Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η μπίλια της προϊστορίας στο... κόκκινο (vds) ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

Η μπίλια της προϊστορίας στο... κόκκινο (vds)

Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο ένα απλό ντέρμπι μεταξύ δύο ισχυρών ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι μία «μάχη» μεταξύ βορρά και νότου ή καλύτερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Οι δύο αντίπαλοι θα αναμετρηθούν την Κυριακή (2/10,20:30) για 65η φορά στην ιστορία τους για το πρωτάθλημα Ελλάδος με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους». Οι Πειραιώτες λοιπόν από την 1η Φεβρουαρίου του 1931 και μετά, έχουν 47 νίκες, 7 ματς έληξαν ισόπαλα και 10 φορές ο «δικέφαλος του βορρά» επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη με το ροζ φύλλο αγώνα. Μάλιστα τα «ερυθρόλευκα» γκολ είναι 123 και τα «ασπρόμαυρα» 50.


Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έληξε με 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. Η νίκη είχε τη σφραγίδα των Ανδριανοπουλαίων, αφού ο Λεωνίδας πέτυχε το πρώτο γκολ στο 43ο λεπτό, ο Γιώργος το δεύτερο στο 72ο λεπτό και ο Ντίνος το τρίτο στο 80ό λεπτό - για τον ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει στο 47' ο Παπαϊδορδανίδης.


Η πιο ευρεία νίκη των Πειραιωτών επί των Θεσσαλονικιών είναι το 6-0 για την 28η αγωνιστική της σεζόν 1961-1962 (03/06/1962), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σιδέρη που πέτυχε τέσσερα γκολ (τα άλλα δύο ο Στέλιος Ψύχος). Η μεγαλύτερη νίκη των Θεσσαλονικιών ήταν αυτή της 4ης Ιανουαρίου του 1976, όταν ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ συνέτριψε τον ολυμπιακό με 4-0.

Περισσότερες πληροφορίες ΚΑΙ με βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog