Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τελικός Σούπερ Καπ: Μαντσεστερ Σίτι-Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (βίντεο)



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι έχανε με 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι με επική ανατροπή και γκολ του Νάνι στο 93' νίκησε με 3-2 και κατέκτησε το Community Shield. Δείτε όλα τα γκολ.


Τα είχε πει ο Λίνεκερ για τους Γερμανούς μετά τον αποκλεισμό των Αγγλων στο Euro του 1996 στα πέναλτι. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι του παίζεται 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές το... γερμανικό του χαρακτήρα της και αυτό επανέλβε κόντρα στην Σίτι στον τελικό του Community Shield. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον αν και ήταν καλύτερη σε όλο το ματς, βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος με 2-0, όμως ήταν αυτή που στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο Νησί, με τον Λουίς Νάνι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με δύο γκολ!


Ανώτεροι Διάβολοι, Πολίτες στον... παράδεισο!
Η Γιουνάιτεντ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο στο πρώτο μέρος, με τον Αλεξ Φέργκιουσον να έχει βασικούς τους Γιάνγκ, Σμόλινγκ και Γουέλμπεκ. Οι πρωταθλητές με διάταξη που έφερνε περισσότερο σε 4-4-2 πατούσαν καλύτερα και πήραν τη μάχη του κέντρου από το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος επέλεξε 4-3-3, χωρίς κανέναν από τους Τέβες και Αγουέρο στο βασικό σχήμα. Παρά την πίεση των Κόκκινων Διαβόλων το 0-0 παρέμενε και μέσα σε οκτώ λεπτά οι Πολίτες βρέθηκαν στον παράδεισο. Στο 38' το φάουλ του Σίλβα έφερε τη μπάλα στην μικρή περιοχή της Γιουνάιτεντ, η άμυνα κόλλησε, ο Ντε Χέα έκανε κακή έξοδο και ο Λέσκοτ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα (1-0). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ήρθε και δεύτερο χτύπημα για την Γιουνάιτεντ, αφού ο Τζέκο έπιασε σουτ από 30 μέτρα ο Ντε Χέα έκανε κακό υπολογισμό και έχει την απόλυτη ευθύνη για το 2-0 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.


Αλλαγές, πίεση, ισοφάριση
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Φέργκιουσον επέλεξε να κάνει τρεις αλλαγές περνώντας εκτός τους Βίντιτς, Φέρντιναντ και Κάρικ, σε μία κίνηση που πολλοί θα θεώρησαν ότι σημαίνει ότι παρατάει το ματς. Αυτό που έγινε στο γήπεδο ήταν ακριβώς το αντίθετο. Οι στροφές των πρωταθλητών χτύπησαν κόκκινο, πίεσαν και έκλεισαν στα καρέ της τη Σίτι και μέσα σε λίγα λεπτά το σκορ είχε γίνει 2-2. Στο 52' η Γιουνάιτεντ μείωσε με τον Σμόλινγκ (έπαιξε δεξί μπακ) μετά από φάουλ του Ασλεϊ Γιάνγκ και έξι λεπτά μετά, με ένα απίστευτο γκολ, προϊόν ομαδικής προσπάθειας έφερε το ματς στα ίσα. Κλέβερλι, Ρούνεϊ και Νάνι έκρυψαν το τόπι μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ έκανε το 2-2. Ο Πορτογάλος είχε κρατήσει το καλύτερο για την κατάλληλη στιγμή.

Με πρωταγωνιστή τον Νάνι

Στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ ήταν σαφώς ανώτερη και με αυτοπεποίθηση και αέρα στα πόδια πίεσε για να γυρίσει εντελώς το ματς, όμως η μεγάλη φάση δεν ερχόταν. Αντίθετα στο 77' ο Ντε Χέα με εξαιρετική επέμβαση έδωσε έναν λόγο για θετικά σχόλια με την  απόκρουση σε σουτ του Ανταμ Τζόνσον της Σίτι, η οποία στο 93' σε φάουλ από δεξιά βγήκε όλη μπροστά για να βάλει το γκολ που θα της χάριζε τον τίτλο. Τελικά το πλήρωσε. Μετά από αδύναμη κεφαλιά του Τζέκο, η μπάλα βγήκε από την περιοχή, ο Νάνι την κυνήγησε μέχρι το κέντρο, όπου από πλευράς Μπλε υπήρχε μόνο ο Κομπανί. Ο Πορτογάλος του πήρε την κόντρα, έκανε αρκετά μέτρα, απέφυγε τον Χαρτ και στην κενή εστία έγραψε το 3-2, χαρίζοντας την κούπα στην Γιουνάιτεντ!


Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Λέσκοτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Κολάροφ (74' Κλισί), Μίλνερ (67' Ανταμ Τζόνσον), Σίλβα, Ντε Γιονγκ, Τουρέ, Τζέκο, Μπαλοτέλι (59' Μπάρι).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Φέρντιναντ (46' Τζόουνς), Εβρά (72' Ραφαέλ), Σμόλινγκ, Βίντιτς (46' Εβανς), Κάρικ (46' Κλέβερλι), Αντερσον, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (89' Μπερμπάτοφ), Γιάνγκ, Νάνι.



Manchester United vs. Manchester City (3-2) by kokoretsi





Streaming video by Ustream
Link 1Link 2Link 3Link 4Link 5Link 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog