Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το πενταετές πλάνο των Αράβων με τον Ζαγοράκη πρόεδρο!



Αισιόδοξος ότι οι Άραβες θα επενδύσουν στον ΠΑΟΚ δήλωσε στον sport 103fm ο  Παρασκευάς Σπυράτος ο πληρεξούσιος δικηγόρος των υποψήφιων επενδυτών και αναφέρθηκε στο πενταετές πλάνο τους .



Ο κ. Σπυράτος είπε αναλυτικά:


«Πράγματι υπάρχει μία σοβαρή εξέλιξη αφού εκφράζεται πλέον και επίσημα το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Μία εξέλιξη που σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλαδή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που αναφέρει και η ανακοίνωση επίκειται να ολοκληρωθεί. Πρέπει να καταλάβετε ότι σε αυτήν την διαδικασία κινούμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος, έχω μία συγκεκριμένη εντολή και το αντικείμενο συζήτηση μας μπορεί να περιοριστεί στα θέματα που διατυπώνονται στην ανακοίνωση.
Θεωρώ ότι είναι οριστικό βήμα. Υπάρχει αυτή η επιστολή ενδιαφέροντος, στο επόμενο στάδιο θα είναι η συνέντευξη Τύπου και η υπογραφή του σχετικού μνημονίου, το πρακτικό συνεργασίας δηλαδή των επενδυτών με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το οποίο έχει ήδη διατυπωθεί υπήρχε αρκετό διάστημα ζυμώσεων, συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και έχουμε καταλήξει σε αυτήν την επιστολή. Ο εκπρόσωπος των Αράβων επενδυτών ο κ. Οντέι βρίσκεται από το Σάββατο στο Κατάρ.
Έχει πάει εκεί για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους δικούς του ανθρώπους, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 με 10 Ιανουαρίου και πλέον στο στάδιο αυτό θα είμαστε έτοιμοι και για να υπογραφεί το μνημόνιο και να προχωρήσει και  η ευρύτερη Συνέντευξη Τύπου έτσι και να είναι και ο ίδιος φυσικά εδώ ώστε να δώσει εξηγήσεις για όλα τα θέματα και να απαντήσει στα ερωτήματα έτσι ώστε να υπογραφεί η δεσμευτική πλέον σύμβαση εργασίας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η άμεση επιστροφή του θα σημάνει και την δέσμευση ενός σοβαρού χρηματικού ποσού για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Ο κύριος Ζαγοράκης έχει μία πολύ καλή προσωπική σχέση με τον κύριο Οντέι και μία άριστη επαγγελματική συνεργασία η οποία καλός εχόντων των πραγμάτων θα συνεχιστεί και με το καθεστώς της νέας διοικήσεως.
Υπάρχει η προοπτική να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΟΚ ο κ. Ζαγοράκης αν το θέλει και ο ίδιος. Το έχει αποδείξει άλλωστε εμπράκτως ότι έχει και ανταπόκριση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και υπάρχει η βούληση από τους επενδυτές να παραμείνει ο κ. Ζαγοράκης στο τιμόνι του ΠΑΟΚ.
Υπάρχουν εταιρίες αραβικών συμφερόντων και στην πορεία θα χρησιμοποιηθεί και μία εταιρία αγγλικών συμφερόντων καθώς όπως σας είπα υπάρχει απαγόρευση ξένων μη ευρωπαϊκών εταιριών να αγοράσουν μερίδια ελληνικής ΠΑΕ. Έχει ήδη συσταθεί και ανώνυμη ελληνική εταιρία που θα συμμετάσχει. Υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Οι αραβικές εταιρίες συμμετέχουν ήδη σε αυτές τις εταιρίες. Κάποια πράγματα θα τα δούμε στην εταιρία. Υπάρχει ένα ευρύτερο σκεπτικό επενδύσεων στην ελληνική επικράτεια.
Μία δραστηροποίηση στο θέμα του “real estate”, πρόκειται να γίνουν κάποια έργα ίσως και μεγαλύτερης εμβέλειας απ΄ ότι η επένδυση στον ΠΑΟΚ, τα οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη που έχουν μία υποδομή μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος απ΄ότι το θέμα του ΠΑΟΚ χωρίς όμως αυτό να σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένα πλάνο για μία σειρά από σοβαρές επενδύσεις κυρίως στην περιοχή της Βορείου Ελλάδας. Ο κ. Οντέι έχει μία μόνιμη προοπτική παραμονής στην Θεσσαλονίκη και αυτό πρέπει να συσχετιστεί στην επιλογή του να επενδύσει σε αυτόν τον τόπο και αυτήν την ομάδα.
Επί 30 χρόνια παρέμεινε στο Λονδίνο κατοικούσε εκεί, η οικογένεια του βρίσκεται στο Κατάρ και έκανε αυτήν την επιλογή που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά καλή και δίνει προοπτική και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στις ευρύτερες επενδύσεις. Έχει δώσει στοιχεία και ο ίδιος και μία προσωπική τάση για εγκατάσταση στην χώρα.
Μακάρι να έρχονται τέτοιοι άνθρωποι και να επενδύουν στην χώρα. Έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για να μπορεί να επενδύσουν στην Ελλάδα μη Ευρωπαίοι πολίτες αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τις ΠΑΕ και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μέσω των ευρωπαϊκών εταιριών. Υπάρχει μία σειρά από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο που δεν έχουν σχετική απαγόρευση και μέσω αυτών θα προχωρήσει η διαδικασία.  Υπάρχει μία προοπτική επένδυσης στον ΠΑΟΚ την επόμενη πενταετία εκτός από την ρύθμιση και την καταβολή ήδη υφισταμένων χρεών, υπάρχει μία διαδικασία ευρύτερης επένδυσης μεταξύ των οποίων και η δημιουργία γηπέδου.
Έχει τεθεί αυτό το θέμα και έχει συζητηθεί. Υπάρχει μία σοβαρή αλλαγή λειτουργίας του ΠΑΟΚ με αναλυτικό επιχειρηματικό σχέδιο. Θα κινηθούμε για την αγορά του 67% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κύριος Ζαγοράκης γνωρίζει επακριβώς και μπορεί να σας διαφωτίσει. Υπάρχει η συναίνεση από τον Ερασιτέχνη στην παραχώρηση του γηπέδου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με προοπτική δημιουργίας άλλου γηπέδου. Προφανώς σε άλλο σημείο από την Τούμπα.
Ο κύριος Ζαγοράκης θα παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και υπάρχει πρόθεση να τοποθετήσει άτομα δικής του εμπιστοσύνης ο κύριος Οντέι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουν τα ήδη υπάρχοντα μέλη της διοίκησης. Την Παρασκευή θέλαμε να δημοσιοποιήσουμε την ανακοίνωση αλλά λόγω της απεργίας δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.
Στο τελικό «μπίζνες πλαν» το οποίο διαμορφώθηκε υπάρχου κάποιες τροποποιήσεις γι’ αυτό και ο κ. Οντέι πήγε στο Κατάρ για να τις διευκρινίσει με τους δικούς του ανθρώπους και να πάρει μία οριστική αποδοχή για να προχωρήσει στην υπογραφή του μνημονίου. Υπάρχει μια σοβαρή πρόταση και μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα κινηθούν σωστά. Το γεγονός ότι μετά την απογραφή των χρεών και την καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων επέλεξαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να προβούν σε μία τέτοια ανακοίνωση ακριβώς εκδηλώνουν την ύπαρξη του ενδιαφέροντος. Δεν θα πρέπει φυσικά αυτήν την ανακοίνωση να την ερμηνεύσουμε ως ολοκλήρωση του θέματος. Και τα μέλη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν ήδη ελέγξει την αξιοπιστία των ανθρώπων που συναλλάσσονται και ευελπιστώ ότι το θέμα θα προχωρήσει κανονικά μέχρι και την επιστροφή του κ. Οντέι που θα μας δώσει την τελική και οριστική απάντηση, μία επιστροφή που είναι προγραμματισμένη 8 ή 10 Ιανουαρίου.
Όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι καταγεγραμμένα έχουν ελεγχθεί από τους αρμοδίους, υπάρχει μία εικόνα των χρεών που δεν αποτέλεσε εμπόδιο. Ήταν μέσα στα ποσά που μπορούν να διατεθούν από τους επενδυτές. Είμαστε αρκετούς μήνες στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Υπήρχε μία διαδικασία ανταλλαγή των χρεών και ελέγχου των στοιχείων που δόθηκαν και όταν αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε αποφασίστηκε πλέον αυτή η ανακοίνωση. Είμαι αισιόδοξος. Θα  πρέπει να έχουμε όλοι και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ την ψυχραιμία να περιμένουμε τις εξελίξεις.



www.sportouvorra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog