Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σηφάκης: "Το τελευταίο παιχνίδι της Μέρκελ"

 
 
 Διαβάστε τι δήλωσε ο Μιχάλης Σηφάκης ενοψει του ματς για τους "8" με την Γερμανία και ποιο το μήνυμα που έστειλε στους διαιτητές και στον κόσμο.
 
 
 
Αισιόδοξος για τον αγώνα κόντρα στην Γερμανία εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, αφού σε δηλώσεις στην εφημερίδα "Τα Νέα" τόνισε πως τα "πάντσερ" είναι φαβορί, όμως αυτόν τον τίτλο τον είχε και η Ρωσία που αποκλείστηκε!
Ο Έλληνας τερματοφύλακας, αναφέρθηκε στο πολύ κακό ξεκίνημα της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς, στις απουσίες που θα έχει ο Σάντος, ενώ έστειλε μήνυμα στους διαιτητές να σέβονται την Ελλάδα.

Τι άλλαξε στην ομάδα και παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη με τη Ρωσία;
"Δεν άλλαξε τίποτα. Πραγματικά στα πρώτα λεπτά τόσο στον αγώνα με την Πολωνία όσο και σε αυτόν με την Τσεχία αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Με την Πολωνία δεχθήκαμε το γκολ στο 20ο λεπτό, στο δεύτερο μας βρεθήκαμε πίσω στο μόλις στο 6ο λεπτό. Και είναι πολύ κρίμα γιατί στο δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία ήμασταν καλύτεροι, έστω και με παίκτη λιγότερο. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες.
Με την Τσεχία δεν θυμάμαι ποτέ την Εθνική να έχει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, όπως συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Βρότσλαβ. Σήμερα είχαμε αποφασιστικότητα και μπήκαμε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό, κάτι που δεν κάναμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια".

Αυτή τη φορά, πάντως, η Εθνική δεν αιφνιδιάστηκε. Δεν αδίκησε τον εαυτό της. Είναι και αυτό μια αλλαγή…
"Κάποιες φορές η θέληση είναι ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλαμε τη νίκη, πιστεύαμε όλοι σε αυτήν και μπήκαμε αποφασισμένοι. Ποτέ δεν παραδίδουμε τα όπλα. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά στα δύσκολη Εθνική ομάδα είναι παρούσα".

Έπειτα από μια χρονιά στην οποία αντιμετώπισες προβλήματα τραυματισμών και μια εγχείρηση, πίστευες ότι μπορείς να ακολουθήσεις την ομάδα στο Euro;
"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τον Ιανουάριο και μετά αγωνίζομαι κανονικά. Δεν είμαι τραυματίας εδώ και έξι μήνες. Στην ομάδα μου δεν αγωνιζόμουν, όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για άλλους λόγους. Από τον Ιανουάριο και μετά είμαι υγιής και πολύ δυνατός".

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Γερμανία. Πώς θα αισθανθείς αν δεις στις εξέδρες των επισήμων την Άνγκελα Μέρκελ;
"Θα ήθελα το παιχνίδι αυτό να είναι το πρώτο για την ίδια και το τελευταίο για την ομάδα της στο Euro. Ας μη γελιόμαστε. Η Γερμανία είναι το φαβορί σε έναν τέτοιο αγώνα. Όμως μήπως δεν ήταν η Ρωσία το φαβορί; Στα δύο πρώτα παιχνίδια μπήκαμε φοβισμένα και δεν είχαμε ίσως την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση. Αν αγωνιστούμε στο Γκντανσκ όπως με την Ρωσία, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε".

Στην Ελλάδα ο κόσμος πανηγυρίζει ήδη…
"Το ξέρω και πραγματικά τόσο οι συμπαίκτες μου όσο και εγώ νιώθουμε ικανοποίηση που δώσαμε στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας την ευκαιρία να χαμογελάσουν. Τους προσφέραμε μια νότα αισιοδοξίας στο γκρίζο σκηνικό των τελευταίων ετών. Και για αυτούς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε".

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική;
"Προς το παρόν υπάρχει η Γερμανία. Και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να μείνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή".

Και στο παιχνίδι αυτό η Εθνική θα έχει σημαντικές απουσίες...
"Πραγματικά είναι κρίμα που δεν θα αγωνιστεί ο Καραγκούνης να κάνει το ρεκόρ των 121 συμμετοχών. Όμως να είστε σίγουροι ότι όποιοι και αν αγωνιστούμε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι οι διαιτητές μέχρι τώρα δεν μας σεβάστηκαν. Και αυτό τους ζητάμε. Να μας σέβονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog