Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Δύο κλάσεις καλύτερος του Πάρντο! (videos!)

 Οτσόα Γκιγιέρμο


O Γκιγιέρμο Οτσόα γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1985 σε κάποιο νοσοκομείο της Γουαδαλαχάρα (ας υποθέσουμε στο Κρατικό του Χαλίσκο). Με το που γεννήθηκε, η πρώτη αντίδραση των γιατρών ήταν να βροντοφωνάξουν «τερατογέννεση». Στην συνέχεια, όμως, το πήραν πίσω και απλά είπαν «θα γίνει μεγάλος πορτιέρο ο Οτσόα, καθώς στο δεξί χέρι έχει 6 δάκτυλα και άρα θα μπορεί να μπλοκάρει τη μπάλα καλύτερα».


 


Πέραν της πλάκας για τον «εξαδάκτυλο» (καλό, ε;), ο Οτσόα όντως έγινε πορτιέρο και μάλιστα καλός ! Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (183 cm), αλλά το «είχε στο αίμα του». Μπορεί να ανήκει ουσιαστικά στη Κλαμπ Αμέρικα από μικρός, όμως οι πρώτες του εμφανίσεις στην μεγάλη κατηγορία του Μεξικό έγινε με τους Τιγκρίλος !


Οι Τιγκρίλος ιδρύθηκαν το 1991 με την ονομασία Tigrillos UANL με έδρα το Μοντερέι. Στη συνέχεια άλλαξαν 200 πόλεις και άλλα τόσα ονόματα. Το 2003 ήταν επισήμως η θυγατρική ομάδα της Κλαμπ Αμέρικα και είχε την επωνυμία Tigrillos Coapa. Αυτή η συνεργασία κράτησε μόλις 1 χρονιά. Σε εκείνη τη χρονιά, λοιπόν, ο νεαρός Οτσόα έπαιξε για λογαριασμό των Τιγκρίλος και πήρε τα πρώτα επίσημα ματς στα...χέρια του ! Συνολικά έπαιξε 9 ματς. Eίχε κερδίσει την εκτίμηση του τότε προπονητή της Κλαμπ Αμέρικα, Λίο Μπενάκερ, πασίγνωστος Ολλανδός κόουτς με θητεία σε τεράστιους συλλόγους (Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ, Φέγενορντ, Σαραγόσα κ.α.).


Οι καλές του εμφανίσεις, τον έφεραν στην πρώτη ομάδα της Κλαμπ Αμέρικα. Ουσιαστικά έγινε άμεσα βασικός. Το περίεργο μαλλί του, οι εκτινάξεις του και το «ζωηρό» του ύφος τον έκαναν άμεσα συμπαθή στο κόσμο της ομάδας. Μάλιστα, ουσιαστικά στη πρώτη του σεζόν είχε αναγκάσει σε ρόλο «παγκίτη» τον γνωστό μας Σεμπαστιάν Σάχα της ΑΕΚ που τότε έπαιζε δανεικός στην ομάδα του Μεξικό.


Tόσο το 2006, όσο και το 2010 συμπεριλήφθηκε στην Εθνική Ομάδα του Μεξικό που συμμετείχε στα παγκόσμια κύπελλα της Γερμανίας και της Νοτίου Αφρικής αντίστοιχα, ωστόσο δεν πήρε λεπτά συμμετοχής. Πάντως, έχει αρκετές τέτοιες με την εθνική, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε Κόπα Αμέρικα (2007) και στα CONCACAF Gold Cup (2007), CONCACAF Gold Cup (2009). Το τελευταίο μάλιστα το κατέκτησε και ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα του τουρνουά !


O Oτσόα δεν είναι μόνο αγαπητός στους οπαδούς της Κλαμπ Αμέρικα, αλλά σε όλο το Μεξικό και έτσι κυκλοφορούν αρκετά videάκια για χάρη του, κάποια από αυτά σας παραθέτουμε παρακάτω :







TO ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΟΥ

O «Mέμο» Οτσόα είναι ένας ΚΑΛΟΣ τερματοφύλακας με ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ρεφλέξ, τρέξιμο, ταχύτητα, χαμηλές εξόδους, εξόδους με την μπάλα στον αέρα), ένα ουδέτερο (σταθερότητα) καιΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ (ενίοτε κακές τοποθετήσεις, υπερβολή στις κινήσεις του). Το όνομά του έχει για ακουστεί ομάδες τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ (τα χάλασαν στο «τσακ»), Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και άλλες ! Προφανέστατα και είναι ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για τον Ολυμπιακό. Εγώ θα πρότεινα στη διοίκηση των ερυθρολεύκων ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ! Δεν καταλαβαίνω καν κάτι συγκρίσεις με τον Πάρντο και το αν ο ΟΣΦΠ πρέπει να ψαχτεί για πρωτοκλασσάτο πορτιέρο. Τί σχέση έχει ο Πάρντο με τον Οτσόα; Σοβαροί να είμαστε. Προσωπικά θεωρώ τον Πάρντο επιεικώς ΜΕΤΡΙΟ ως ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ. Δύο κλάσεις καλύτερος ο Οτσόα που θα γίνει ένα με «ενθουσιώδες» κοινό στον Πειραιά. Παίζει που παίζει ΚΑΙ για την εξέδρα, η καλύτερή του θα είναι στο «Καραϊσκάκης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog