Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

31 χρόνια μετά

 


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η «οικογένεια» του Ολυμπιακού τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της τραγωδίας της θύρας 7 (8 Φεβρουαρίου 1981). 


Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά εκπρόσωποι των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο στο Γ. Καραϊσκάκης, μαζί με περίπου 4.000 ερυθρόλευκους οπαδούς, την ώρα που το σύνθημα «αδέλφια ζείτε», δονούσε την ατμόσφαιρα!

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με περίπου 4.000 οπαδούς να δίνουν το παρών, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στο Γ. Καραϊσκάκης, το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν των θυμάτων της θύρας 7. Σε λίγες μέρες άλλωστε (στις 8 Φεβρουαρίου), συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε που μετά από το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0, 21 φίλαθλοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την έξοδό τους από τη θύρα 7.
Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε στο χώρο του μουσείου του γηπέδου του Ολυμπιακού εθελοντική αιμοδοσία, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να φτάνει στο Καραϊσκάκη λίγο πριν τις 12.30 κι ενώ τα συνθήματα «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» και «Θρύλε θυμήσου πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου», δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Φυσικά στο φαληρικό γήπεδο, πλην του Βαγγέλη Μαρινάκη, βρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, οι Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος εκ μέρους της ΚΑΕ και εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων τμημάτων του συλλόγου.

Το μνημόσυνο ξεκίνησε με το άκουσμα των ονομάτων των αδικοχαμένων φιλάθλων. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αδαμόπουλο (40), Γεράσιμο Αμίτση (18), Σπύρο Ανδριώτη (24), Γιάννη Διαλυνά (20), Γιάννη Κανελλόπουλο (18), Κώστα Καρανικόλα (26), Αντώνη Κουρουπάκη (34),Μιχάλη Κωστόπουλο (21), Σπύρο Λεωνιδάκη (18), Ευστράτιο Λούπο (20), Μιχάλη Μάρκου(27), Βασίλη Μάχα (20), Κώστα Μπίλα (28), Ηλία Παναγούλη (17), Αναστάσιο Πιτσόλη (30),Κώστα Σκλαβούνη (16), Γιάννη Σπηλιόπουλο (19), Παναγιώτη Τουμανίδη (14), Νίκο Φίλο (19),Χρήστο Χατζηγεωργίου (34) και Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23).

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν: ΠΕΦΟ Καλυβίων Αγρινίου, οι περισσότεροι σύνδεσμοι της Θύρας 7 της επαρχίας, Τορόντο fan club, Θύρα 7, παίκτες ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Σταύρος Νταϊφάς, Σωκράτης Κόκκαλης, Βαγγέλης Μαρινάκης, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ΔΣ του «Καραϊσκάκη», Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Λούβαρης, Πρόεδρος και ΔΣ της ΕΠΟ, εργαζόμενοι σταδίου, Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ακαδημίες Ολυμπιακού, σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντούσαν Ίβκοβιτς και ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Παράλληλα, έντονη συγκίνηση υπήρξε κατά τη διάρκεια του λόγου της Ελευθερίας Τουμανίδου, της μητέρας του νεότερου νεκρού οπαδού (Παναγιώτης Τουμανίδης-14 ετών), η οποία ζήτησε να μείνει ζωντανή η μνήμη των νεκρών, να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και να υπάρχει σεβασμός και από τους οπαδούς άλλων ομάδων.
Η μητέρα του αδικοχαμένου 18χρονου, Γιάννη Κανελλόπουλου, ανέφερε: «Είναι πολλοί που πολεμούν τονΟλυμπιακό και κυρίως οι Υπουργοί Παπουτσής, Γερουλάνος αλλά και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Μπιτσαξής. Σας λέω κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Φυσικά να σταματήσουν οι φίλαθλοι άλλων ομάδων να βρίζουν τους νεκρούς μας».

Τέλος, στο μνημόσυνο για τα θύματα της θύρας 7, βρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος είπε: «Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι γίνεται. Κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να πλήξουν τον Ολυμπιακό και όλο τον Πειραιά. Τους λέω ότι θα μας βρουν απέναντι τους, αφού είμαστε όλοι μια γροθιά. Θα κάνω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διοργάνωση μιας μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας να τα διαθέσουμε για την ανέγερση ενός μουσείου της Θύρας 7».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog