Ο Α. Φάκος άσκησε δίωξη κατά του Ολυμπιακού για εκτεταμένα επεισόδια στο ματς με τον Εργοτέλη και προβλέπεται ποινή μίας αγωνιστικής, την ώρα που πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» με τον Παναθηναϊκό.


 
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος προχώρησε τελικώς σε συμπληρωματική (και αρκετά καθυστερημένη) δίωξη για επεισόδια, και μάλιστα εκτεταμένα, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (24/9), όπως είχε γίνει γνωστό τα τελευταία 24ωρα από αρκετά δημοσιεύματα.

Από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ εκφράζουν την απορία τους, καθώς τα επεισόδια στα οποία αναφέρεται ο κ. Φάκος και ισχυρίζεται ότι συνέβησαν εκτός γηπέδου και μεταφέρθηκαν εντός κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν έχουν σημειωθεί στο φύλλο αγώνος, ενώ ούτε στον Τύπο εμφανίστηκε κάτι ανάλογο...
Επίσης, στους διοικούντες του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι η δίωξη κατατέθηκε οκτώ ημέρες μετά την τέλεση του εν λόγω αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί την Πέμπτη (27/10), ωστόσο λόγω απεργίας των δικηγόρων δεν θα εκδικαστεί και θα μετατεθεί για την επόμενη Πέμπτη, όπου και πάλι ο δικηγορικός σύλλογος έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις (3-4/11). Αν δεν αλλάξει κάτι λοιπόν, θα οριστεί δικάσιμος σε άλλη ημερομηνία και είναι πολύ πιθανό η πλευρά του Ολυμπιακού να ζητήσει αναβολή.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που περάσει η δίωξη Φάκου περί εκτεταμένων επεισοδίων, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (βάσει του νέου ΚΑΠ) στο επόμενο εντός έδρας ματς, το οποίο θα είναι με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό (19/11). 

Ωστόσο, με τις καθυστερήσεις που προβλέπεται να σημειωθούν –με βάση τα σημερινά δεδομένα– υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμη και σε περίπτωση επιβολής της ανωτέρω ποινής να μην προλάβει να τεθεί σε ισχύ και το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής να διεξαχθεί κανονικά με κόσμο.

gazzetta.gr