Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

26 χρόνια από το «Χέιζελ»!

26 χρόνια από το «Χέιζελ»  

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια 40 οπαδοί της Γιουβέντους έχασαν τη ζωή τους μετά από επεισόδια με τους οπαδούς της Λίβερπουλ!



Ένας τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών πάντα χαρακτηρίζεται ως η γιορτή του ποδοσφαίρου. Πριν από 26 χρόνια όμως στις Βρυξέλλες η γιορτή εξελίχθηκε σε… τραγωδία.
Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης την ώρα που το «Χέιζελ» ήταν γεμάτοι από οπαδούς των δύο ομάδων, αυτοί της Λίβερπουλ επιτέθηκαν με μαχαίρια στους αντίστοιχους της Γιουβέντους, με τους λιγοστούς αστυνομικούς να μην μπορούν να αντιδράσουν.


Αρκετοί φίλοι της Γιουβέντους προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο των επεισοδίων με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετοί  σε ένα σημείο της κερκίδας και αυτό να καταρρεύσει.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν 39 φίλοι της «Γηραιάς Κυρίας» να χάσουν τη ζωή τους και άλλος ένας λίγες ημέρες αργότερα αφού υπέκυψε στα τραύματά του. Η συγκεκριμένη βραδιά έμελλε να αλλάξει την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.


Η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε τον αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία πενταετία. Αυτό άλλαξε τη νοοτροπία των Άγγλων οπαδών και πλέον το πρωτάθλημα της Αγγλίας θεωρείται το καλύτερο του κόσμου, ωστόσο δυστυχώς η εξέλιξη αυτή, ήρθε λόγω της τραγικής βραδιάς του «Χέιζελ».


Για την ιστορία η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα, την ώρα που 39 φίλοι της ομάδας του είχαν χάσει τη ζωή τους, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την αντίδρασή του…





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog