Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βρύζας: "Είμαι στρατιώτης του ΠΑΟΚ"

 
Ο Ζήσης Βρύζας περιέγραψε με σκληρό τρόπο την κατάσταση του ΠΑΟΚ και δήλωσε στρατιώτες του "Δικεφάλου". Τι είπε για τις επαφές με Σαββίδη, Καμπάνη, τις πωλήσεις παικτών και την στήριξη του κόσμου.



Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» ξεκαθάρισε ότι δεν αφήνει μομφή για κανένα, τόνισε ότι διαφάνεια δεν σημαίνει... ξεβράκωμα, ενώ σε σχέση με τις επαφές που είχε με υποψήφιους επενδυτές, είπε πως δεν πρόκειτα να υπάρξει κανένας πλειστηριασμός σε σχέση με τους ύποψήφιους επενδυτές, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν τον ενδιαφέρει η προεδρία της Σούπερ Λιγκ
Αναλυτικά όσα είπε ο Ζήσης Βρύζας:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιος σύλλογος, μέσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Κάθε 4-5 χρόνια έχουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δύο είναι οι λόγοι που υπάρχει τώρα αυτό. Υπήρχαν τομείς που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε την τελευταία τετραετία, επαναλαμβάνω, όμως, ότι έγινε πολύ σοβαρή δουλειά. Υπήρχαν κομμάτια, πάντως, όπως το εμπορικό που δεν οργανώθηκαν όπως έπρεπε και δεν υπήρχε στρατηγική για μεγάλες επενδύσεις όπως το αθλητικό κέντρο. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, την αύξηση της φορολογίας και το fair play μας έφεραν σε αυτή την θέση. Ο ΠΑΟΚ θυσίασε παίκτες για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι τις 31/12. Αυτό επιβάλλει, όμως, το fair play. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δώσουμε την μάχη μας μέχρι 30/6. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να ακούει για στήριξη. Εγώ πρέπει να του μιλήσω αληθινά. Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι. Της συσπείρωσης και της απαξίωσης. Εγώ δηλώνω στρατιώτης του ΠΑΟΚ και αυτή την μάχη θα την δώσω».
 

Για τον κόσμο: «Η απογοήτευση είναι λογική. Όταν από κάποιον στερείς την ποιότητα, πειράζει τον καθένα. Εγώ πρέπει να μεταφέρω την τωρινή κατάσταση. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και να είναι δίπλα μας».
 
Για το πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει τον τρόπο για την αδειοδότηση: «Οι δρόμοι είναι είτε από χορηγίες, είτε από επενδυτές, είτε από εισιτήρια. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις λύσεις για να παίξουμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα».
 
Για το αν είναι άσχημος ο τρόπος λειτουργίας τα χρόνια που πέρασαν: «Δεν ρίχνω μομφή για κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον τρόπο λειτουργίας που είχε. Έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην εποχή της ευμάριας. Τα έχω πει και στον Ζαγοράκη. Ο οικονομικός διευθυντής στις 2 Μαΐου θα αρχίσει να δουλεύει. Πιστεύω η διαφάνεια είναι σημαντική. Εγώ θα πρέπει να κάνω είναι να προστατέψω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».
 
Για τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ: «Αυτή την στιγμή έχουμε τρυγμούς σε όλες τις διαδικασίες, όπως αυτό γίνεται και στις σκέψεις των οπαδών μας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Αν γίνουν αυτά η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι για μένα είναι ο πιο σημαντικός. Όχι οι παίκτες που θα έχει».
 

VRYZAS GIA EPENDYTES από olaPAOK

Για το πόσα είναι τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα ο ΠΑΟΚ: «Στην τελευταία γενική συνέλευση αναλύθηκε η οικονομική κατάσταση. Πάντως, η διαφάνεια δεν σημαίνει και ξεβράκωμα. Θα πρέπει να μάθουμε να προστατεύουμε την ομάδα. Γίνονται όλες οι διαδικασίες για να πάρουμε την αδειοδότηση».
 
Για τα παγωμένα χρέη: «Έγιναν ενέργειες, πολύ σημαντικά ραντεβού. Αν λυθεί αυτό το θέμα θα ανοίξει ο δρόμος και για την επένδυση. Κάθε άνθρωπος είναι δύσκολο να έρθει στον ΠΑΟΚ με τα παγωμένα χρέη. Προσπάθησα να το λύσω αυτό, προεκλογικά ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Υπάρχει επαγρύπνηση, έχουμε πάρει διαβεβαίωση για νέο φορολογικό νόμο, περιμένουμε να δούμε και αυτόν και ανάλογα να πράξουμε».
 
Για το θέμα των επενδυτών: «Αυτή την στιγμή είμαστε με νερά μέσα στο σπίτι μας. Πρέπει να βγάλεις τα νερά. Ο επενδυτής είναι μια λύση και γι' αυτό γίνονται οι επαφές».
 
Για το αν έχει ενημερωθεί ο Κατσαρής: «Έκανα συνάντηση με Κατσαρή. Εχει ενημερωθεί. Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να έχει το γήπεδο πριν δείξει ποιος είναι. Εκκρεμούν οι συναντήσεις με τον Ερασιτέχνη. Σήμερα περιμένουμε το χαρτί της τράπεζας από τον Σαββίδη. Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το θέμα».

Για το αν υπάρχουν ημερομηνίες για το θέμα των επενδυτών με βάσει την άδεια που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ από την UEFA: «Μέχρι τις 14 Μαΐου θα έχουν ληφθεί αποφάσεις που ανοίγει η αύξηση».
 
Για τα θέματα της Λίγκας: «Η Πολιτεία προσπαθεί να επιβάλλει κανόνες. Κάποιοι ίσως να με θεωρήσουν γραφικό. Μέχρι τώρα, αυτούς τους τρεις μήνες, έχουν γίνει προσπάθειες. Η Λίγκα προσπαθεί να περάσει το πως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο υγιής φωνή στην Λίγκα. Έχει προσέγγιση όπως πρέπει. Αυτή την στιγμή εγώ θέλω να πιστεύω πως γίνεται προσπάθεια».
 
Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους: «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο εμπορικό κομμάτι και σε καθοριστικούς τομείς. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας ότι θα πορευτούμε χωρίς επενδυτές για να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα ενδεχόμενα. Θα περιμένουμε και τα πλέι οφ για να δούμε τα οικονομικά. Ο κόσμος μακάρι να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και να έρθει να δώσει μάχη.
Εγώ δεν θέλω να τονώσω, θέλω η ομάδα να αποκτήσει και πάλι νοοτροπία νικητή θέλω αυτά που λέμε στα παιδάκια μας για ηθικές αξίες να εκφράζουν τον ΠΑΟΚ. Είμαι σε επαφή με τα παιδιά, πιστεύω να ανταποκριθούν σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Είναι άλλη η ώθηση όταν το γήπεδο είναι γεμάτο».
 
Για το αν θέλει να αναλάβει πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ: «Δεν είμαι έτοιμος. Δε με απασχολεί το ζήτημα».
 
Για το θέμα του μπάτζετ: «Ήταν συνειδητή επιλογή πριν τέσσερα χρόνια να στραφούμε στις Ακαδημίες. Τότε σχεδιάστηκε όλο το πλάνο για το πως θα λειτουργήσουν. Παιδιά μένουν στην Τούμπα, έχουν μαγείρισσα, υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικό σχολείο. Αυτή η δουλειά σχεδιάζεται από το Σεπτέμβριο, σε ποιο καμπ θα πάνε τα παιδιά κτλ. Τα αποτελέσματα, που βλέπουμε παιδιά να παίζουν είναι μέσα από τη δουλειά. Σίγουρα η ομάδα θέλει ένα βασικό κορμό, μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορούμε και θα δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν».
 
Για τον Μπόλονι: «Έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και θέμα προπονητή δεν τίθεται».
 
Για το θέμα του Σαλπιγγίδη:  «Εχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ. Ο Δημήτρης είναι από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουμε. Θα μιλήσουμε μαζί του. Έχει μπροστά του και την Εθνική που είναι χαρά μας να παίζουν εκεί παίκτες μας».
 
Τι ζητάει από τον κόσμο: «Θέλω να αποτυπώσω την πραγματικότητα. Δε μπορώ να ζητήσω πάλι στήριξη και υπομονή. Αποτυπώνω την πραγματικότητα και ο καθένας θα πάρει την απόφασή του».
 
Για τα χρήματα προς Ζαγοράκη και Βιολίδη:  «Έχουμε βάλει όριο ως τις 30/6 για να επιστραφούν τα λεφτά του Βιολίδη, Ως τότε πιστεύω πως θα έχουν γίνει οι διαδικασίες για να επιστρέψουν τα λεφτά».
 
Για τις επαφές του:  «Δε μπορεί να γίνει πλειστηριασμός. Έχω μιλήσει και με άλλους ανθρώπους. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Τώρα περιμένουμε το χαρτί της τράπεζας από τον κ. Σαββίδη και για αυτό σταματήσαμε τώρα δύο μέρες. Με τον πρόεδρο του Α.Σ. και το Δ.Σ θα προχωρήσουμε. Θα επικοινωνήσουμε και με τους δύο γιατί δε μπορούμε να παίζουμε. Εκανα επαφές με επιφανείς ανθρώπους της πόλης. Είναι άνθρωποι σωστοί. Η προσέγγιση μου έφτασε στο σημείο για να μη βάλουν λεφτά».
 
Για το νέο Δ.Σ: «Στις 10 του μήνα θα δώσουμε τα ονόματα. Θα υπάρχουν και νέα αλλα αριθμό δε μπορούμε να πούμε».
 
Για το γεγονός πως ο καθένας μπορεί μέσω ΑΜΚ να πάρει την ΠΑΕ: «Ο καθένας θέλει να ξέρει και τι σχέση θα έχει με τον ΠΑΟΚ. Τι πρέπει να πληρώσει στον Ερασιτέχνη κτλ. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν για να ξέρει αυτός που θα βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ».
 
Για τη δική του συμμετοχή: «Δεν ήξερα τι γινόταν. Για 2,5 χρόνια ήμουν τεχνικός διευθυντής. Για τους τρεις μήνες που ήμουν πρόεδρος, ο Ηλίας Βιολίδης ασχολούνταν με το οικονομικό και εγώ δεν είχα αληθινή ενημέρωση. Το καλοκαίρι έφυγα. Ο τρόπος της διαχείρισης ήταν ερασιτεχνικός. Δεν υπήρχε ένας οικονομικός διευθυντής. Δεν ξέρω για την Τούμπα ΕΠΕ και δε μπορώ να απαντήσω».
 
Για το ενδεχόμενο πώλησης παίκτη: «Δε βρίσκω το υπερθετικό του έσχατη λυση... Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί φέρνει απογοήτευση στον κόσμο. Θα πρέπει να βρούμε έσοδα από άλλους πόρους».
 
Για το τι προέχει στις επαφές: «Δεν προέχει το χρήμα αλλά το σχέδιο για την επόμενη μέρα. Είμαστε σε δύσκολη εποχή και πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τον οποιονδήποτε γιατί έχουμε ανάγκη από ρευστότητα».
 
Για το λόγο της κακής πορείας στο πρωτάθλημα: «Δεν είχαμε ισορροπία. Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε στόχο 12 πόντους σε πέντε παιχνίδια. Αυτό είναι πρωταθλητισμος. Φέτος είχαμε εννιά ήττες. Ετσι δε μπορείς να πρωταγωνιστήσεις. Είναι δεδομένο ότι λείπουν οι παίκτες που έφυγαν. Υπάρχουν τριγμοί σε όλο το οικοδόμημα λόγω της όλης κατάστασης. Η ομάδα αντιλαμβάνεται την όλη κατάσταση, όπως και αν είμαστε 100% αφοσιωμένοι ο καθένας από εμάς. Η ομάδα προσπάθησε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, έβαλε περισσότερα γκολ αλλά δέχτηκε και πολλά. Είναι τεχνικά θέματα όπου ο προπονητής πιστεύω θα τα λύσει. Ας περιμένουνε να δούμε και τα πλέι οφ και μετά θα τον κρίνουμε».
 
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ: «Εγώ ο ίδιος μίλησα με την ομάδα και τους το είπα. Ελπίζω πως μπορούμε να πάρουμε την πρωτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog