Στο κενό έπεσε η έφεση του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό. Η αφαίρεση βαθμών παρέμεινε ατόφια. Μειώθηκε κατά μία αγωνιστική η ποινή κεκλεισμένων των θυρών.


 
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αποφασίστηκαν, η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο συνεχίζουν να υφίστανται για τους «πράσινους» και μετά την έφεση που έκαναν. Παράλληλα, μένει η νίκη του Ολυμπιακού με 3-0, λόγω διακοπής.

Το μόνo που κατάφερε ο Παναθηναϊκός, ήταν η μείωση των αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και του προστίμου. Συγκεκριμένα, από τέσσερις οι αγωνιστικές έγιναν τρεις, κάτι που σημαίνει ότι σε όλα τα ματς των πλέι οφ, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Παράλληλα, το πρόστιμο από 252.500 ευρώ μειώθηκε στις 212.000.

Αναλυτικά η απόφαση: «Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δέχεται τυπικά και στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ΄ αριθμ. 121/2012 απόφασης της ΠΕ/Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Ολυμπιακός της 18/3/2012 υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέρματα 3-0. Τιμωρεί την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή 212.000 ευρώ».
Επί της ουσίας, δηλαδή η Επιτροπή μείωσε 40.000 ευρώ το πρόστιμο και μείωσε κατά μία αγωνιστική την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, όμως για τον Παναθηναϊκό το ζητούμενο ήταν η αφαίρεση βαθμών, ειδικότερα για το επόμενο πρωτάθλημα. Κι εκεί βρήκε τοίχο, κάτι που σημαίνει πως ξεκινάει με σοβαρότατο βαθμολογικό ντεζαβαντάζ την επόμενη σεζόν.

πηγή