Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Λέο Μέσι...

Λέο Μέσι, ο θρύλος... (video)

Εγραψε ιστορία με το γκολ στο Ντόνετσκ. Ο Μέσι έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που βάζει 48 σε μία σεζόν και είναι πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις!

 
Μία ποδοσφαιρική ευφυία, που γίνεται θρύλος. Στην ίδια πόλη που έκανε ντεμπούτο στο Champions League στις 7 Δεκεμβρίου του 2004 και κόντρα στην ίδια ομάδα, ο Λέο Μέσι συνέχισε να γράφει ιστορία. Ο Αργεντινός με το γκολ  με την Σαχτάρ έγινε ο πρώτος παίκτης στα 112 χρόνια ιστορίας της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πετυχαίνει 48 γκολ σε μία σεζόν! Ο ίδιος πέρυσι είχε βάλει 47 και όλοι παραμιλούσαν τονίζοντας ότι είναι μια επίδοση που δύσκολα θα επαναληφθεί, ενώ το ίδιο αριθμό είχε και ο Ρονάλντο τη σεζόν 1997-98 όταν είχε αρχίσει να αποκαλείται φαινόμενο.

Τίποτα δεν σταματά εδώ. Η Μπαρτσελόνα είναι ακόμα μέσα σε όλα και δεν αποκλείεται να δώσει το μάξιμουμ των αγώνων μέσα στην χρονιά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Λέο μπορεί να φτάσει άνετα αλλά και να ξεπεράσει τα 50 γκολ! Απομένουν επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Primera Division, υπάρχει ο τελικό του Copa del Rey, όπως επίσης και δύο παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Σύνολο δέκα ματς για τους Μπλαουγκράνα, που αν περάσουν στον τελικό του Γουέμπλεϊ, θα γίνουν έντεκα.


Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο Μέσι είναι πολύ πιθανό να είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις ξεχωριστά. Με αυτό κόντρα στην Σαχτάρ έφτασε τα 9 στο Champions League και είναι μόνος πρώτος στη λίστα, ενώ σημειώνεται ότι πέρυσι και πρόπερσι ήταν επίσης που έβαλε τα περισσότερα! Στην Primera Division, στην οποία πέρυσι έβαλε 34 φέτος έχει 29 και είναι ένα γκολ πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στο Copa del Rey έχει πετύχει 7 και στο Super Cup, τρία. Τα γκολ του Μέσι δεν σταματούν και αν ληφθεί υπόψη ότι πέρυσι έβαλε μόλις... 47 και οι Μπλαουγκράνα κατέκτησαν μόνο το πρωτάθλημα, αν φέτος σηκώσουν το Champions League, η τρίτη σερί Χρυσή Μπάλα θα είναι σχεδόν σίγουρη. Σε ηλικία 23 ετών ο Μέσι αποτελεί μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου, τρεις διαδοχικές χρυσές μπάλες έχει πάρει μόνο ο Μισέλ Πλατινί, ενώ με τέτοιο ρυθμό δεν σκόραρε ούτε ο Πελέ.


Στον Μέσι αρέσει να σπάει όλα τα ρεκόρ και αυτό κάνει με τρομερή συνέπεια και στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το επόμενο! Σίγουρα η πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League είναι ένα project, όμως υπάρχει κάτι πιο άμεσο. Ο Αργεντινός έχει 34 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση, της οποίας πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Ραούλ με 70. Πλέον κυγηγά με πολλές πιθανότητες τον καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος ever, τον οποίο έχει ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με 0,69 (56 γκολ σε 81 ματς). Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει 34 σε 53 αγώνες και μέσο όρο 0,63 και συνεχίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog