Για το ματς κόντρα στην Λεβερκούζεν μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας την ικανοποίησή τους για την εκτός έδρας νίκη, ενώ ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το Ισπανικό πρωτάθλημα.
Ο τεχνικός των Μπλαουγκράνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, σχολίασε την νίκη της ομάδας του επί της Λεβερκούζεν υπογραμμίζοντας ότι ο επαναληπτικός με φόντο την οκτάδα θέλει προσοχή: «Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, κάτι που δεν είναι εύκολο σε εκτός έδρας ματς του Champions League. Το τελικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στον επαναληπτικό».

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντινός επιθετικός στάθηκε στην αλλαγή παραστάσεων από το Ισπανικό πρωτάθλημα στο Champions League, κάτι που χρειάζονταν οι Καταλανοί για να... διασκεδάσουν λίγο το ποδόσφαιρο μετά τα τελευταία αποτελέσματα που έφεραν την Μπαρτσελόνα 10 βαθμούς πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο «Λίο»:
«Έπρεπε να αλλάξουμε το τσιπ στο μυαλό μας από ό,τι έγινε στο πρωτάθλημα και το καταφέραμε. Ήταν ένα ματς Champions League απέναντι σε μια καλή γερμανική ομάδα και γνωρίζαμε πως δεν θα είχαμε εύκολο έργο. Πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε. Όσο για το πρωτάθλημα, τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα για μας, αλλά θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».