Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

1η αγωνιστική play off: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

 
 











Με δημιουργό τον Βιεϊρίνια και εκτελεστές τους Αθανασιάδη και Ελ Ζαρ ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι-οφ. Ο Σισέ το γκολ για το τριφύλλι.
Εικόνα αγώνα

Οι μπουνιές του Χάβου στον πάγκο του ΠΑΟΚ και οι γκριμάτσες του Φερέιρα -στις κραυγές που έβγαζε κατά διαστήματα ο Πορτογάλος- αποδίδουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου της Τούμπας, που σε πολλά διαστήματα είχε σημάδια αγγαρείας.


Μόλις δύο σουτ του Σισέ -που λόγω καλής θέλησης- τα ονομάζουμε ευκαιρίες ήταν ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Για τον ΠΑΟΚ ο απολογισμός ήταν ακόμη φτωχότερος, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά μας θύμισε μόνο μια φορά την παρουσία του Τζόρβα στον αγώνα, και αυτή από εκτέλεση κόρνερ και ωραίο σουτ του Τσιρίλο στην κίνηση.


Στο δεύτερο μέρος, άλλαξαν όλα, προς το καλύτερο. Ο αγώνας απέκτησε ρυθμό και αυτό σε μεγάλο βαθμό στηρίχθηκε στην άνοδο του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά. Η τριάδα των Βιεϊρίνια-Ίβιτς-Σαλπιγγίδη λειτούργησε εξαιρετικά τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα.

Σε μια τέτοια ανάπτυξη, από τα άκρα, ο Βιεϊρίνια που έκανε ότι ήθελε τον Ιωαννίδη, έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βύντρα στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστρωσε στον Αθανασιάδη και αυτός με άμεση και ενστικτώδη αντίδραση έπιασε ένα αριστερό γυριστό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η βαθμολογία των πλέι οφ: 1. ΑΕΚ 4 βαθμοί
2. ΠΑΟΚ 3 βαθμοί
3. Παναθηναϊκός 3 βαθμοί
4. Ολυμπιακός Β. 0 βαθμοί
Ο ΠΑΟΚ, συνέχισε τη δράση και από τη στιγμή που δεν ερχόταν αντίδραση, ήρθε το 2-0. Αφετηρία ήταν και πάλι ο Βιεϊρίνια ο οποίος βρήκε με κάθετη πάσα τον Ελ Ζαρ και ο Μαροκινός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τζόρβα.

Σ' εκείνο το σημείο, ήρθε η αφύπνιση του Παναθηναϊκού, η οποία είχε δημιουργό τον Βύντρα και εκτελεστή τον Σισέ. Ο Γάλλος με άλμα σε σωστό χρόνο έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Βύντρα και μείωσε σε 2-1.

Στο διάστημα μέχρι το φινάλε του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους στην κόντρα και έχασε δύο σπάνιες ευκαιρίες με τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος, αρχικά διέσχισε το μισό γήπεδο μόνος, πέρασε και τον Τζόρβα αλλά την κρίσιμη ώρα πλάσαρε εξαντλημένος από δυνάμεις δίνοντας το περιθώριο στον Ιωαννίδη να κάνει προβολή απομάκρυνσης. Στο 92' μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια το πλασέ του Μουσλίμοβιτς από τη μικρή περιοχή απομάκρυνε ο Τζόρβας.


Κλειδί αγώνα Το αβαντάζ του ΠΑΟΚ στα άκρα και κυρίως στη δεξιά πλευρά. Ο Βιεϊρίνια έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, με εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Ιωαννίδη.

MVP
Ο Αθανασιάδης είχε εξαιρετική αντίδραση στο γκολ και έδειξε ότι είναι κλασικός γκολτζής.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ιωαννίδης. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Βιεϊρίνια και δεν μπόρεσε να βρει λύση στις κινήσεις του Πορτογάλου.



To live του αγώνα


1ο λεπτό:
Ο Τζιμπρίλ Σισέ δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Γάλλος επιθετικός με σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Χαλκιά.

5ο λεπτό:
Νέο σουτ από τον Σισέ, και αυτό έξω από την περιοχή. Η μπάλα περνάει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

30ο λεπτό:
Εκτέλεση κόρνερ του Ετό, σουτ στην κίνηση από τον Τσιρίλο, ο Τζόρβας με γροθιές απομακρύνει.

32ο λεπτό:
Κάθετη πάσα του Γκαρσία προς τον Ετό, γύρισμα του τελευταίου στο πέναλτι, σουτ του Αθανασιάδη, η μπάλα θα σταματήσει στο σώμα του Κατσουράνη.

48ο λεπτό:
Εκτέλεση φάουλ του Νίνη, ο Χαλκιάς δε βγαίνει, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

50ο λεπτό:
Σέντρα του Σισέ, κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα ψηλά.

57ο λεπτό, ΓΚΟΛ (1-0):
Ο Βιεϊρίνια σεντράρει από δεξιά, ο Βύντρα αντί να απομακρύνει στρώνει την μπάλα στον Αθανασιάδη και ο νεαρός επιθετικός με αριστερό βον πλανέ σκοράρει το 7ο γκολ του στη σεζόν.

75ο λεπτό, ΓΚΟΛ (2-0):
Ο Βιεϊρίνια δημιουργεί ξανά και με κάθετη πάσα τροφοδοτεί τον Ελ Ζαρ και ο Μαροκινός με ωραίο πλασέ νικάει τον Τζόρβα.

79ο λεπτό, ΓΚΟΛ (2-1):
Ο Βύντρα με ωραία κίνηση στη γραμμή και σέντρα ακριβείας σημαδεύει το κεφάλι του Σισέ και ο Γάλλος σκοράρει για 21η φορά στη σεζόν.

86o λεπτό:
Ο Μουσλίμοβιτς βγαίνει μόνος απέναντι από τον Τζόρβα, τον προσπερνάει αλλά το πλασέ του δεν έχει δύναμη.

90' + 2':
Ο Βιεϊρίνια με ωραία σέντρα βρίσκει τον Μουσλίμοβιτς αλλά ο Τζόρβας σταματάει τον Βόσνιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Δ.ΤΑΤΣΗΣ, Δ.ΓΟΥΚΟΣ

Συνθέσεις:

Π.Α.Ο.Κ.: Κώστας Χαλκιάς, Πάμπλο Κοντρέρας, Μπρούνο Τσιρίλο, Μασιέλ Λίνο, Ουέλιλτον Αραούζο Ετο, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς, Βίκτορ Βιτόλο, Στέφανος Αθανασιάδης (83' Ζλάταν Μουσλίμοβιτς), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (65' Ναμπίλ Ελ Ζαρ), Αντελίνο Βιεϊρίνια

Παναθηναϊκός: Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Γιόσου Σαριέγκι, Στέργος Μαρίνος (55' Σιντνέ Γκοβού), Κώστας Κατσουράνης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Μάτε Σιμάο (65' Γιώργος Καραγκούνης), Γιώργος Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιμπρίλ Σισέ

 

  • Το film του αγώνα

  • 51'Κίτρινη κάρτα ο Ιωαννίδης
  • 55'Αντικαταστάθηκε ο Μαρίνος
  • 55'Πέρασε στον αγώνα ο Γκοβού
  • 57'Σκοράρει ο Αθανασιάδης
  • 64'Αντικαταστάθηκε ο Σαλπιγγίδης
  • 65'Αντικαταστάθηκε ο Σιμάο
  • 65'Πέρασε στον αγώνα ο Καραγκούνης
  • 65'Πέρασε στον αγώνα ο Ελ Ζαρ
  • 66'Κίτρινη κάρτα ο Σαριέγκι
  • 75'Σκοράρει ο Ελ Ζαρ
  • 79'Σκοράρει ο Σισέ
  • 83'Αντικαταστάθηκε ο Αθανασιάδης
  • 83'Πέρασε στον αγώνα ο Μουσλίμοβιτς
  • 95'Κίτρινη κάρτα ο Χαλκιάς

 

άρθρο  του contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog