Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Προκριματικά Τσαμπιονς Λιγκ: ΠΑΟΚ-Αγιαξ 3-3




Ένα καταστροφικό 8λεπτο ήταν αρκετό για να γίνει εφιάλτης το όνειρο του ΠΑΟΚ που δεν ήταν άλλο παρά η είσοδός του στους ομίλους του Champions League. Το ματς ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον δικέφαλο του Βορρά, όμως...



το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη, αφού είδε το εισιτήριο για την επόμενη φάση να γλιστράει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 15΄με κεφαλιά του Βιεϊρίνια μετά από φάουλ και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έχασαν τουλάχιστον δυο μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους και όλα συνηγορούσαν πως εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στην πρόκριση.Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τεχνικούς να μην κάνουν αλλαγές αλλά με τους παίκτες του Δερμιτζάκη να "μένουν" στα αποδυτήρια. Ο λόγος, τα τρία γκολ που δέχθηκαν απ΄πο τον Αίαντα σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 48' μετά από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Τσιρίλο δεν έδιωξε, ο Μπουσαϊντί δεν μάρκαρε τον αντιπαλό του Σουάρες που κοντρόλαρε και αμέσως σούταρε για να πετύχει το 1-1. Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αγιαξ, ήρθε το "δεύτερο χτύπημα" στο 50'.
Στη φάση της επίτευξης του δεύτερου τέρματος για τον Άγιαξ, ο Σουάρες βγήκε μόνος του αριστερά ο Τσιρίλο δεν τον σταμάτησε έκανε ανενόχλητος την παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή, και ο Ντε Γιονγκ ανάμεσα σε Κοντρέρας και Σνάουτσερ με απλή προβολή ανέτρεψε το σκορ και πέτυχε το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο των Ολλανδών.

Δεν έφτανε η αδράνεια της άμυνας για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήρθε και μια λάθος εκτίμηση του Κρέσιτς, πέντε λεπτά αργότερα (55') σε εκτέλεση φάουλ του Λίντγκρεν για να γίνει το 1-3 για τον Αγιαξ, σκορ που σαφώς έκανε δύσκολη, σχεδόν ακατόρθωτη, την υπόθεση πρόκριση για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ όμως έβαλε  γκολ στον Άγιαξ(2-3), με τον Σαλπιγγίδη, πράγμα που έκανε όλους τους φίλους του "Δικεφάλλου" να περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τι θα γίνει στο τέλος.Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μπουν για τα καλά στην υπόθεση πρόκρισης χάθηκε στο 77'. Ο Ανίτα ανέτρεψε τον Μπουσαϊντί που κερδίσε το πέναλτι και ο Ίβιτς που ανέλαβε να εκτελέση την εσχάτη των ποινών νικήθηκε από το πόδι του Στεκέλενμπουργκ.Στο 91' το 3-3 έγινε από τον Ιβιτς, αλλά πλέον ήταν αργά, αφού η ευκαιρία είχε χαθεί και η πίκρα είχε ξεχειλίσει.



Ο "Δικέφαλλος του Βορρά" ήταν πολύ δυνατός και στα δυο παιχνίδια με τον Άγιαξ και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.Απόδειξη;
Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε στα δυο αυτά ματς με αντίπαλο τον Άγιαξ. Και το πιο σπουδαίο ότι δεν ηττήθηκε όυτε καν μέσα στο Άμστερνταμ!!Αυτό δείχνει τη δυναμική των "ασπρόμαυρων".







 Τα γκολ του αγώνα:

6ο λεπτό: 1-0 για τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια με κεφαλιά48o λεπτό: 1-1 ο Σουάρες για τον Άγιαξ με σουτ
50o λεπτό: 1-2 ο Ντε Γιονγκ για τον Άγιαξ με προβολή
55ο λεπτό: 1-3 ο Λίντγκρεν εκτέλεσε απο μακρινή απόσταση το φάουλ, ο Κρέσιτς δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ. 57ο λεπτό: 2-3 ο Σαλπιγγίδης με προβολή από πάσα του Σορλέν77ο λεπτό: ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ! Ο Μπουσαϊντί κερδίζει πέναλτι από τον Ανίτα. Ο Ιβιτς το εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε.91ο λεπτό: 3-3 για τον ΠΑΟΚ με τον Ιβιτς μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη, αλλά είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog