Το έδαφος για να αποχαιρετίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν προετοιμάζει ο Πορτογάλος. Τρία τα «χτυπήματα» που τον φέρνουν εκτός «Μπερναμπέου».




Λίγες μέρες μετά την... πτώση της διαφοράς από την Μπαρτσελόνα στο -6 αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν, ρεπορτάζ από την Ιβηρική αναλύουν τις κινήσεις του Special One και θεωρούν ότι έχει αποφασίσει να περάσει την πόρτα της εξόδου του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 30 Ιουνίου. Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος νιώθει ότι έχει χάσει τη στήριξη της διοίκησης, δεν θέλει να διακινδυνεύσει να απολυθεί και έχει αποφασίσει να φύγει από μόνος του για να αποφύγει πιθανό πλήγμα στην εικόνα του. Μόνο το νταμπλ με την κατάκτηση της Primera Division και του Champions League μπορεί να αλλάξει γνώμη στον Πορτογάλο και να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση από αυτή του Πέρεθ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον επέλεξε...

Χτύπημα 1: Τα σκηνικά με την Βιγιαρεάλ

Χρονολογικά, τα γεγονότα στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ ξεκίνησαν να βάζουν τον Mou στο μάτι του κυκλώνα, με το ότι κανένας από την Ρεάλ δεν μίλησε στον Τύπο μετά το 1-1. Ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο δικαιολόγησε αυτή την επιλογή σαν συμφωνία ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές, την επόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο Μουρίνιο το διέψευσε κατηγορηματικά, όμως μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, Κακά και Πέπε έδωσαν το δίκιο στον πρώην παίκτη των Μερένγκες! «Ο νόμος της σιωπής ήταν απόφαση του τεχνικού επιτελείου και των παικτών» είπε ο Βραζιλιάνος, ενώ ο Πορτογάλος -εκ των 'σωματοφυλάκων του Μουρίνιο- εξήγησε: «Παίκτες και τεχνικό τιμ, μαζί αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μας».


Χτύπημα 2: Το «δέκατο»

Ο Πορτογάλος μετά τη νίκη με το ΑΠΟΕΛ ρωτήθηκε για την πιθανή κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης. «Αν κατακτήσουμε το Champions League δεν θα είναι κάτι περισσότερο από την εκπλήρωση ενός στόχου». Για τους Μαδριλένους, οπαδούς αλλά και παράγοντες της Ρεάλ, το να σηκώσουν το «δέκατο» είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα και με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα έδιναν τα πάντα για να το κάνουν πραγματικότητα. Ο Μουρίνιο το απαξίωσε λέγοντας απλά ότι είναι «η εκπλήρωση ενός στόχου» και όπως γίνεται κατανοητό δεν έπεσε απλά κάτω, αλλά αποτέλεσε νέο «χτύπημα» για τους ανθρώπους του συλλόγου.

Χτύπημα 3: Η Ιντερ

Ο 49χρονος τεχνικός ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου για το αν θα επιστρέψει στους Νερατζούρι. «Η επιστροφή στο σπίτι πάντα είναι πιθανή. Η Ιντερ είναι το σπίτι μου και μία μέρα θα μπορούσα να γυρίσω, είμαι οπαδός της ομάδας και γι' αυτό είμαι στεναχωρημένος, όμως ελπίζω την επόμενη σεζόν να τα πάνε καλύτερα. Αυτοί οι ίδιοι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Η δική μου σεζόν εκεί δεν μπορεί να επαναληφθεί, ήταν φανταστική και αποτέλεσε βαρύ φορτίο για όποιον πήγαινε μετά εκεί». Η (εκ)δήλωση αγάπης προς την Ιντερ έχει γίνει συνήθεια για τον Μουρίνιο και αυτό είναι κάτι που έχει αρχίσει να ενοχλεί τους διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ δεν τον πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ακούνε για τους Νερατζούρι. Ο Μουρίνιο φάινεται πως έχει ανοίξει ήδη την πόρτα...

πηγή