Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βιεϊρίνια: «Ό,τι είμαι σήμερα το χρωστάω στον ΠΑΟΚ και στο Φερνάντο Σάντος»

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά:

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου έχοντας κερδίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του MVP του ΠΑΟΚ ύστερα από ψηφοφορία του κόσμου;

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά θα άλλαζα και τα δύο βραβεία για έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ! Όπως και να το κάνουμε βέβαια είναι ωραίο να κερδίζεις και κάποιες ατομικές διακρίσεις. Αυτά τα βραβεία έχουν αξία για μένα επειδή προέρχονται από τον κόσμο ο οποίος δείχνει ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια και την προσφορά μου μέσα στην ομάδα. Κάθε παίκτης νιώθει περήφανος όταν κερδίζει τέτοια βραβεία».



-Η φετινή χρονιά σε ατομικό επίπεδο, ήταν καλύτερη από την περσινή;

«Ήταν καλύτερη επειδή πέτυχα περισσότερα γκολ και έδωσα και περισσότερες ασίστ από πέρυσι. Πιστεύω όμως ότι και τα δύο αυτά χρόνια βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Φέτος ήμουν μάλλον πιο εύστοχος στις τελικές μου προσπάθειες και είχα περισσότερα γκολ».

-Τι δεν πήγε καλά φέτος για τον ΠΑΟΚ;

«Ήταν δύσκολο για όλη την ομάδα ότι φέτος άλλαξε τρεις προπονητές. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τον κ. Μπερέτα, ο οποίος πήγε να κάνει κάποιες αλλαγές στο σύστημα και στη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Μετά ήρθε ο κ. Δερμιτζάκης ο οποίος ήταν καλός προπονητής, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούμε και πάλι σε άλλα δεδομένα. Έγιναν πάλι αλλαγές και μέχρι να τις αφομοιώσει η ομάδα άλλαξε και για 3η φορά ο προπονητής και ανέλαβε ο κ. Χάβος. Όπως και να το κάνουμε όμως τρεις αλλαγές προπονητή σε μία σεζόν είναι πολλές σε μία ομάδα και κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά όλων. Τελικά ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, πρέπει να είναι περήφανοι για την ομάδα, διότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

-Το μεγάλο ερώτημα των ημερών και όλου του κόσμου είναι ένα: Θα μείνει ο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ;

«Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ναι! Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το 2013. Δεν μιλάω με κανέναν άλλο, και δεν έχω πρόθεση να φύγω. Θα κάνω τώρα διακοπές για να ξεκουραστώ και θα επιστρέψω για να είμαι παρών στην προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.
Δεν μπορώ να ξέρω όμως τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Αν υπάρξει κάποια πρόταση για μένα από άλλη ομάδα, θα πρέπει να γίνει πρώτα στον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του να αποφασίσουν τι θέλουν. Πιο σημαντικό από τον Βιεϊρίνια είναι ο ΠΑΟΚ και η ομάδα θα πάρει αποφάσεις για μένα αν υπάρξουν επίσημες προτάσεις. Μέχρι τότε το μέλλον μου είναι στον ΠΑΟΚ και σκέφτομαι μόνο την ομάδα…».

-Εσύ τι θέλεις; Θέλεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ;

«Φυσικά και θέλω να μείνω, αλλά όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ έχω όνειρο να παίξω και σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εφόσον μου δοθεί μία τέτοια ευκαιρία και συμφέρει και τον ΠΑΟΚ. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να αγωνιστεί σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου και τον θεωρώ πολύ μεγάλη ομάδα, μεγαλύτερη από όσο τον βλέπουν κάποιοι στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ μού έδωσε την ευκαιρία να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Να παίξω σε υψηλό επίπεδο, να εξελίξω το ταλέντο μου. Αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Αλλά η λογική φιλοδοξία κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει σε ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με μία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και αυτό είναι κάτι που θέλω και εγώ στο μέλλον. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση για μένα από πουθενά και έτσι το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι ο ΠΑΟΚ. Για μένα είναι πάντως ένα όνειρο από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ να κατακτήσω έναν τίτλο με την ομάδα, στην οποία ξαναλέω ότι χρωστάω όλα όσα είμαι σήμερα».

-Η Πόρτο μάλλον δεν πίστεψε τόσο σε σένα. Γι’ αυτό θεωρείς τον ΠΑΟΚ ως οικογένειά σου;

«Λογικό δεν είναι αυτό; Ο ΠΑΟΚ με πίστεψε και ό,τι έχω γίνει μέχρι σήμερα το οφείλω σε αυτόν. Ίσως οι προπονητές που είχα στην Πόρτο δεν πίστεψαν σε μένα ή η διοίκηση, αλλά στον ΠΑΟΚ με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και τα χρήματα για τα οποία με πούλησε η Πόρτο στον ΠΑΟΚ, 300.000 ευρώ, δείχνουν ότι δεν με πίστευαν… Σίγουρα έχω καλές αναμνήσεις από την Πόρτο και πέρασα φοβερά χρόνια (με τίτλους και διακρίσεις), όπως πέρασα και 10 χρόνια στη Γκιμαράες στην οποία έκανε το πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Ό,τι είμαι σήμερα, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κατά 90-95% το χρωστάω στον ΠΑΟΚ και στο Φερνάντο Σάντος, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας που με πίστεψαν και επένδυσαν σε μένα».

Τι είπε για:


-Τον Μάκο Χάβο:

«Ο κ. Χάβος έκανε κάτι έξυπνο από τότε που ανέλαβε: κράτησε τα θετικά στοιχεία που είχε η ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια και δεν πήγε σε μεγάλες αλλαγές, δουλεύοντας σταδιακά σε κάποιους τομείς που χρειάζονταν βελτίωση»

-Τον Φερνάντο Σάντος

«Ό,τι είμαι σήμερα, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κατά 90-95% το χρωστάω στον ΠΑΟΚ και στο Φερνάντο Σάντος, αλλά και στους ανθρώπους της ομάδας που με πίστεψαν και επένδυσαν σε μένα».

-Για την ευρωπαϊκή πορεία

«Συνολικά αν εξαιρέσουμε την Ευρώπη δεν ήταν τελικά μία καλή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, διότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά…, Αν συγκρίνουμε τη φετινή σεζόν με την περσινή τότε μάλλον θα πούμε ότι δεν ήταν τόσο πετυχημένη, διότι πέρυσι στο τέλος κερδίσαμε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος όμως προχωρήσαμε πιο μακριά τόσο στο Κύπελλο, όσο και κυρίως στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως στο Κύπελλο δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, που ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Αποκλειστήκαμε στα ημιτελικά από την ΑΕΚ, χάνοντας μέσα στην Τούμπα και αυτό μας πείραξε πολύ. Φέτος επίσης δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε τον τίτλο μέχρι το τέλος, όπως κάναμε πέρυσι.

Αλλά αυτό που κάναμε καλύτερα ήταν η πορεία στην Ευρώπη. Πέρυσι μείναμε έξω από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος μπήκαμε στους ομίλους και συνεχίσαμε μέχρι τους “32” όπου θεωρώ ότι αποκλειστήκαμε άδικα και λόγω ατυχίας, καθώς ειδικά μέσα στη Μόσχα μπορούσαμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ και να περάσουμε στους “16”. Κάναμε μεγάλα παιχνίδια φέτος στην Ευρώπη, και κερδίσαμε αντιπάλους που ίσως πολλοί δεν το περίμεναν. Αποκλείσαμε τη Φενέρμπαχτσε, κερδίσαμε στην Τούμπα τη Βιγιαρεάλ (η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και στην Ισπανία βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ) και κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι μέσα στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, όπου πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους… Αλλά εκεί δε μας ήθελε η μπάλα.


Έτσι φέτος μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά όχι για τις υπόλοιπες διοργανώσεις όπου δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Ούτε στο Κύπελλο, ούτε στο πρωτάθλημα… Κάναμε ό,τι μπορούσαμε κι εκεί, αλλά δεν ήταν αρκετό, καθώς σε κρίσιμα παιχνίδια χάσαμε για διάφορους λόγους. Άλλες φορές επειδή δεν παίξαμε καλά, άλλες φορές επειδή ήμασταν άτυχοι… Συνολικά όμως αν εξαιρέσουμε την Ευρώπη δεν ήταν τελικά μία καλή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, διότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά…»


-Για τον Μπόλονι

«Το έμαθα και είναι πολύ ευχάριστο. Εύχομαι να κλείσει… Είναι σπουδαίος προπονητής και το ξέρω από τα χρόνια που ήταν στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ξέρω ότι δουλεύει πολύ με νέα παιδιά. Δε φοβάται να στηριχθεί σε νέα ταλέντα. Αυτός έβγαλε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτός έβγαλε τον Κουαρέσμα… Πιστεύω αν έρθει στον ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει φοβερή δουλειά…»

-Για τα φετινά ντέρμπι…

«Δεν πήγαν όπως θέλαμε τα αποτελέσματα εκτός έδρας. Σίγουρα σε κάποια ματς δεν ήμασταν καλοί… Με τον Παναθηναϊκό όμως στα πλέι οφ και οι δύο ομάδες είχαμε από μία ευκαιρία, αλλά η δική μας δεν έγινε γκολ και χάσαμε από ένα γκολ οφσάιντ! Για 90’ λεπτά και οι δύο ομάδες έπαιξαν περίπου με το ίδιο στυλ χωρίς πολλές φάσεις αλλά τελικά σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε. Αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία σε εκείνο το ματς, η οποία θα μας έδινε τελικά και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος κερδίσαμε σχεδόν όλα τα ντέρμπι που παίξαμε στην Τούμπα, αλλά χάναμε στην Αθήνα… Όπως είναι γι’ αυτούς δύσκολο να πάρουν αποτέλεσμα στην Τούμπα έτσι ήταν και για μας δύσκολο να πάρουμε στην Αθήνα…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog