Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1





Χρυσή ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον Άγιαξ στο Αμστερνταμ Αρίνα πήρε ο ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα που του δίνει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στα play off του Champions league εν όψει και του επαναληπτικού στην Τούμπα, την Τετάρτη 4/8.

 
Ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ, πάλεψε γι αυτό και με εξαίρεση την μέτρια εώς κακή παρουσία του πρώτου ημιχρόνου, θύμισε την ομάδα της περσινής σεζόν, καταφέρνοντας με στρατηγική και παιχνίδι σκοπιμότητας, να πάρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Με την έναρξη του πρώτου μέρους, λοιπόν, οι Ολλανδοί δεν άργησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και με συνεχές passing game προσπάθησαν να κλείσουν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του.
Οι προσπάθειες των παικτών του Μαρτιν Γιολ απέδωσαν γρήγορα καρπούς, όταν στο 13' μετά από λάθος εκτίμηση του Χαλκιά, προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή της ελληνικής ομάδας, με την μπάλα να μην απομακρύνεται έγκαιρα και τον Σουάρες με ανάποδο ψαλίδι από κοντινή απόσταση, να ανοίγει το σκορ για τον Άγιαξ.
Στη φάση του γκολ ο Χαλκιάς τραυματ
ίστηκε στο δάκτυλο και αποχώρησε από τον αγώνα με τον Κρέσιτς να τον αντικαθιστά.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ριζικά, ωστόσο οι παίκτες του Δερμιτζάκη παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το σκοπό τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Άγιαξ έριξε εμφανώς ταχύτητα ψάχνοντας με τον Σουάρες ένα δεύτερο τέρμα που θα έβαζε ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για κάτι θετικό. Μια λανθασμένη έξοδος του Κρέσιτς και μια τραγική αντίδραση του Μαλεζά μετά από βολέ του τερματοφύλακα δεν είχαν αρνητικές συνέπειες για τον "Δικέφαλο" καθώς ο Σουάρες και στις δύο περιπτώσεις αστόχησε.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του "Δικεφάλλου του Βορρά" ανέβαζαν ταχύτητα, πιστεύοντας ολοένα και περισσότερο στην επίτευξη ενός γκολ. Τελικά η μεγάλη στιγμή ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση, ο «Σάλπι» πάσαρε από τα δεξιά στον Ίβιτς, ο οποίος αφού ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Στεκέλενμπουργκ. Αυτό ήταν! Η εξέδρα των περίπου 3.000 φανατικών φίλων του ΠΑΟΚ πήρε… φωτιά και ο Σέρβος άσος χάθηκε στις αγκαλιές των "τρελαμένων" συμπαικτών του.
Έτσι ο
ΠΑΟΚ πήρε μια ανέλπιστη ισοπαλία σε μια σπουδαία έδρα και πλέον περιμένει τον Αίαντα την Τετάρτη (4/8) στην καυτή Τούμπα με σκοπό να "κλειδώσει" μια ιστορική πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, φαν ντε Βιλ, Ανίτα, Βερντόνγκεν, Αλντερβεϊρελτ, Ενό, Σουλεϊμανί (67' Έρικσεν), ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (79' Σαπόνγκ), Λίντγκρεν (62' ντε Ζέου), Σουάρες

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (15' Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Ίβιτς (75' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog