Xουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος παρουσιάστηκαν κι επίσημα από την ΑΕΚ και στις πρώτες τους δηλώσεις  τόνισαν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αφήσουν την Ισπανία.

 
Χουάν Κάλα: «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο προπονητής μας ήθελε στην ομάδα και μας γνώριζε. Αυτό ήταν ένα στοιχείο, αλλά ρόλο έπαιξε και η επικοινωνία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Μίλησα με τον κ. Χιμένεθ μόνο μία φορά. Από εκεί και πέρα τη δουλειά έκαναν οι μάνατζερ. Μου ανέφερε πως η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και πως θα λάβει μέρος στο Europa League. Αυτό ήταν σημαντικό κίνητρο για να έρθω».
Στη συνέχεια ο Κάλα ανέφερε: «Γνωρίζω πως η ΑΕΚ είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιον τίτλο και τα κατάφερε πέρυσι με τη βοήθεια του κ. Χιμένεθ. Μακάρι να το επαναλάβει και φέτος».


Χοσέ Κάρλος: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Από την πλευρά του ο Χοσέ Κάρλος δήλωσε:
«Η παρουσία του Χιμένεθ ήταν καθοριστικός παράγοντας. Έχουμε συνεργαστεί και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε ξανά. Θέλω να ανταποκριθώ σε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής από μένα. Δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά πράγματα ο κύριος Χιμένεθ. Ήταν ευκαιρία για μένα να έρθω σε μια σημαντική ομάδα, να μου δοθούν ευκαιρίες να παίξω και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής. Δεν μπορούσα να δεσμευτώ για περισσότερο. Ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πρώτος χρόνος. Αν δω μετά από αυτόν το χρόνο πως όλα είναι καλά και είναι όλοι ευχαριστημένοι, ίσως γίνει κάτι το επόμενο καλοκαίρι».

«
Δεν γνωρίζω για τον Σκόκο. Δεν ήρθα για να αντικαταστήσω κανέναν, αλλά για να παίξω καλά, να βοηθήσω την ομάδα και να εξελιχθώ».
Για το ποιοι είναι οι στόχοι ενόψει της νέας χρονιάς ο Χοσέ Κάρλος ήταν ξεκάθαρος. «Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η διατήρηση του τίτλου του Κυπέλλου και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Μακάρι η παρουσία μου στην ομάδα να συνδυαστεί με μία πετυχημένη σεζόν».
Για το γεγονός ότι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, χωρίς οψιόν ανανέωσης δήλωσε. «Δεν μπορούσα να δεσμευτώ για περισσότερο. Ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πρώτος χρόνος. Αν δω μετά από αυτό το χρόνο πως όλα είναι καλά και είναι όλοι ευχαριστημένοι ,ίσως γίνει κάτι το επόμενο καλοκαίρι».
Οι δύο ποδοσφαιριστές μετά την παρουσίασή τους αναχώρησαν για την Ισπανία και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για την προετοιμασία της ΑΕΚ, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου.