Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Η παγκοσμιοποίηση του clasico»


Ο διευθυντής της εφημερίδας As προτρέπει τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα να συνεναίσουν στην πρόταση που έχουν για φιλικό  ντέρμπι το ερχόμενο καλοκαίρι στις Η.Π.Α., χαρακτηρίζοντας τες: «ομάδες όλης της υφηλίου».


 
Πρόσφατα έκαναν το εκπληκτικό: Συναντήθηκαν τέσσερις φορές (πρωτάθλημα, τελικός Κυπέλλου, ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ δις) σε διάστημα 20 ημερών (16 Απριλίου-04 Μαΐου). Φέτος ξεκινούν τη σεζόν επίσημα με την κόντρα τους για το ισπανικό Σούπερ Καπ σε μόλις 13 ημέρες από σήμερα. Η χρονιά ενδέχεται να τις φέρει και πάλι πολλάκις αντιμέτωπες. Ισως όμως και το ερχόμενο καλοκαίρι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να κοντραριστούν και σε επίπεδο προετοιμασίας. Συγκεκριμένα οι χορηγοί που εξασφάλισαν τούτο το καλοκαίρι την παρουσία των δύο μεγάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α., επιθυμούν να τις δουν σε ένα clasico επί αμερικανικού εδάφους.

Απάντηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από κανέναν σε αυτή την πρόταση, αλλά ο διευθυντής της εφημερίδας As, Αλφρέδο Ρελάνιο τοποθετήθηκε επί τούτου, ζητώντας από τους Μερένγκες και τους Μπλαουγκράνα να απαντήσουν καταφατικά! Αλλωστε όπως αιτιολόγησε: «Το μέγεθος τους έχει ξεφύγει πλέον από τα στενά όρια της χώρας. Είναι πιο παγκόσμιες από ποτέ».


«Η Ρεάλ ταξίδεψε στην Κίνα με τον άτυπο τίτλο του  World Football Challenge. Ενας τίτλος που τον απονέμουν οι Αμερικανοί σε αυτόν που κατακτά αυτό το ας το πούμε τουρνουά που έπαιξαν οι Μαδριλένοι στις Η.Π.Α. και αποχώρησαν με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Τώρα στην χώρα των Γιάνκηδων βρίσκεται η Μπαρτσελόνα που έχει ξεκινήσει με ήττα (από τη Μάν. Γιουνάιτεντ). Η αλήθεια είναι πως θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον οι δύο τους να βρίσκονταν εκεί ταυτόχρονα και να διεκδικούσαν το Challenge της επόμενης χρονιάς.


Δεν ξέρω εάν θα το ήθελαν αυτό οι διοικήσεις και οι προπονητές τους. Κάποτε στις αρχές των '90ς είχε υπάρξει μία ιδέα που λίγο έλειψε να εφαρμοστεί τελικά. Αυτή περιλάμβανε αναμετρήσεις Ρεάλ-Μπάρτσα σε κάθε τομέα. Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ακαδημίες ακόμα και παλαίμαχους. Τότε δυστυχώς επικράτησε το ότι μία ήττα έστω και φιλική, θα οδηγούσε σε αρνητική ψυχολογία ενόψει της σεζόν που θα ακολουθούσε και κατά συνέπεια εγκαταλείφθηκε.


Υποθέτω πως ακόμα και τώρα θα προτιμούσαν να αποφύγουν μία τέτοια αναμέτρηση και τα όσα προβλήματα αυτή θα μπορούσε να επιφέρει (αρνητική κριτική κτλ). Ωστόσο, όλοι οι υπόλοιποι αρχίζουν και αισθάνονται πως ένα clasico σε ουδέτερο έδαφος θα ήταν ωραίο να συμβεί. Προσωπικά θα μου άρεσε πολύ. Θα καθιστούσε ακόμα πιο διεθνή αυτή την αντιπαλότητα, θα αύξανε το κύρος του ποδοσφαίρου μας και θα μας βοηθούσε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα κόντρα στο μεγάλο αντίπαλο μας,την αγγλική Πρέμιερλιγκ για τα σκήπτρα του κορυφαίου πρωταθλήματος. Θα μπορούσε να μην γίνει σώνει και καλά στις Η.Π.Α. Ούτε να είναι φιλικό. Για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το Σούπερ Καπ και να διεξαχθεί στην Κίνα.


Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν πλέον τόσο στη Ρεάλ όσο και στη Μπαρτσελόνα, είναι το ότι έχουν ξεφύγει από τα εθνικά μας σύνορα. Πλέον αποτελούν ομάδες όλης της υφηλίου. Τους αρέσει λοιπόν ή όχι, οφείλουν να το καταλάβουν και να το εκμεταλλευτούν».



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog