Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μαλεζας: "Ο Μπόλονι είναι δικός μας άνθρωπος"


MALEZAS GIA BOLONI από sport24tv

Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει μεγαλώσει στην Τούμπα και πλέον έχει ωριμάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Η άποψή του όπως καταγράφεται μέσα από τη συνέντευξή του στο Sport24.gr για όσα διαδραματίζονται στο "Δικέφαλο" έχει βαρύνουσα σημασία και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.






Στέλιο, κόντρα στην Κέρκυρα είδαμε έναν ΠΑΟΚ εντυπωσιακό, εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τους αγώνες κόντρα σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Που το αποδίδει αυτό;
"Καταρχήν να πω ότι δεν υποτιμούμε κανένα αντίπαλο. Το πώς θα παίξει η ομάδα σε ένα παιχνίδι, αν θα έχει καλή απόδοση ή όχι, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κυρίως, από τη μέρα, στην οποία θα βρεθεί ο κάθε παίκτης και το πώς θα μπορέσει να συνεργαστεί αρμονικά με τους συμπαίκτες του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για το γκολ. Η ομάδα έχει δείξει τις δυνατότητες της. Δεν είναι, όμως, τόσο εύκολο να τις δείχνει σε κάθε αγωνιστική.
Αν μπορέσουμε και φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τότε θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, ώστε να λέμε ότι κάθε Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να φθάνει στο 100% της απόδοσης του. Αν και βρισκόμαστε προς το τέλος της σεζόν, θεωρώ ότι ακόμη έχουμε δουλειά μπροστά μας, προκειμένου να φθάσουμε στο σημείο που περιέγραψα”.

Γιατί παρουσιάζετε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, καλοί εκτός και κακοί εντός Τούμπας; “Δεν νομίζω ότι μας επηρεάζει αρνητικά η Τούμπα ή ότι εκτός έδρας αγωνιζόμαστε πιο ελεύθερα. Απλώς, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια μπορεί να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να κυνηγάμε από την αρχή του αγώνα το αποτέλεσμα.
Από την άλλη, πιθανόν στα παιχνίδια της Τούμπας να παρουσιαζόμαστε πιο ήρεμοι και εφησυχασμένοι. Παρ’ όλα αυτά, αν βάλουμε τα πράγματα κάτω και τα αναλύσουμε, θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση που περιγράψατε είναι εντελώς τυχαία”.

Στο τελευταίο εντός έδρας ματς η Τούμπα είχε λίγο κόσμο. Πιστεύεις ότι πρέπει να πείτε κάτι στον κόσμο για να επιστρέψει στο γήπεδο;
Κατ’ αρχήν, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υποσχεθούμε κάτι στον κόσμο, προκειμένου αυτός να πειστεί και να γυρίσει πίσω στις κερκίδες της Τούμπας. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το φταίει γι' αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως πιθανή αιτία είναι η οικονομική κρίση, που σαφώς έχει επηρεάσει όλες τις ελληνικές οικογένειες και τα νοικοκυριά. Από την άλλη, έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον κόσμο του, έχει καταφέρει να φθάσει σε σημαντικές επιτυχίες.
Έχουμε εξασφαλίσει νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα μας, τα οποία ήταν καθοριστικά για την πορεία μας, ειδικά στο πρωτάθλημα. Ενόψει, μάλιστα, του κυριακάτικου αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και εμείς από την πλευρά μας να πάρουμε το τρίποντο, έτσι ώστε από το βράδυ της Κυριακής να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη σειρά των αγώνων στα πλέι οφ”.

 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βγάζουν μία εικόνα προβληματική σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο και πολλοί πιστεύουν είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η άποψή σου;
“Εγώ βλέπω ακριβώς το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν όλες οι ομάδες μετά από ένα μήνα, κρίνοντας από την τωρινή εικόνα τους. Όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, που ξέρουν να διαχειρίζονται με επιτυχία τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν. Όπως γνωρίζουν και τον τρόπο για να παίρνουν αυτό που θέλουν στα μεγάλα παιχνίδια, όπως προβλέπεται να είναι αυτά που θα διεξαχθούν στα πλέι οφ.
Δεν μπορούνε από τώρα να χρίσουμε κάποια ομάδα φαβορί, ούτε να πούμε ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έναντι των άλλων. Όλα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, εκεί όπου η ψυχολογία της κάθε ομάδας μπορεί να μεταβάλλεται από Κυριακή σε Τετάρτη και αναπροσαρμόζεις τους στόχους σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Για αυτό το λόγο θα ήταν λάθος να βγάλουμε πρόχειρα και βιαστικά συμπεράσματα”.

 Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του με τους αποκλεισμούς του στο Κύπελλο και το Europa League;
“Ειδικά ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο μας πείραξε σε μεγάλο βαθμό. Μας στεναχώρησε πάρα πολύ, ακόμη περισσότερο για τον τρόπο που οδηγηθήκαμε στην παράταση, με εκείνο το …περίεργο γκολ. Και βέβαια, τα έχουμε με τους εαυτούς μας, αφού στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά.
Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δεν θα πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν, αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Άλλωστε, τον Ατρόμητο θα τον ξαναβρούμε στον δρόμο μας, στη διάρκεια των αγώνων των πλέι οφ, και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σωστά, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε”.

 Είσαι ικανοποιημένος από τη δική σου παρουσία φέτος;“Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχω κάνει τα πιο πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια μιας σεζόν. Από εκεί και πέρα, ο καθένας από εμάς κρίνεται με βάση και την πορεία της ομάδας συνολικά. Συνεπώς, πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο τέλος της σεζόν, όταν και θα ξέρουμε τι θα έχει καταφέρει η ομάδα”.

 Μετά τον αγώνα στην Κέρκυρα ο προπονητής σας εξέφρασε κάποιο προβληματισμό για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Μετέφερε και σε σας τέτοιες σκέψεις;
“Δεν νομίζω ότι θα πρέπει εμείς να ασχολούμαστε με το πώς αισθάνεται ο προπονητής ή κάποιο μέλος της ομάδας. Από τη στιγμή που ο προπονητής ή ο οποιοδήποτε παίκτης βρίσκεται στην ομάδα, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Από εκεί και πέρα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι θέμα του ιδίου και της διοίκησης να αποφασίσουν στο τέλος της σεζόν ποιο είναι το καλύτερο για την καθεμία από τις δύο πλευρές και για την ομάδα συνολικά”.

Δικαιολογημένα θεωρείς ότι αντέδρασε; “Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά είναι καλό να κριθούν στο τέλος της σεζόν, οπότε και θα γίνει ο συνολικός απολογισμός”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog