Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πόρτο-Μπράγκα 1-0 (videos)

 
 
Μετά τα δύο Πρωταθλητριών και το UEFA, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της Πόρτο απέδωσε ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Europa League 2011. Οι "δράκοι" σήκωσαν την κούπα με το γκολ του Φαλκάο στο 44'. 
 
 
ΤΟ ΓΚΟΛ


GOAL PORTO 1-0 FALCAO by pklora7


Οι συνθέσεις
 
 Πόρτο: Ελτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (73' Μπελούστσι), Μουτίνιο, Χαλκ, Βαρέλα (79' Χ. Ροντρίγκες), Φαλκάο 

Μπράγκα: Αρτουρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Ροντρίγκες (46' Κακά), Σίλβιο, Κουστόδιο, Βαντίνιο, Ούγκο Βιάνα (46' Μοσορό), Αλαν, Πάουλο Σέζαρ, Λίμα (66' Μεγιόνγκ Ζε) 

Αντρέ Βίλας Μπόας και Ντομίνγκος Πασιένσια, οι οποίοι συνυπήρξαν στην Πόρτο το 1997 (σε τελείως διαφορετικά πόστα βεβαίως), επέλεξαν ενδεκάδες και συστήματα χωρίς καινοτομίες, αφού δεν ήθελαν να ρισκάρουν στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της προπονητικής καριέρας τους. Η ποιοτικά ανώτερη και πιο επιθετική Πόρτο πήρε τα "ηνία" του αγώνα από το αουτσάιντερ και πάντα αμυντική Μπράγκα, αλλά οι πολλές και σωστές πάσες των "δράκων" δεν έβρισκαν διαδρόμους στην "σφιχτή" οπισθοφυλακή του αντιπάλου.
Πλην 2 ευκαιριών στα πρώτα λεπτά (μία για κάθε ομάδα), δεν υπήρξε σπουδαία δράση μπροστά στις εστίες στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και το ματς περιορίστηκε χωροταξικά στο κέντρο. Σε αυτό το χώρο ένα πολύ άσχημο μαρκάρισμα του Σίλβιο θα μπορούσε να αλλάξει το ροή του αγώνα εάν τιμωρείτο με κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο διαιτητής "κιτρίνησε" τον ακραίο μπακ της Μπράγκα. Η "τιμωρία" ήρθε λίγο αργότερα, στο 44', όταν ο αρχηγός της Μπράγκα, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, έχασε τον 1ο σκόρερ του θεσμού με 17 γκολ, Ρανταμέλ Φαλκάο, με τον Κολομβιανό να κλείνει το ημίχρονο δίνοντας προβάδισμα στους φετινούς πρωταθλητές Πορτογαλίας.


Ο Ντομίνγκος δεν έδειξε την... υπομονή που μαρτυρά το επώνυμό του (Paciencia). Αφησε εκτός τον Ροντρίγκες για το λάθος του και έριξε στη θέση του τον Κακά, ενώ στη θέση του Ούγκο Βιάνα έβαλε τον Μοσορό που έχασε μοναδική ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Οι κινήσεις του Ντομίνγκος έπιασαν εν μέρει τόπο, με τους παίκτες του να αποκτούν τον έλεγχο της αναμέτρησης και σε ορισμένα διαστήματα να κλείνουν την Πόρτο στα καρέ της, χωρίς να δημιουργούν, όμως, ευκαιρίες. Ο Αλμπερτ Μεγιόνγκ Ζε πέρασε και αυτός στην εμπροσθοφυλακή της Μπράγκα, προσδίδοντάς της μεγαλύτερη παρουσία, αλλά εξίσου ανούσια.



Η πρώτη αλλαγή του Βίλας Μπόας ήταν ένας πιο συνετός οργανωτής, ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Φερνάντο Μπελούστσι, στη θέση του Φρέντι Γκουαρίν και στο 79' επιχείρησε να χρησιμοποίησει την ταχύτητα του Χάμες Ροντρίγκες, με την Μπράγκα να έχει κερδίσει κι άλλα μέτρα στο γήπεδο. Παρά την ασφυκτική πίεση των (τυπικά) φιλοξενουμένων και τις "γιόμες" στην περιοχή της Πόρτο, η Μπράγκα δεν ανησύχησε ιδιαιτέρως τον Ελτον και ο Βίλας Μπόας, μετά το πρωτάθλημα, πανηγύρισε και το Europa League (εκκρεμεί ο τελικός κυπέλλου Πορτογαλίας), ως ο νεαρότερος τεχνικός που θριαμβεύει σε ευρωπαϊκό τελικό (33 ετών και 213 ημέρών).



Η ΑΠΟΝΟΜΗ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βίλας Μπόας: "Σπουδαίο φινάλε στη σεζόν"

"Αισθάνομαι λίγο λυπημένος διότι η εικόνα των ομάδων θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αμφότεροι είχαμε δυνατά συναισθήματα για τον αγώνα, αλλά δεν υπήρχε κάτι καινούργιο. Η Μπράγκα ήταν πάντα δυνατή, πολύ συμπαγής και έκανε τη δουλειά μας πολύ δύσκολη. Αλλά υπάρχει μεγάλη χαρά για την κατάκτηση του τροπαίου και είναι ένα κλείσιμο της σεζόν πολύ σπουδαίο".

Ο πρώτος σκόρερ του θεσμού με 17 γκολ (συν 1 στα προκριματικά), Ρανταμέλ Φαλκάο, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η Πόρτο κατέκτησε το Europa League: "Είναι μία απύθμενη χαρά. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Ονειρευόμασταν αυτήν τη νίκη από την αρχή. Ευχαριστώ το Θεό, είναι ένα όνειρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, αλλά το σύνολο είναι πιο σημαντικό. Το μυστικό είναι η ενότητα, δίχως αμφιβολία. Είμαστε μαζί. Ψάχνουμε τη νίκη, πεινάμε για τίτλους και το δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν".

Ο τερματοφύλακας Ελτον σχολίασε από την πλευρά του: "Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τη διοργάνωση, αλλά με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, όλα είναι πιθανά. Τώρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους ίδιους στόχους όπως πάντα, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε όλες τις διοργανώσεις. Αφιερώνω τη νίκη στη μητέρα μου που έκανε εγχείρηση την προηγούμενη εβδομάδα".

Ο φιναλίστ του θεσμού τη σεζόν 2004-2005 ως παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ζοάο Μουρίνιο, δήλωσε για τον θρίαμβο του 2011: "Είναι σπουδαία χαρά και αξιομνημόνευτη για όλους τους παίκτες και φυσικά για όλο το σύλλογο. Ολοι αξίζουμε συγχαρητήρια γι' αυτόν τον τίτλο".



Ντομίνγκος: "Ηταν αποβολή του Σαπουνάρου"

"Είμαι στενοχωρημένος, όπως και οι παίκτες μου. Οσον αφορά στο παιχνίδι, δεν υπήρξε πλήρη κυριαρχία της Πόρτο, όπως αναμενόταν. Στο πρώτο ημίχρονο η Πόρτο είχε ευκαιρία στο 44', μετά από δικό μας λάθος. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν της Μπράγκα. Το ελέγχαμε και είναι κρίμα που ο Μοσορό έχασε την ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει το ματς. Το χτύπημα του Σαπουνάρου ήταν αποβολή".
 
 
Στην τεράστια ευκαιρία που απώλεσε με την έναρξη του δευτέρου μέρος στάθηκε ο Μοσορό: "Ηταν πολύ γρήγορη φάση, όπου έπρεπε να σκεφτώ τάχιστα. Προσπάθησα να του περάσω την μπάλα, αλλά αυτός χαμογέλασε στο τέλος. Δεν είναι η πιο άτυχη στιγμή της καριέρας μου, αφού έχω χάσει κι άλλα γκολ. Είμαστε ομάδα μαχητών και θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο".


Ο τερματοφύλακας της Μπράγκα, Αρτουρ, τόνισε από την πλευρά του: "Είναι κρίμα να χάνουμε σε ένα τόσο αμφίρροπο ματς. Δυστυχώς ο Φαλκάο ήταν μόνος του στη φάση πριν το τέλος του ημιχρόνου και είχε πολύ χρόνο για να επιλέξει γωνία, οπότε ήταν δύσκολο. Είμαι τερματοφύλακας της Μπράγκα (σ.σ. έχει συμφωνήσει με την Μπενφίκα) και είμαι περήφανος που έχω φορέσει αυτήν τη φανέλα. Είναι σκληρό να χάνεις 1-0 σε τελικό. Είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι άλλοι κερδίζουν και άλλοι χάνουν".



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog