Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο φιναλίστ βγαίνει Ευρώπη και με τη... βούλα


Ο φιναλίστ βγαίνει Ευρώπη και με τη... βούλα

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA «ανανέωσε» για μία τριετία τον κανονισμό που δίνει στον φιναλίστ του Κυπέλλου το προνόμιο της Ευρώπης, κόντρα σε ό,τι ήθελαν τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ.

 

Οι ισχυροί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είχαν ζητήσει να κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο ο Κυπελλούχος και όχι ο φιναλίστ, αλλά η UEFA δεν τους έκανε το χατίρι.

Έτσι, σε ό,τι αφορά το «δικό» μας ποδόσφαιρο, αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και παράλληλα κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε ο φιναλίστ, που θα είναι ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας Τρίπολης θα βγει στο Europa League με το -χειρότερο πάντως- ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν κάποια από αυτές τις δύο ομάδες κατακτήσει το Κύπελλο τότε θα έχει καλύτερη... μοίρα και θα παίξει έναν προκριματικό όπως έγινε με την ΑΕΚ φέτος.

Από την άλλη, αν Ατρόμητος ή Αστέρας είναι φιναλίστ με τον Ολυμπιακό νταμπλούχο, έχουν το δικαίωμα να βελτιώσουν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο, εφόσον φυσικά μπουν στα πλέι οφ.

Σε τέτοια περίπτωση επίσης, αν δηλαδή Ατρόμητος ή Αστέρας είναι στον τελικό του Κυπέλλου και στην 5άδα, τότε και οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ βγαίνουν Ευρώπη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog