Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τσέλσι-Αρσεναλ 3-5

 

Ματσάρα με τα... όλα της ήταν το ντέρμπι του Λονδίνου!
Η Άρσεναλ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ και με τη... βοήθεια της Τσέλσι επικράτησε στο Στάμφορντ Μπριτζ με το εκκωφαντικό 5-3!


Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης πετυχαίνοντας χατ – τρικ σημειώνοντας και τα δύο τελευταία γκολ της ομάδας του με τα οποία σφραγίστηκε η νίκη των «κανονιέρηδων» στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα!

Σε αυτό βοήθησαν πολύ και οι παίκτες της Τσέλσι! Πιο συγκεκριμένα οι Μαλουντά και Τέρι, οι οποίοι δεν συνεννοήθηκαν ποτέ στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης μετατρέποντας μια πάσα... ρουτίνας σε ασίστ στον αντίπαλο. Αυτό ήταν και το σημείο που η Άρσεναλ «τιμώρησε» τους γηπεδούχους.
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον αρχηγό της Τσέλσι, αλλά η πάσα του ήταν πιο δυνατή, ο Τέρι γλίστρισε και ο Φαν Πέρσι βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσεχ. Φυσικά δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το αναπάντεχο δώρο με αποτέλεσμα να δώσει εύκολα το προβάδισμα στην Αρσεναλ με 4-3. 

Αυτό ήταν. Η Τσέλσι κατέρρευσε και ο Ολλανδός επιθετικός έκανε διά... περιπάτου το 5-3 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ενας αγώνας που τα είχε όλα! Ανατροπές, χαμένες ευκαιρίες και πανέμορφα γκολ. Εκτός του Φαν Πέρσι ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ουόλκοτ, ο οποίος σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με το οποίο είχε δώσει το προβάδισμα στην Άρσεναλ με 3-2.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά. Όσες φορές και αν ειπωθεί, όσες φορές και αν γραφτεί δεν παύει να είναι αλήθεια και να επιβεβαιώνεται ως... άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Όποιος χάνει τις ευκαιρίες, στο τέλος δέχεται το γκολ. Όπως και έγινε στο ξεκίνημα του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και η Τσέλσι η ομάδα που είδε (πρώτη) δίχτυα. 

Δημιουργός για τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων ήταν ο Γουόλκοτ. Αρχικά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ζερβίνιο, αλλά εκείνος πλάσαρε άτσαλα και η μπάλα έφυγε άουτ στο 12ο λεπτό. Το ίδιο και ο Φαν Πέρσι, ο οποίος είδε τη μπάλα να του έρχεται... συστημένη στο 13' αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Τσεχ ύστερα από το πλασέ στην κίνηση. Και... ήρθε το πλήρωμα στο αμέσως επόμενο λεπτό! Ο Μάτα με σέντρα ακριβείας έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Λάμπαρντ ο οποίος και άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε μέχρι να βγει η Άρσεναλ στην επίθεση και καταφέρει να ισοφαρίσει το ματς. Ο Ράμσεϊ «τρύπησε» την άμυνα της Τσέλσι με κάθετη μπαλιά στον Ζερβίνιο, ο οποίος προτίμησε να... πασάρει στον Φαν Πέρσι για το 1-1 στο 36ο λεπτό. Ύστερα από τρία λεπτά ακυρώθηκε σωστά γκολ του Στάριτζ ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ το 2-1 ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Κόρνερ του Λάμπαρντ, ο Τέρι πήγε πρώτος στη μπάλα και έστειλε τη μπάλα με πλασέ στα δίχτυα της Άρσεναλ ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα.
Στην επανάληψη και ενώ άπαντες περίμεναν την κυριαρχία της Τσέλσι μετά το 2-1 του ημιχρόνου, ήρθαν τα πάνω - κάτω! Ο Σάντος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σονγκ και λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια (2-2).

Μέσα σε έξι λεπτά έγινε και το 2-3! Ο Γουόλκοτ έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα δύο παικτών και με εκπληκτική ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ «παγώνοντας» εκ νέου το «Στάμφορντ Μπριτζ». Έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Σέζνι. 

Τελικά το κατάφεραν μετά το τραγικό λάθος του Σάντος που έδωσε λάθος πάσα και ο Μάτα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 3-3 στο 80ο λεπτό του αγώνα. Εκτοτε τα πάντα έφεραν την υπογραφή του Φαν Πέρσι ο οποίος με δύο γκολ στο 85' και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-3 με το οποίο η Άρσεναλ σημείωσε την πρώτη της νίκη μακριά από την έδρα της τη φετινή σεζόν.


Σκόρερ: 14' Λάμπαρντ, 45' Τέρι, 80' Μάτα – 36', 85', 90'+ Φαν Πέρσι, 49' Σάντος, 55' Ουόλκοτ


ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (72' Λουκάκου), Λάμπαρντ, Μίκελ (76' Μεϊρέλες), Τόρες, Μάτα, Στάριτζ (62' Μαλουντά).

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιέλνι, Σάντος, Ντζούρου (75' Τζέκινσον), Αρτέτα, Ουόλκοτ (79' Ροζίτσκι), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι (88' Βερμαελεν), Ζερβίνιο.


πηγή

LIVE περιγραφή(ΠΑΤΗΣΤΕ πάνω στο 1,2,3 ή στο play)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog