Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Γεωργία - Ελλάδα 1-2 (video)

 

Το κάναμε θρίλερ, αλλά πάμε Euro! Η Ελλάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέτρεψε το σκορ (από 1-0 σε 1-2) με τα γκολ των Φωτάκη-Χαριστέα και πήρε την πανηγυρική πρόκριση! 


Έχει αναφερθεί χιλιάδες φορές. Από αυτή την Εθνική δεν μπορείς να περιμένεις το μαγικό ποδόσφαιρο, τις απίστευτες φάσεις και το θέαμα. Μπορείς όμως να περιμένεις τη σιγουριά του αποτελέσματος ακόμα και όταν είναι κακή.
Και σήμερα στην Τιφλίδα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος, όμως έχει παικταράδες που γουστάρουν να παίζουν γι’ αυτή. Που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολλούς, θα συνεχίσουν να δίνουν το «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις γιατί έτσι τους αρέσει.

Αυτό θα κάνουν και το 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας (για ευνόητους λόγους ελπίζουμε να είμαστε στη δεύτερη χώρα!), καθώς η Εθνική παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Γεωργία, κατάφερε με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για το Euro.


Σάντος στην κορυφή
Μεγάλη πρόκριση για την Εθνική, μεγάλο ρεκόρ για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πλέον έγραψε τη δική του ιστορία σε αυτή την ομάδα. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 16 παιχνίδια αήττητος και ξεπέρασε για ένα τον μεγάλο Ότο Ρεχάγκελ. Ένα ρεκόρ που συνδυάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτόν τον προπονητή και αυτή την ομάδα που κάνει όλους τους Έλληνες συνεχώς υπερήφανους.


Δεν έπαιξαν και τιμωρήθηκαν
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εντάξει, υπήρξαν απουσίες και μάλιστα σημαντικές, ωστόσο δεν δικαιολογούν σε κανένα σημείο το πολύ άσχημο ξεκίνημα της Εθνικής στη Γεωργία. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο λες και είχαν προκριθεί στα τελικά, κάτι που τελικά πλήρωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Ήταν μια εμφάνιση ίδια με αυτή της Λετονίας, όταν ενώ είχαμε κερδίσει μέσα στο Ισραήλ, θεωρήσαμε το ματς εύκολο, ωστόσο η πραγματικότητα εντός γηπέδου ήταν διαφορετική.


Τραγικό λάθος και 1-0
Όπως αναφέραμε, το ξεκινήμα ήταν πολύ κακό με τη Γεωργία να καταφέρνει στο 18' να ανοίξει το σκορ ύστερα από τραγικό λάθος του Τζόρβα. Ο Ταρκαμάτζε εκτέλεσε φάουλ από μακριά και χωρίς να βρει κανείς την μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με τον τερματοφύλακα της Παλέρμο να παρακολουθεί την πορεία της και να μην αντιδρά.


Ξύπνησαν αλλά δεν σκόραραν
Το 1-0 η αλήθεια είναι πως αφύπνισε τους διεθνείς, οι οποίοι έστω και αργά κατάλαβαν πως ο αγώνας μόνο εύκολος δεν θα ήταν. Βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκαν τέσσερις φορές κοντά στο 1-1, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ειδικά στις φάσεις των 28' και 39' οι Κατσουράνης, Γκέκας και Σπυρόπουλος αντίστοιχα δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν και να φέρουν την ομάδα μια ανάσα από την πρόκριση.


Αγχωμένοι στην επανάληψη
Από τη στιγμή που δεν ήρθε η ισοφάριση στο ημίχρονο, το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του από το ξεκίνημα της επανάληψης. Χαρακτηριστικό της άσχημης ψυχολογίας ήταν το ότι μέχρι τα πρώτα 70 λεπτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έκανε κάποια ευκαιρία. Μάλιστα στο 58' αν δεν ήταν ο Σπυρόπουλος να διώξει πάνω στη γραμμή το σουτ του Ιασβίλι μετά την κακή έξοδο του Τζόρβα, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δυσάρεστα για την Εθνική.


Από το 70' με δέκα
Τα πρώτα ευχάριστα νέα ήρθαν στο 70', όταν ο Ταρκαμάντζε λόγω τραυματισμού αποχώρησε, με τη Γεωργία να συνεχίζει με δέκα παίκτες, καθώς ο Κετσπάγια είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Με έναν παίκτη περισσότερο η Εθνική βγήκε μπροστά και διεκδίκησε την ισοφάριση, με τον Ρεβισβίλι να διώχνει στο 78' το σουτ του Φωτάκη.


Φωτάκης, Χαριστέας και Ουκρανία, σου ερχόμαστε...
Εκεί που έδειχναν όλα μαύρα για την Εθνική, με τους διεθνείς να μην μπορούν να πετύχουν το... χρυσό γκολ, μέσα σε έξι λεπτά άλλαξαν όλα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ετοιμάζεται να δώσει ακόμα μια φορά το «παρών» σε τελική φάση Euro.
Η αρχή έγινε στο 79' όταν ο Φωτάκης με ένα πολύ δυνατό σουτ και αφού η μπάλα βρήκε και το κεφάλι του Καλάντζε, έκανε το 1-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Εθνική.
Ωστόσο αυτό δεν αρκούσε στους παίκτες του Σάντος, οι οποίοι με την ψυχολογία ανεβασμένη συνέχιζαν να πιέζουν και στο 85' η πίεση απέφερε καρπούς και σιγούρεψε την πρόκριση. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Χαριστέα, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-2 και βροντοφώναξε «Ουκρανία, σου ερχόμαστε»!
gazzetta.gr


Γήπεδο: "Μιχεϊλ Μέσχι"
Διαιτητής/Βοηθοί: Ορσάτο (Ιταλία)/ Λιμπερατόρι (Ιταλία), Φιόρε (Ιταλία)
4ος Διαιτητής: Μπεργκόνζι (Ιταλία)

Συνθέσεις:
Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42' λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65' Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).


Κίτρινες κάρτες: Κανκάβα (16', Γεωργία), Μιτσεντλίζε (22', Γεωργία), Ταργκαμάτζε (61', Γεωργία)-Σπυρόπουλος (43', Ελλάδα), Αθανασιάδης (74΄, Ελλάδα)

Γκολ: Ταργκαμάτζε (19', Γεωργία)-Φωτάκης (79', Ελλάδα), Χαριστέας (85', Ελλάδα)

 
 
 
 
 
 
 


 












 
 

Panigirismoi sto aeroplano ths ethnikis (3) by contratv




Χαριστέας: «Δώσαμε απαντήσεις»

Τζόρβας: «Τεράστια η επιτυχία μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog