτι με τον κ. Ψωμιάδη, αλλά υπάρχουν κάτι ποσά που διεκδικεί η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της διαδικασίας. Είναι γενικότερο φαινόμενο που το βλέπουν συνέχεια οι Έλληνες πολίτες. Να είστε σίγουροι ότι τα συμφέροντα της ΑΕΚ θα τα διεκδικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog