Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ανήθικος φιλάργυρος ή ψυχρός επαγγελματίας;


Το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών. Η μεταγραφή του εικονιζόμενου. Ασταμάτητος και δεινός σκόρερ. Δεν νομίζω να έχει περάσει καλύτερος φορ από την ομάδα. Από την στιγμή που ήρθε, έβαλε μπρος την μηχανή των γκολ και δεν έπαψε να παράγει...
 Τον έτρεμαν όλες οι ομάδες. Που το ξέρω; Δεν χρειάζεται να το ψάξω. Το βλέπω στις αντιδράσεις των αντίπαλων οπαδών. Σαν ένας εργαζόμενος να βλέπει αύξηση στον μισθό του, σαν ένας φοιτητής να περνάει ανέλπιστα το μάθημα με τίμιο 8, σαν ένα 12χρονο αγόρι να κερδίζει σε κλήρωση ένα PS4 με FIFA & PRO. Ετσι νιώθουν οι άλλοι.

Εμείς, από την άλλη, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Ανηφορίζοντας την Λαμπράκη και την Κλεάνθους, ακούς τον ΠΑΟΚτσήδικο κόσμο να συζητά απογοητευμένος την μεταγραφή. Οι απόψεις διίστανται. Οι μεν τον υποστηρίζουν, διότι "είναι πολλά τα λεφτά", οι δε τον αποδοκιμάζουν λέγοντας ότι κρεμάει την ομάδα. Ποιος έχει δίκιο; Τι έκανε ο Πρίγιοβιτς; "Πούλησε" την ομάδα και πήγε να παίξει σε ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα του κόσμου ή έφυγε, επειδή επιδιώκει να εξασφαλίσει τον εαυτό του, το σόι του και τα παιδιά των παιδιών του; Πάντα ένα νόμισμα έχει 2 όψεις.

Μην μπερδεύεστε. ΠΑΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει κανένας ξένος παίκτης. Πάντοτε θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά και αυτές εξετάζονται. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κουμάντο κάνουν τα λεφτά. Η ΠΑΕ δεν είχε δικαίωμα να τον κρατήσει εφόσον πληρώθηκε η ρήτρα, και ο Πρίγιοβιτς έφυγε, γιατί αυτά τα λεφτά δεν επρόκειτο και ούτε πρόκειται να τα ξαναδεί στην ζωή του. Ξεκάθαρα πράγματα. Από την Λέγκια τον πήρε ο ΠΑΟΚ, επειδή του έδωσε περισσότερα. Το ίδιο κάνουν και οι Άραβες μετά περισσής ευκολίας, αφού δεν τους αγγίζει κανένα financial fair play.

Δεν είσαι ανήθικος, δεν πούλησες ΠΑΟΚτσηδιλίκι ποτέ, αλλά μας δίνεις πάτημα για να ακούσεις τουμπιώτικα "γαλλικά" που δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Μην μας αδικείς, σου είμαστε ευγνώμονες για τις επικές στιγμές που μας χάρισες. Όμως, η ομάδα πάει για πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια. Πέρσι το πήρες στο χορτάρι, αλλά όχι και στα χαρτιά. Φέτος είσαι στο +8 και ξέρεις ότι είσαι βασικό γρανάζι της μηχανής. Και φεύγεις. Βέβαια, ο καθένας θα έφευγε αν ήταν να βάζει +5 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό του κάθε φορά που το ημερολόγιό του θα δείχνει 31 Δεκεμβρίου για τα επόμενα 4,5 χρόνια (χωρίς να υπολογίζω τα μπόνους), για αυτό και δεν σε κατηγορεί κανείς, αλλά είναι αυτό το "γιατί τώρα" που μας ταλαιπωρεί. Ο καθένας έχει τα δίκια του. Και βλέπουμε την εσωστρέφεια και την γκρίνια να πλησιάζει, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο τέτοια εποχή να βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης.

Ωστόσο, τείνω να είμαι αισιόδοξος!  Η επιστροφή του Ενρίκε μοιάζει σαν ένεση καφεΐνης μετά από μεθύσι και ο Τσούμπα Άκπομ φαίνεται πιο ψημένος από ποτέ. Αμφότεροι ξέρουν πολλά κιλά μπάλα και έχουν τη στόφα του σκόρερ. Θα έρθει και μια μεταγραφή και θα πορευτούμε έτσι. Τον Μάιο θα είμαστε καλά. Αρκεί να μην τραυματιστεί κάποιος. Στο κέντρο. Συγκεκριμένα, στα χαφ. Η προχειροδουλειά φαίνεται όπως η αντιγραφή από σκονάκι στο διαγώνισμα. Η νίκη στην Τρίπολη είναι επιτακτική, για να επικρατήσει η ηρεμία, η λογική και η ψυχραιμία στην ομάδα και για να σταματήσουν να τραγουδάνε αυτοί που αναθάρρησαν.
Αυτά. 
Τα λέμε στο επόμενο.
Καλή χρονιά!


1 σχόλιο:

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog