Ο... προετοιμασμένος για το βαρύ κρύο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ρούμπιν Καζάν από το αεροδρόμιο και τόνισε ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένη για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Ο Ολυμπιακός αναχωρεί στις 14:00 για την παγωμένη Μόσχα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με δηλώσεις του από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι που περιμένει την ομάδα του και για τις καιρικές συνθήκες. Πρώτος έφτασε ο Τάσος Μητρόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννης Βρέντζος με τον Γιάννη Μώραλη. Από τους παίκτες, πρώτος εμφανίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδης.
 
«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι τα πράγματα. Σήμερα το πρωί είδα ότι είχε -25 βαθμούς. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ κρύο και περιμένουμε αύριο, όταν φτάσουμε στο γήπεδο να το δούμε πως θα είναι και να προσαρμοστούμε», είπε αρχικά ο... εφοδιασμένος με χοντρό παλτό Βάσκος τεχνικός και πρόσθεσε, σχετικά με την αποχή της Ρούμπιν από επίσημα ματς: «Με απασχολεί το γεγονός αυτό. Η Ρούμπιν είναι μία συμπαγής ομάδα, με δυνατή άμυνα. Εμείς κουραζόμαστε και αυτοί όχι, γιατί έχουν μόνο τα φιλικά».

Σχετικά με το ότι η ισοπαλία είναι το σύνηθες αποτέλεσμα της ρωσικής ομάδας όταν παίζει με ελληνικές είπε: «Είναι μια ομάδα που έχει φέρει πολλές ισοπαλίες και με ρωσικές και με ελληνικές ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολλά χρήματα, καλές μεταγραφές και παίκτες. Την τελευταία φορά άλλωστε που είχε έρθει ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ έπαιζε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση των Μιραλάς και Μανιάτη: «Πιστεύουμε πως θα είναι έτοιμοι. Παίρνουμε 20 παίκτες μαζί μας γιατί έχουμε και μία προπόνηση αύριο».