Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ατρόμητος-Άλκμααρ 1-3


Το ευρωπαϊκό «αστέρι» σβήνει... (vds)


Ο Ατρόμητος γνώρισε εντός έδρας ήττα 3-1 από την Αλκμααρ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League και πλέον η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να κάνει τεράστια ανατροπή στη ρεβάνς.


Οι Περιστεριώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ουσιαστικά, στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας βελτιωμένη αμυντική συμπεριφορά και χωρίς διάθεση για ρίσκο. Στο δεύτερο 45λεπτο το γρήγορο γκολ των Ολλανδών (51') άλλαξε τα δεδομένα, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, είχαν ευκαιρίες και παρά την άμεση μείωση σε 2-1 (76') μετά το 0-2 (74'), δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Αντίθετα, δέχθηκαν και τρίτο γκολ στην εκπνοή του αγώνα...



Πιεστική αρχή, «χλιαρή» συνέχεια

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Επαιξε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο της Αλκμααρ στο πρώτο 10λεπτο, όμως με εξαίρεση μια… αναμπουμπούλα με τον Νάστο στο 8', δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στη συνέχεια, οι Ολλανδοί άρχισαν να ισορροπούν, να παίρνουν αυτοί την κατοχή μπάλας, αλλά ουδέποτε κατάφεραν να απειλήσουν από το πρέσινγκ και την καλή αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων.

Προβλήματα είχε και ο Ατρόμητος, καθώς εκτός των Παπαδόπουλου και Ούμπιντες, που ήταν κινητικοί, δεν υπήρχε ανάλογη βοήθεια και έτσι έλειψε η οργανωμένη επιθετική λειτουργία, με είσοδο στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Ετσι, έμειναν ένα μακρινό σουτ του Ούμπιντες (23'), ένα ακόμα πιο μακρινό του «Παπ» (27') και μια κεφαλιά του (25') για να απειληθεί ο (ασταθής) Εστέμπαν. Γκολ, πάντως, δεν ήρθε.



Γρήγορη «ψυχρολουσία»



Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ για τους Ολλανδούς από τον Γκούντμουνσον στο 51', στη δεύτερη καλή τους στιγμή στο παιχνίδι (η πρώτη και αυτή στο β' ημίχρονο, με τον Γκούντελι στο 47'). Ο στόχος των φιλοξενούμενων επετεύχθη, αυτός των γηπεδούχων χάθηκε και έτσι ο Ατρόμητος ήταν υποχρεωμένος να βγει μπροστά και να ρισκάρει (αν χρειαστεί).

Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να απειλήσει, ενώ οι Ολλανδοί είχαν άλλη μια καλή φάση με τον Μπέερενς στο 61'. Ο Παράσχος έβαλε τον Ναπολεόνι αντί του Καραγκούνη (γύρισε το σύστημα σε 4-4-2) και τον Μπρίτο αντί του Δημούτσου, αυξάνοντας την επιθετικότητα. Ναπολεόνι (64'), Παπαδόπουλος (66', 71') και Φυτανίδης (70') απείλησαν, δείχνοντας ότι ο Ατρόμητος «αφυπνίστηκε».

Όμως το γκολ ήρθε σε μια αντεπίθεση των Ολλανδών, από τον Τζόχανσον στο 74'. Το ευχάριστο για τον Ατρόμητο ήταν ότι δεν πρόλαβε να «παγώσει» από το σοκ, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Εστέμπαν και το αξιοποίησε στο 76'. Μετά το 1-2 οι προσπάθειες της ομάδας του Περιστερίου εντάθηκαν για την ισοφάριση, αλλά οι δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπρίτο στο 83' και Καραμάνο στο 85' (δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς) δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν.

Αντίθετα, οι Ολλανδοί, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τζόχανσον στο 90', έφτασαν στο 3-1 με τον Γκούντμουνσον στην τελευταία φάση του αγώνα (90'+4') στην αντεπίθεση, όταν όλοι οι παίκτες του Ατρόμητου είχαν βγει μπροστά για ένα κόρνερ.




ΣΚΟΡΕΡΣ: 76' πεν. Παπαδόπουλος - 51', 90'+4' Γκούντμουνσον, 74' Τζόχανσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 46' Φυτανίδης, 65' Γιαννούλης - 7' Φιργκέφερ, 76' Εστέμπαν, 89' Οφερτουμ




ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Σηφάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (85' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Καραγκούνης (61' Ναπολεόνι), Γκαρσία, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.


ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Φιργκέφερ, Χουβελέουβ, Βόιτενς, Χένρικσεν, Γκουντέλι, Ελμ (71' Οφερτουμ), Μπέερενς (86' Μάρτενς), Γκούντμουνσον, Τζόχανσον (90'+2' Μπέργκχάους).



Ατρόμητος - Αλκμαάρ 1-3 Στιγμιότυπα από greekgoalsellas

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog