Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Αφήνει τον ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ;

 

Η «Εξέδρα» αποκαλύπτει σήμερα την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να απεμπλακεί οριστικά και αμετάκλητα από τις διοικητικές ευθύνες του ΠΑΟΚ και να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι η προεδρία της ΕΠΟ. Το θέμα ήδη έχει συζητηθεί στο στενό περιβάλλον του και μια σκέψη που περιτριγύριζε εδώ και μήνες το μυαλό του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.


Ο Ζαγοράκης εγκατέλειψε την προεδρία του ΠΑΟΚ όταν είχε παραδώσει για τρεις μήνες τη σκυτάλη στον φίλο του Ζήση Βρύζα. Επέστρεψε έπειτα από πιέσεις φίλων του και παραγόντων του Δικεφάλου του Βορρά και άρχισε να σκέφτεται τη νέα αποχώρηση με την έλευση των επενδυτών Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη. Μεγάλο ρόλο στην τελική απόφασή του έπαιξε η προ δεκαπενθημέρου δήλωση του κυρίου Φλωρίδη: «Πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα είμαι εγώ, με αντιπροέδρους τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα». Δηλαδή κάτι σαν «από δήμαρχος κλητήρας».

Η πρώτη προσέγγιση στον Ζαγοράκη για θεσμικό ρόλο στο ποδόσφαιρο έγινε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Νικόλα Πατέρα! Ηταν η εποχή που οι δύο παράγοντες διατηρούσαν τη φιλία τους, πίστευαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα δει καλύτερες μέρες επί των ημερών τους και πόνταραν στην προσωπικότητα του Ζαγοράκη για νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα. Ο Θοδωρής απάντησε αρνητικά γιατί ήξερε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και προέβλεψε τα όσα συνέβησαν μερικούς μήνες αργότερα. Αλλωστε, ήθελε να διατηρήσει τις καλές σχέσεις του και με τον Μαρινάκη και με τον Πατέρα, θεωρώντας ότι έτσι θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες αναγέννησης του ΠΑΟΚ.


Οταν εμφανίστηκαν οι επενδυτές στη Θεσσαλονίκη, ο Ζαγοράκης κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα της αποχώρησης και θέλησε να τη συνδυάσει με μια νέα εμπλοκή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας. Με δεδομένη την επιθυμία του Σοφοκλή Πιλάβιου να αναλάβει τον Νοέμβριο τη θέση του ανώτατου πειθαρχικού επιθεωρητή της UEFA, άνοιγε ο δρόμος για την προεδρία της ΕΠΟ. Εφόσον το σενάριο που βρίσκει πολλούς φίλους επιβεβαιωθεί, τότε θα είναι η πρώτη φορά που ένας παλιός ποδοσφαιριστής, του κύρους και της προσωπικότητας του Ζαγοράκη, αναλαμβάνει την ηγεσία της υπερκείμενης ποδοσφαιρικής αρχής.


Στα πλεονεκτήματα αυτής της εξέλιξης είναι η επιθυμία και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να δουν τον Ζαγοράκη πρόεδρο στην ΕΠΟ, η ανάγκη αυτοκάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η στήριξη Πιλάβιου και η αποδοχή μεγάλης μερίδας της φίλαθλης κοινής γνώμης. Στα αρνητικά μπορούμε να σταχυολογήσουμε την εξαιρετική σχέση που εξακολουθεί να διατηρεί ο Ζαγοράκης με τον Βασίλη Γκαγκάτση και τις δύο δημοσιοποιημένες συνομιλίες του με τον Αχιλλέα Μπέο που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.


Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Ζαγοράκης θα αποχαιρετήσει τα διοικητικά του ΠΑΟΚ και θα επιχειρήσει να διαπιστώσει αν μπορεί πράγματι να καταλάβει τον προεδρικό θώκο στην ΕΠΟ, επιθυμώντας ο ίδιος προσωπικά πλήρη
ομοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog