Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αφαίρεση βαθμών στη Ζενίτ

Αφαίρεση βαθμών στη Ζενίτ

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 7.000 δολαρίων από τη ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για παράβαση του άρθρου περί γηγενών ποδοσφαιριστών στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

 
Συγκεκριμένα, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν χρησιμοποίησε κανέναν παίκτη κάτω των 21 ετών όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό και, έτσι, η ομοσπονδία εφάρμοσε τον κανονισμό και τιμώρησε την πρωταθλήτρια Ρωσίας με τη συγκεκριμένη ποινή.

Οι κυπελλούχοι UEFA του 2009 αποδέχτηκαν την ποινή χωρίς να κάνουν προσφυγή σε κάποιο δικαστικό όργανο, θεωρώντας πως έπρεπε να ασχοληθούν με τα λάθη που έγιναν στη συγκεκριμένη υπόθεση κι οδήγησαν σε όλη αυτή την κατάσταση. Έτσι, αποφασίστηκε να απολυθεί ο Βλάντισλαβ Ραντίμοφ, που, ως αρχηγός της αποστολής, παρέδωσε στον διαιτητή την ενδεκάδα του αγώνα. Πλέον, αναμένεται να αποχωρήσει από τον σύλλογο και ο Ιταλός προπονητής. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως εσκεμμένα δεν χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών, γιατί δεν πίστευε ότι υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα. Είπε, μάλιστα, ότι θα καλύψει ο ίδιος το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη Ζενίτ πως δεν γνώριζε ότι προβλέπεται αφαίρεση βαθμών.


Αυτές οι αποκαλύψεις του Σπαλέτι έφεραν την επέμβαση του προέδρου της πειθαρχικής επιτροπής της ρωσικής Λίγκας, Αλού Αλχάνοφ, ο οποίος θεωρεί «ανήθικη» την πράξη του Σπαλέτι και τον κάλεσε σε απολογία. Το ματς έληξε 1-1, όμως κατακυρώνεται 3-0 «στα χαρτιά» στους κυπελλούχους UEFΑ του 2005, οι οποίοι έφτασαν στη βαθμολογία τη Ζενίτ στους 7 βαθμούς, μετά από τέσσερις αγώνες. 


http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog