Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

1η αγωνιστική play off: ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

   

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ πέρασε η ΑΕΚ μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λεονάρντο. Ακολουθούν με ένα βαθμό διαφορά ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.


Η εικόνα του αγώνα:
Πιο φρέσκια εμφανίστηκε η ΑΕΚ στη μετα-Κύπελλο εποχή και ήταν αυτή που επικράτησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Με καλή κυκλοφορία στο κέντρο χάρη στα τρεξίματα του Μάκου και τις καλές τοποθετήσεις του Ντιόπ οι γηπεδούχοι κράτησαν τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο και έφταναν με σχετική ευκολία στην περιοχή του Γιακούποβιτς. 

Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου “κατάφερε” να εκπλήξει δυσάρεστα αφού παρουσιάστηκε νωθρός και μακριά από τα στάνταρ του δείχνοντας ότι επηρεάστηκε από την περίπου 20ήμερη αποχή του από την αγωνιστική δράση. 


Η βαθμολογία των πλέι οφ: 1. ΑΕΚ 4 βαθμοί
2. ΠΑΟΚ 3 βαθμοί
3. Παναθηναϊκός 3 βαθμοί
4. Ολυμπιακός Β. 0 βαθμοί


Κάποια ξεσπάσματα του Μπρέσκα που εκμεταλλευόταν τις προωθήσεις του Λαγού στην επίθεση, αλλά και του Μόνχε δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Η εικόνα του πρώτου 45λέπτου ικανοποίησε απόλυτα τον Μανόλο Χιμένεθ που είδε την έμπνευσή του, τον Λεονάρντο προωθημένο, να δικαιώνεται όταν ο Βραζιλιάνος, μετά από βαθιά πάσα του Δέλλα, κέρδισε το πέναλτι από τον Σέλεζι στο 37ο λεπτό και το μετέτρεψε σε γκολ εκτελώντας εύστοχα την εσχάτη των ποινών. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε με μεγαλύτερη διάθεση από τους γηπεδούχους και η υπεροχή του λίγο έλειψε να καρποφορήσει στο 55΄ όταν ο Μπρέσκα και Μαρτίν θυμήθηκαν την παλιά τους τέχνη, ο πρώτος έβγαλε σέντρα ακριβείας αλλά ο επερχόμενος Μαρτίν δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ στο τετ α τετ με τον Σάχα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να ανέβουν περισσότερο στο γήπεδο για την ισοφάριση άφησαν όμως χώρους στους παίκτες της ΑΕΚ που με τον Γκερέιρο και τον Μπαχά δημιούργησε τουλάχιστον δυο ευκαιρίες για να πετύχει το 2-0 με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι στο 85ο λεπτό.
Aυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού Βόλου τη φετινή σεζόν και το πρώτο παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ από τους “ερυθρόλευκους”. 


Το κλειδί του αγώνα:
Το συμπαγές κέντρο της ΑΕΚ και οι κλειστοί διάδρομοι που βρήκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, σε αντίθεση με τα δυο παιχνίδια της κανονικής περιόδου έδωσαν στους “κιτρινόμαυρους” το τιμόνι της αναμέτρησης. 

Ο MVP:
Πολύ καλό παιχνίδι για τον Γρηγόρη Μάκο που “έδεσε” το κέντρο με τις υπόλοιπες γραμμές των γηπεδούχων. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Γεωργέα. 

Ο αδύναμος κρίκος:
Αγνώριστοι οι επιθετικοί του Ολυμπιακού Βόλου. Σε κακή μέρα ο Μάριο Μπρέσκα αλλά και ο Ηλία Σολάκης, ανησύχησαν ελάχιστες φορές τους αμυντικούς της ΑΕΚ.

 
Το live του αγώνα:
12o λεπτό: Ο Μάκος επιχείρησε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
14ο λεπτό: Νέο σουτ, από τον Λυμπερόπουλο αυτή τη φορά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.

26ο λεπτό: Πολύ καλό σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο έξω.
33ο λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος αποχωρεί τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Γκερέιρο.
38ο λεπτό Γκόλ 1-0 ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ: Ο Λεονάρντο κέρδισε πέναλτι από τον Σέλεζι, το εκτέλεσε ο ίδιος κι άνοιξε το σκoρ.
45o λεπτό: Σουτ του Ναμπίλ Μπάχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
55o λεπτό: Σέντρα του Μπρέσκα στον Μαρτίν που βρέθηκε απέναντι απο τον Σάχα αλλά έκανε κακό κοντρόλ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.
65ο λεπτό: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, ο Μανωλάς επιχείρησε το τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι υποχρεώνοντας τον Γιακούποβιτς να διώξει με δυσκολία.  
72o λεπτό: Σέντρα έτοιμο γκολ του Γκερέιρο προς τον Μπαχά, ο Πορτογάλος βρήκε τη μπάλα αλλά η προβολή πέρασε άουτ.  
75ο λεπτό: Σουτ του Λαγού, ασταθής απόκρουση του Γιακούποβιτς, ο επερχόμενος Μπαχά έπιασε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
85ο λεπτό: Φάση για χάι λάιτ από την ΑΕΚ με τους Λαγό και Καφέ να συνδιάζονται άψογα έξω από τη μεγάλη περιοχή, τη μπάλά να φτάνει στον Μπαχά που έκανε στροφή 180 μοιρών έπιασε το δυνατό σουτ αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δ.ΘΑΝΟΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Γ.ΠΑΝΟΥ, Α.ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ

 

Συνθέσεις

Α.Ε.Κ.: Σεμπάστιαν Σάχα, Κώστας Μανωλάς , Νίκος Γεωργέας, Τραϊανός Δέλλας, Γρηγόρης Μάκος, Περέιρα Λεονάρντο (61' Παντέλης Καφές), Μαδέρα Μίτσελ, Παναγιώτης Λαγός, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, Ναμπίλ Μπαχά (86' Ισμαέλ Μπλάνκο), Νίκος Λυμπερόπουλος (33' Ρότζερ Γκερέιρο )

Ολυμπιακός Βόλου: Έλντιν Γιακούποβιτς, Χαβιέ Τομάς, Λεάντρο Άλβαρεζ, Καλίφα Σανκαρέ, Ζόλταν Σζέλεσι, Νοέ Ακόστα, Παύλος Μητρόπουλος, Στάθης Ρόκας (89' Κρίστιαν Νέμεθ), Βιθέντε Μόνχε (46' Ηλίας Σολάκης), Χουάν Εντουάρντο Μαρτίν, Μάριο Μπρέσκα

  • Το film του αγώνα

  • 22'Κίτρινη κάρτα ο Ρόκας
  • 33'Κίτρινη κάρτα ο Μάκος
  • 33'Αποχώρησε τραυματίας ο Λυμπερόπουλος
  • 33'Κίτρινη κάρτα ο Δέλλας
  • 33'Κίτρινη κάρτα ο Μόνχε
  • 33'Πέρασε στον αγώνα ο Γκερέιρο
  • 38'Σκοράρει με πέναλτι ο Λεονάρντο
  • 39'Κίτρινη κάρτα ο Λεονάρντο
  • 46'Πέρασε στον αγώνα ο Σολάκης
  • 46'Αντικαταστάθηκε ο Μόνχε
  • 48'Κίτρινη κάρτα ο Σζέλεσι
  • 61'Πέρασε στον αγώνα ο Καφές
  • 61'Αντικαταστάθηκε ο Λεονάρντο
  • 85'Δοκάρι ο Μπαχά
  • 86'Αντικαταστάθηκε ο Μπαχά
  • 86'Πέρασε στον αγώνα ο Μπλάνκο
  • 89'Αντικαταστάθηκε ο Ρόκας
  • 89'Πέρασε στον αγώνα ο Νέμεθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog