Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ατρόμητος-Νιούκαστλ 1-1

  Παρακαταθήκη για το μέλλον… (photos)

Ο εξαιρετικός Ατρόμητος του πρώτου μέρους δέχθηκε την ισοφάριση από το... πουθενά και η Νιούκαστλ έφυγε από το Περιστέρι με το 1-1 ανεβάζοντας κι άλλο τον βαθμό δυσκολίας ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα. Ο Επστάιν άνοιξε το σκορ και οι Αγγλοι απάντησαν με τον Τέιλορ δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα.

 
Πόσο άδικο ήταν για τον Ατρόμητο το γκολ του Τέιλορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Πόσο άλλαξε την εικόνα του αγώνα και πέταξε στα σκουπίδια το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων.
Ολα ήταν ιδανικά για την ομάδα του Μπάγεβιτς που μπήκε στο γήπεδο με ορμή, έβγαλε πειθαρχία και πάθος και με το καλό σουτ του Ιγκλέσιας στο 13ο λεπτό έδειξε στη Νιούκαστλ ποιος είναι το αφεντικό. Οι "καρακάξες" παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες λόγω Τσέλσι και δεν προκάλεσαν προβλήματα στον Ατρόμητο που είχε τον έλεγχο του ματς και -κυρίως- είχε το γκολ από τον Επστάιν στο 24ο λεπτό.

Οι Περιστεριώτες διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους 1-0 μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Σε εκείνο το σημείο ο Τέιλορ με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την αγγλική ομάδα και γέμισε με άγχος τους παίκτες του Ατρομήτου που δικαίως ξενέρωσαν βλέποντας να έρχεται από το... πουθενά μία ομάδα και να ισοφαρίζει δίχως να έχει καθαρή φάση.
 
Στο δεύτερο μέρος ήταν φανερό πως ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να συνέλθει από την άδικη ισοφάριση. Δεν είχε την εμπειρία να το κάνει. Παρά τις προσπάθειες για να απειλήσουν τη Νιούκαστλ, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ψυχολογία υπέρ τους και έδειχναν να βολεύονται με αυτό το 1-1.
Οσο περνούσε ο χρόνος η κούραση έκανε την εμφάνισή της και ο Ατρόμητος δεν έδειχνε ικανός να κάνει και δεύτερη υπέρβαση και να πάρει ξανά το προβάδισμα. Η Νιούκαστλ άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει και να πιέζει, κερδίζοντας χρόνο, την ώρα που οι γηπεδούχοι, με τον Σουμπίνιο στην ενδεκάδα, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Το τελικό 1-1 αδικεί τον Ατρόμητο και την προσπάθειά του σε ένα ματς που μπήκε και διεκδίκησε στα ίσια ό,τι καλύτερο από μία ανώτερη ομάδα και δεν το πήρε από καθαρή ατυχία. Τώρα η ρεβάνς στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Εξάλλου, ήταν εκ των προτέρων...
ΚΛΕΙΔΙ ΑΓΩΝΑ:
Ο Ατρόμητος διάβασε άψογα το ματς, χτύπησε τη Νιούκαστλ, σκόραρε, αλλά δεν δικαιώθηκε. Στο β' μέρος κάτι η κούραση, κάτι η απειρία, κάτι ο φόβος ενός δεύτερου γκολ από τους Αγγλους κράτησε τον Ατρόμητο πίσω.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Ο Σουμπίνιο μπήκε να βοηθήσει -ιδίως με την ταχύτητά του- αλλά τον... συνεπήρε η μετριότητα του Ατρομήτου στο β' ημίχρονο.
MVP:
Ο Επστάιν πέτυχε ένα γκολ που θα μπορούσε να σημαίνει έναν ιστορικό θρίαμβο για τους "κυανόλευκους". Ο Γερμανός δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην δεξιά πλευρά της Νιούκαστλ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (86' Καραγκούνης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Μπέλιτς (60' Σουμπίνιο), Επστάιν, Κούτσι (60' Καραμάνος).
Νιούκαστλ (Πάρντιου): Χάρπερ, Τάβερνιερ, Μάικ Γουίλιαμσον, Πέρτς, Ράιαν Τέιλορ, Γκόσλινγκ (64' Αμαλφιτανό), Μπιγκιριμανά, Ομπερτάν, Μαρβό (71' Γκουτιέρες), Ανίτα, Παπις Σισέ (77' Κάμπελ).

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog