Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Γκαρσία: "Εχουμε ψυχή για την πρώτη θέση"


  

Στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του και καλούς του φίλους θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ δημοσιοποίησε τις απόψεις του στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ. Μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τα πλέι οφ, τους τελικούς που περιμένουν την ομάδα, τη στήριξη από τον κόσμο, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στα επίσημα παιχνίδια του Δικέφαλου.


Το πιο σημαντικό από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάμπλο Γκαρσία στα ΣΠΟΡ είναι πως εκφράζει έντονα τη αυτοπεποίθησή του για τα παιχνίδια που ακολουθούν για τον ΠΑΟΚ. Δείχνει αποφασισμένος να πετύχει ο ΠΑΟΚ μία ακόμη διάκριση, πιστεύει όμως πως είναι απαραίτητο να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμη η ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια που θα αρχίσουν στις 8 Μαίου, προκειμένου να διεκδικήσει τη πρώτη θέση στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποφεύγει να δώσει τον τίτλο του φαβορί στον ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει.

Αρχικά τόνισε:

«Πιστεύω ότι είχαμε καλές και άσχημες στιγμές. Ήταν μία σεζόν με πολλά παιχνίδια, πολλές αλλαγές. Γενικά δεν έχουν έρθει τόσο άσχημα τα πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πρώτα να ξεκουραστούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί είναι σημαντικό να έχουμε το μυαλό μας σε αυτή τη φάση. Είχαμε πολλά παιχνίδια. Αυτό που πάθαμε στο Κύπελλο με τον αποκλεισμό από τον τελικό μας έριξε λίγο την ψυχολογία, αλλά πιστεύω ότι αυτές τις μέρες πρέπει να κάνουμε όπως κάνουν τα ζώα, δηλαδή να γλείψουμε τις πληγές μας και να συγκεντρωθούμε για να κερδίσουμε τα πλέι οφ».

Ο Πάμπλο Γκαρσία ρωτήθηκε από τα ΣΠΟΡ αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα. Και απάντησε με νόημα: «Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η βασική μου αρχή και την έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα, σας θυμίζω ότι   είχαμε πει ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα και αυτό δεν έγινε για διάφορους λόγους τους οποίους γνωρίζετε. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε, είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό και οπωσδήποτε να ξεκουραστεί η ομάδα και να είναι φρέσκια, για να τα δώσει όλα στα πλέι οφ. Και φυσικά, περιμένοντας τους διαιτητές να κάνουν καλά τη δουλειά τους στα πλέι οφ. Το πιο βασικό όμως είναι να γίνει το απαραίτητο φρεσκάρισμα και η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων που θα γίνουν τον Μάιο. Με την κατάλληλη προετοιμασία, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

- Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει στη διαδικασία των πλέι οφ και κρίνοντας από τους αντιπάλους που συμμετέχουν μαζί με τον ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα;
- «Όχι, δε με φοβίζει τίποτα και δεν έχω καμία ανησυχία. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μην έχω πόνους και να είμαι καλά στη φυσική μου κατάσταση. Η ομάδα θα είναι καλά, το πιο βασικό είναι όλοι οι παίκτες να είμαστε υγιείς για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Όχι, δεν με φοβίζει τίποτα για τους τελικούς των πλέι οφ που θα ακολουθήσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει αποδείξει ότι σε δύσκολα παιχνίδια μπορεί να τα καταφέρει. Αν θυμηθείτε τα αποτελέσματα που φέραμε σε δύσκολους αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ. Με αυτή την πίστη θα συνεχίσουμε και θα διεκδικήσουμε το καλύτερο στα πλέι οφ. Χωρίς να φοβηθούμε τίποτα».


- Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα μειονέκτημα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχει βαθμό στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει τρεις και η ΑΕΚ ένα. Πώς πρέπει να ανταποκριθεί η ομάδα;

- «Το βασικό είναι να μην σκεφτόμαστε κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτή τη διαφορά. Αν είμαστε καλά σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θα παίξει ρόλο. Σε κάθε ματς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να τους κερδίσουμε και χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο».


«Η πρόκριση στην Τουρκία»

Ο Γκαρσία ρωτήθηκε πώς αισθάνεται για τις 100 συμμετοχές που συμπλήρωσε με τον ΠΑΟΚ και είπε:
«Είναι ένα όμορφο συναίσθημα. Δε θέλω να ξεχάσω κανένα παιχνίδι από όσα δώσαμε. Καλές στιγμές και άσχημες υπάρχουν μέσα στη ζωή. Ωστόσο πιστεύω ότι όταν αποκλείσαμε τη Φενερμπαχτσέ ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή που δεν πρόκειται να την ξεχάσω εύκολα».


Η εμπειρία και η Μίλαν


Έχει γραφεί πολλές φορές πως υπάρχουν αρκετοί παίκτες στον ΠΑΟΚ που έχουν περάσει τα 30 και αποτελούν και τη βασική ραχοκοκαλιά για την ενδεκάδα. Σε συνδυασμό με τα 48 παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ και στις τρεις διοργανώσεις, γίνεται αντιληπτό πως κάποιοι παίκτες υπερέβησαν τα όριά τους και αυτό φάνηκε από τις επιδόσεις τους στον  αγωνιστικό χώρο. Ο Γκαρσία ρωτήθηκε για τη σωματική κούραση των παικτών από τους συνεχόμενους αγώνες, αλλά και την ψυχολογική κούραση που επηρεάζει την ομάδα. Και δήλωσε στα ΣΠΟΡ:
«Σίγουρα θα ήταν καλύτερο να είχαμε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Περισσότερους παίκτες για να προσφέρουν. Υπάρχει από τη μία πλευρά η εμπειρία αρκετών παικτών, η οποία είναι αναμεμειγμένη με τους νεαρούς παίκτες. Ένα παράδειγμα είναι η Μίλαν που έχει παίκτες 35-36 χρονών αλλά βλέπετε τι πρωτάθλημα κάνει. Προσωπικά, σίγουρα αισθάνομαι περισσότερα τα παιχνίδια. Για αυτό και σε αυτές τις περιπτώσεις, η προσωπικότητα, τα κότσια κάνουν την ηλικία να μη φαίνεται. Πάντως χρειάζονται παίκτες μέσα στην ομάδα, οι οποίοι να μπορούν να προσφέρουν άμεσα στην ενδεκάδα και να δίνεται η ευκαιρία, σε όσους έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής να παίρνουν ανάσες. Αυτό θα ήταν το ιδανικότερο». 


Ένας εκτελεστής

Ο Πάμπλο Γκαρσία ρωτήθηκε και για την «κατάρα» των χαμένων πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Μόλις σε ένα πέναλτι ευστόχησαν απευθείας οι παίκτες του Δικέφαλου, από τα πέντε συνολικά που εκτέλεσαν. Λογικό λοιπόν ήταν να ερωτηθεί ο Γκαρσία πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αυτό το πρόβλημα. Και απάντησε:
«Εγώ ποτέ δεν ήμουν παίκτης που εκτελούσε πέναλτι, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω χωρίς πρόβλημα. Στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη, το είχα χάσει, αλλά όταν είχαμε κάνει προπόνηση τα βάζαμε όλα. Εδώ πρέπει να διαλέξεις έναν εκτελεστή, να του δείξεις εμπιστοσύνη και αν το κάνει, έχει καλώς, αν όχι, δε γίνεται τίποτα. Με την προπόνηση και τη εξάσκηση μπορεί να βρεθεί λύση για τα πέναλτι. Κυρίως όμως να έχουν αυτοπεποίθηση, αυτοί που θα αναλάβουν να εκτελέσουν την ποινή».


«Στήριξη και θάρρος στον γκολτζή»


Ο Ουρουγουανός σχολίασε στα ΣΠΟΡ και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια. Τόνισε πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ καλούς επιθετικούς, ένας από αυτούς είναι και ο Σαλπιγγίδης. Και πιστεύει ο Γκαρσία πως θα έρθει και η ρέντα για τον Σάλπι. Στις δηλώσεις του τόνισε:
«Οι παίκτες που είναι γκολτζήδες έχουν καλές και κακές στιγμές, έχουν ρέντα ή όχι. Σίγουρα με την Κέρκυρα αρκετοί παίκτες χάσαμε πολλά γκολ, αλλά το πιο σημαντικό  είναι να υποστηρίξουμε και να δώσουμε θάρρος σε κάθε επιθετικό. Στον Σαλπιγγίδη για παράδειγμα. Τα γκολ είναι το πιο σημαντικό στα παιχνίδια και κοστίζει πάρα πολύ να σκοράρεις, αλλά εγώ προτιμώ έναν παίκτη να τρέξει σε όλο το παιχνίδι και να δώσει την καρδιά του μέσα στο γήπεδο και νωρίς ή αργά θα έρθει και πάλι η ρέντα του  Σαλπιγγίδη. Από τη στιγμή που ο Σαλπιγγίδης δίνει την καρδιά του για τον ΠΑΟΚ, θα έρθει και το εύκολο γκολ».

www.sportouvorra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog