Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Βιεϊρίνια : "Δεν μας αφήνουν να πάρουμε το πρωτάθλημα"



Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε έναν μίνι απολογισμό του ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν μέχρι σήμερα και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Για τη νίκη στη Λάρισα, είπε: "Το πιο σημαντικό είναι που καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το πρώτο στο νέο τους γήπεδο, αλλά ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη και να ανέβουμε στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος."



Για το τι είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Λάρισα που δεν είχε στα παιχνίδια με Μπριζ και Ατρόμητο, τόνισε: "Με Ατρόμητο ήμασταν κακοί και χάσαμε δίκαια. Πιστεύω ότι αν δούμε τα πράγματα καλύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι αφήσαμε τον Ατρόμητο να παίξει μπάλα μέσα στην Τούμπα. Στον αγώνα με την Μπριζ δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτό που κάναμε στην Λάρισα. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αντιμετωπίσαμε καλύτερα την Λάρισα από ότι τις άλλες δύο ομάδες. Με τον Ατρόμητο έπρεπε να δώσουμε  κάτι παραπάνω. Δώσαμε κάτι παραπάνω στον αγώνα με την Λάρισα και πήραμε τη νίκη".

Για το που οφείλονται τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Σε σχέση με πέρσι η ομάδα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μην έχουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Προσπαθούμε να έχουμε μία σταθερή πορεία. Για αυτό φταίνε οι τραυματισμοί, που φέτος είναι πολλοί, τα πολλά παιχνίδια που έχουμε στα πόδια μας από την αρχή της σεζόν, αλλά και οι τιμωρίες κάποιων παικτών. Βλέπουμε ότι στα πρώτα λεπτά ενός αγώνα δεν παίζουμε καλά, ενώ αργότερα ανεβάζουμε την απόδοσή μας, γιατί παίζουμε με καρδιά".

Για το αν επηρέασαν την ομάδα του οι αλλαγές προπονητών από την αρχή της σεζόν: "Σίγουρα όσα έγιναν δεν ήταν και τόσο εύκολα για εμάς. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο τρόπος σκέψης και παιχνιδιού μας είναι ίσιος με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε τη σταθερότητά μας και να πάμε καλά, όπως πέρσι."

Για τον αν επηρεάζουν τον ΠΑΟΚ οι συχνοί τραυματισμοί κάποιων παικτών, είπε: "Μας στεναχωρεί, γιατί τραυματίζονται οι συμπαίκτες μας. Βέβαια, αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουν πράγματα που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και να βοηθήσουν την ομάδα".

Για τον Πάμπλο Κοντρέρας και το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Λάρισα, δήλωσε: "Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ από την πρώτη πάσα μέχρι το τελείωμα. Έχει τις δυνατότητες να παίξει στην επίθεση μαζί μου, αλλά αυτό είναι θέμα του προπονητή".

Για τον ηγετικό ρόλο των Γκαρσία και Κοντρέρας, τόνισε: "Έχουμε πολλούς ηγέτες στην ομάδα και αυτοί οι δύο είναι μέσα σε αυτούς. Είναι δύο καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και καλοί άνθρωποι. Μας δίνουν έμπνευση να παίζουμε καλά και μας βοηθούν πολύ σε όλους τους τομείς."

Για το αν διανύει την καλύτερή του σεζόν στον ΠΑΟΚ, είπε: "Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι τα γκολ που έχω βάλει. Δεν θα μπορούσα να κάνω ό,τι έχω κάνει χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Αλλά αν μιλάμε για αυτό το εξάμηνο σε σχέση με το περσινό, τότε ναι, αυτό που διανύουμε είναι το καλύτερό μου στον ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι πιο ώριμος από τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό με βοήθησαν και ο Κοντρέρας και ο Γκαρσία που λέγαμε πριν. Δουλεύω και θέλω φέτος να είναι η χρονιά μου. Όπως είπα και πριν με τη βοήθεια όλης της ομάδας μπορώ να κάνω τη φετινή την καλύτερη χρονιά και του ΠΑΟΚ."

Για το ξεκίνημα της σεζόν,ω δήλωσε: "Σίγουρα δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Όμως, αν δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά, είμαστε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα είμαστε λίγο πίσω, αλλά στο πρωτάθλημα και στο Europa League πάμε καλά. Στόχος μας ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και σε κάθε παιχνίδι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτό. Άμα δούμε τα παιχνίδια με τον Άγιαξ στην αρχή της σεζόν δεν θα βρούμε πολλές διαφορές ανάμεσα σε εμάς και την ολλανδική ομάδα. Όταν μείναμε εκτός θέλαμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Όπως και έγινε."

Για το πόσο καλύτερα μπορεί να πάει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την περσινή του πορεία, είπε: "Θέλω να κάνουμε ό,τι και πέρσι. Να παλέψουμε όσο γίνεται να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε δεν μας έχουν αφήσει να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, το θέλουμε πολύ. Και άλλες χρονιές είχαμε διαφορά με τις πρώτες θέσεις, αλλά τις φτάσαμε. Είναι δύσκολο να το καταφέρουμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε."

Για τις διαιτησίες που έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, τόνισε: "Δεν μας αφήνουν να πάρουμε το πρωτάθλημα, όπως είχα πει και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αν δούμε εκείνο το ματς θα καταλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Αλλά πάντα κάτι θα γίνει και δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε κάτι καλό."

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε ούτε ένα πέναλτι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα: "Δεν μπορώ να σκεφτώ τι πιστεύουν για εμάς οι διαιτητές. Δε μιλάμε για μία ή για δύο περιπτώσεις. Μιλάμε για πέντε ή έξι φάσεις. Δεν ξέρω τον λόγο που συμβαίνει αυτό."

Για το ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: "Αν εξαιρέσουμε το 3-0 με τον Ολυμπιακό, τα πρώτα 60' εκείνου του ματς ήταν τα καλύτερά μας φέτος. Στην Ευρώπη θα ξεχωρίσω το ματς της Τούμπας με την Βιγιαρεάλ."

Για το αν οι παίκτες "διαλέγουν" παιχνίδια ανάμεσα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα: "Στην Ευρώπη έχουμε πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Εκεί οι ομάδες δε μας ξέρουν. Οι διαιτητές σφυρίζουν ό,τι βλέπουν, καθαρά. Βλέπουμε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε το ίδιο. Σίγουρα στην Ευρώπη παίζουμε με πιο ποιοτικούς αντιπάλους, αλλά και εμείς είμαστε ποιοτική ομάδα."

Για το θέμα του προπονητή, είπε: "Ο Χάβος μας έδωσε τη χαρά μέσα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Παίζουμε πιο ελύθερα. Μας έχει κάνει να βρούμε και πάλι την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, που την χάσαμε με τον Δερμιτζάκη και τον Μπερέτα. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει. Τότε χάναμε παιχνίδια, άρα και την αυτοπεποίθησή μας."

Για το αν έχουμε δει ακόμη τον καλύτερο ΠΑΟΚ: "Έχουμε δει έναν καλό ΠΑΟΚ, αλλά μπορούμε να δούμε ένα ακόμη καλύτερο. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε κι άλλα."

Για τη δήλωση που είχε κάνει ο Ζαγοράκης στην αρχή της σεζόν περί κατάκτησης του πρωταθλήματος: "Μας χαροποιεί, αφού δείχνει ότι μας πιστεύει πολύ. Ανακάλεσε μετά από το παιχνίδι με τον Άρη, γιατί η ομάδα τότε δεν ήταν καλά. Μετά από εκείνο το παιχνίδι κάναμε τέσσερις σερί νίκες και είμαστε εκεί που μας αξίζει."

Για το παιχνίδι με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ: "Στο μυαλό μας έχουμε να πάμε στην Κροατία και να κερδίσουμε. Αυτό, άλλωστε, κάνουμε πάντα. Άμα το σκεπτικό μας είναι η ισοπαλία, τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Πιστεύω ότι δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Στον αγώνα της Τούμπας τους παίξαμε πολύ καλά. Ωστόσο, είναι μία ομάδα με δυνατότητες και παίζει στο γήπεδό της. Εμείς θα μπούμε δυνατά, για να πάρουμε την πρόκριση."

Για τον αγώνα με την Μπριζ και την εξέλιξη της υπόθεσης πρόκρισης, τόνισε: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας επηρέασε το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ, ενώ ήμασταν καλύτεροι. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας, να πάρουμε το αποτέλεσμα και να προκριθούμε."

Για το Κύπελλο Ελλάδας και αν αποτελεί στόχο για τον ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Όπως είχα πριν νωρίτερα, πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα σε όλους. Δυστυχώς πέρσι δεν τα καταφέραμε με τα Γιάννινα, αλλά φέτος θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση."

Για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του, είπε: "Είναι κουραστικό να μιλάω για αυτά τα θέματα, αλλά είναι και φυσιολογικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και στο μυαλό μου είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, οι άνθρωποι που πρέπει θα κρίνουν τι θα γίνει και τι όχι. Σίγουρα με ευχαριστεί αυτό που γίνεται, αφού σημαίνει ότι κάνω σωστά τη δουλειά μου."

Για το που θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του μετά τον ΠΑΟΚ, είπε: "Δεν θέλω να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Θα ήθελα πολύ να παίξω στην Ισπανία, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που μου αρέσει πολύ. Στην Πορτογαλία δεν δίνουν την αξία που πρέπει στους Πορτογάλους παίκτες. Για να κάνεις το βήμα παραπάνω πρέπει να φύγεις από τη χώρα σου. Για αυτό δε θέλω να γυρίσω. Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Πορτογαλία."

Για την επιρροή του ΠΑΟΚ στην καριέρα του, τόνισε: "Ό,τι είμαι στο ποδόσφαιρο το οφείλω στον ΠΑΟΚ. Αν έμενα στην Πόρτο κάποια στιγμή θα έπαιζα, αλλά δεν θα έπαιρνα τις ευκαιρίες που ήθελα."

Για τον Φερνάντο Σάντος, είπε: "Κάθε φορά που μπορώ μιλάω μαζί του. Πίστεψε σε εμένα και σε αυτά που μπορώ να κάνω. Είναι ένας άνθρωπος που μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλη μου τη ζωή. Ποτέ δε ξέρεις. Ίσως παίξουμε μαζί στην Εθνική Πορτογαλίας. Εγώ θέλω να παίξω πολύ στην Εθνική μου, αλλά περιμένω. Είναι πολύ δύσκολο, αφού πολύ καλοί παίκτες παίζουν στη θέση μου. Νομίζω, όμως, ότι με τις εμφανίσεις μου δικαιούμαι ένα τηλέφωνο για μία προπόνηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog