Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Μάλτα-Ελλάδα 0-1




Η κεφαλιά του Τοροσίδη λύτρωσε την Εθνική και την ανέβασε στην κορυφή


Η Εθνική παρουσιάστηκε στην Μάλτα ακριβώς όπως επιβάλλει η «μέρα της γης». Με ... κλειστά τα φώτα! Ο Τοροσίδης, όμως, στο φινάλε του ματς έσωσε την παρτίδα(1-0)  και την πρωτιά στον όμιλο!



Με τετράδα μπροστά


Το παιχνίδι κόντρα στους ερασιτέχνες και τους μετρημένους στα δάχτυλα επαγγελματίες της Μάλτα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για την Εθνική ομάδα να πάρει το «τρίποντο» που μετά την ήττα της Κροατίας θα την έφερνε στην κορυφή του ομίλου.
Έτσι, λοιπόν, ο Φερνάντος Σάντος κατέβασε φουλ επιθετικό σχήμα με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Τζαβέλλα αριστερά, τον Τοροσίδη δεξιά και τον Παπαδόπουλο με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Καραγκούνης και Κατσουράνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σε ελεύθερο ρόλο ο Λυμπερόπουλος. Δεξί «φτερό» ο Νίνης, αριστερό ο Σαμαράς και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σαλπιγγίδης.


«Μπλόκαρε» μπροστά στο... πούλμαν


Κατοχή της μπάλας, μέχρι έξω από την περιοχή καλή σε γενικές γραμμές κυκλοφορία αλλά στην τελική πάσα το... χάος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης αλλά το... πούλμαν που έστησαν οι Μαλτέζοι μπροστά από την εστία τους ήταν καθοριστικό για να μπλοκάρουν τους παίκτες του Σάντος. Ο Νίνης ήταν εκτός τόπου και χρόνου, από τα αριστερά ο Σαμαράς είχε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες ενώ αρκετές φορές η μπάλα «σηκώθηκε» δίχως λόγο και αιτία.


Εκτός από μικροευκαιρίες, η Εθνική είχε ένα καλό διαγώνιο σουτ του Τοροσίδη και...μέχρι εκεί. Τουλάχιστον δεν απειλήθηκε στιγμή αμυντικά, μιας και οι γηπεδούχοι εξάντλησαν τις ενέργειες τους, στο άφθονο «ξύλο» στην μεσαία γραμμή.


Ευκαιρίες και... φουλ επίθεση


Ο Σάντος έβλεπε το... κακό να έρχεται, προφανώς έβαλε τις φωνές στο ημίχρονο και στια αρχές της επανάληψης η Εθνική σοβαρεύτηκε και έφτασε δις κοντά στο γκολ. Ο Χάμπερ, όμως,  στο 54' έβγαλε την κεφαλιά του Τοροσίδη ενώ στιγμές αργότερα ο Λυμπερόπουλος σημάδεψε με τον ίδιο τρόπο το δοκάρι.
Ο Πορτογάλος προχώρησε γρήγορα στο... plan b.  Φετφατζίδης αντί Σαλπιγγίδη και στο 70' Μήτρογλου αντί Λυμπερόπουλου και 4-4-2. Φουλ επίθεση και με την είσοδο του Κονέ στο 80'!

Άναψε το... φως της πρωτιάς!


Παρά την πίεση η Εθνική δεν έκανε μισή φάση της... προκοπής, παίζοντας με γιόμες. Το... άστρο, όμως, του Ρεχάγκελ ακολουθεί και τον Σάντος! Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βασίλης Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και χάρισε ένα πολύτιμο «τρίποντο» και την πρωτιά στον όμιλο. Άναψε το...φως, γιατί μέχρι εκείνο το σημείο η Εθνική ήταν στον ρυθμό της «μέρας της γης» με κλειστά τα φωτά.


MAN OF THE MATCH: Το κεφάλι του Τοροσίδη αποδείχθηκε... χρυσό και έδωσε την λύση στην Εθνική. Ο διεθνής μπακ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και στο 94' χάρισε ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Που συνδυάζει μαζί και την πρωτιά στον όμιλο.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο πορτιέρο της Μάλτας, Χάμπερ. Όσες φορές η Εθνική έκανε κάτι καλό, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων φώναζε «παρών». Εξαιρετικές επεμβάσεις, προδόθηκε στο τέλος από την άμυνα του.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καλό το τρίποντο, καλή η πρωτιά στον όμιλο αλλά είναι... είδηση και όχι 100% θετικά να νικάς τους ερασιτέχνες της Μάλτας στην τελευταία φάση του αγώνα. Οι παίκτες της Εθνικής έκαναν αγγαρεία σε μεγάλο κομμάτι του ματς, νόμιζαν ότι θα πάρουν το ματς με τις... φανέλες. Πάλι καλά που ο Τοροσίδης... έκανε την δουλειά.


Η ΓΚΑΦΑ: Όχι πως φταίνει αυτό για την τραγική εμφάνιση της Εθνικής στην Μάλτα αλλά η κόκκινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο από τον διαιτητή Βάινερ ήταν... παρατραβηγμένη από τα μαλλιά. Ένα «επαγγελματικό» μαρκάρισμα του άσου της Μίλαν λίγο πιο κάτω από την σέντρα τιμωρήθηκε με απευθείας αποβολή αντί για κίτρινη κάρτα, όπως προβλέπει ο κανονισμός.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με εξαίρεση την... γκάφα στην φάση του Παπασταθόπουλου ο Βάινερ και ο βοηθός τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα αν και σε μερικές φάσεις ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αν το πάρουμε βάσει αποτελέσματος η Εθνική τα πήγε περίφημα. Εκμεταλλεύθηκε την ήττα της Κροατίας και έγινε το αφεντικό για την πρόκριση, όντας πρώτη στον όμιλο με 11 βαθμούς έναντι 10 των Κροατών.
Αν το δούμε ποδοσφαιρικά η Εθνική ήταν τραγική, δεν βλεπόταν και πήρε την νίκη από την... στραβοκλωτσιά του Μήτρογλου που ήταν... ασίστ για το κεφάλι του Τοροσίδη. Επειγόντως βελτίωση, λοιπόν!


www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog