Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Χειρότερη συγκομιδή βαθμών για... ΑΕΚ



Ακόμα ένα πρωτάθλημα τελείωσε, με την ΑΕΚ να μένει μακριά από τον βασικό της στόχο και δυστυχώς να γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Αυτή τη φορά για την χειρότερη συγκομιδή βαθμών από την έναρξη του συστήματος βαθμολόγησης 3-1-0



Μετά και το πρωτάθλημα που "έχασε" η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στα χαρτιά το 2008, ο δικέφαλος έχει πάρει την κατηφόρα και παλεύει να αποφύγει αρνητικά ρεκόρ που γράφονται στην ένδοξη ιστορία του.


Η φετινή χρονιά, ήταν η χειρότερη όχι μόνο της τελευταίας τριετίας, αλλά της εικοσαετίας και την περίοδο 90' - 91' όπου σταμάτησε το σύστημα βαθμολόγησης 2-1-0.


Γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω!

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει "φασούλι φασούλι, γεμίζει το σακούλι", αλλά στην περίπτωση της ΑΕΚ η φασολιά... μαράθηκε. Η φετινή ομάδα της ΑΕΚ παρουσίασε το χειρότερο πρόσωπο στην ιστορία της από την έναρξη του συστήματος βαθμολόγησης με 3 βαθμούς στη νίκη και έναν βαθμό στην ισοπαλία.

Μάλιστα έκανε και αρνητικό ρεκόρ νικών, έχοντας συνολικά 15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες, ισοφαρίζοντας τις ήττες που έκανε τη σεζόν 1990-1991. Πρέπει να φτάσουμε πίσω στη συγκεκριμένη σεζόν, όταν η Ένωση τερμάτισε με 18 νίκες, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Παρόλα αυτά ακόμα και εκείνη την σεζόν, οι νίκες ήταν παραπάνω και αν και οι βαθμοί εκείνη την σεζόν ήταν 42 (με σύστημα 2-1-0), με τα φετινά δεδομένα(3-1-0) η ΑΕΚ θα τερμάτιζε με 60!

5η μεν, αλλά με 62 βαθμούς

Μια ακόμα άσχημη σεζόν την τελευταία εικοσαετία ήταν το 1994-1995, με την ΑΕΚ να τερματίζει στην 5η θέση (!), αλλά με 17 νίκες, 11 ισοπαλίες και 6 ήττες. Συνολικά είχε 62 βαθμούς, 12 περισσότερους από την φετινή χρονιά!

Για να ξαναβρούμε πότε η ΑΕΚ έκανε τελευταία φορά μόνο 15 νίκες στο πρωτάθλημα, θα πάμε στην σεζόν 1987-1988 με τους κιτρινόμαυρους να έχουν 15 νίκες, 10 ισοπαλίες, 5 ήττες. Ακόμα όμως και εδώ, βάση αποτελεσμάτων, είχε 5 ήττες λιγότερες εκείνη την εποχή!

Χειρότερη σεζόν το 86'-87'

Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, από άποψη βαθμολογικής συγκομιδής αλλά και αποτελεσμάτων, ήταν το πρωτάθλημα του 87' με τον δικέφαλο να τερματίζει με 10-8-12 και συνολικά 28 βαθμούς (από τους 28 αφαιρέθηκαν 9 βαθμοί στο τέλος λόγω τιμωρίας).

Πάντως, ακόμα και σε εκείνη την "μαύρη" χρονιά εάν ψάχναμε για ένα θετικό στοιχείο, ίσως να ήταν η διαφορά από τον πρωταθλητή τότε Ολυμπιακό που τερμάτισε με 49 βαθμούς. Δηλαδή διαφορά 21 βαθμών και όχι 23...

Να αλλάξει κάποιος το κεφάλαιο...

Η κατηφόρα είπαμε, ξεκινάει από το 2008, με τη φετινή σεζόν να είναι το... αποκορύφωμα. Και όλο "μαύρες" σελίδες στην ιστορία του συλλόγου και όλο διαψεύσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας, και όλο απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας και όλο πιο... θολό το τοπίο από ενεργούς και ανενεργούς μετόχους.

Ελπίδα πουθενά, φως πουθενά, αλλά... απαίτηση από τον κόσμο να βοηθήσει. Και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα σταθεί στο ύψος του όταν θα χρειαστεί και θα βοηθήσει, το θέμα όμως είναι ότι πρώτα πρέπει κάποιος (όποιος και αν είναι αυτός) να αλλάξει το... @$@%#* κεφάλαιο.



sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog