Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Διαβάστε τις δηλώσεις παικτών και προπονητών και δείτε τα βίντεο με την θερμή υποδοχή των φίλων του ΠΑΟΚ για την πρόκριση! (Ντιναμό-ΠΑΟΚ 0-1)

  

Χάβος:

"Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσαμε μόνο να υπερασπιστούμε την εστία μας, δεχτήκαμε πίεση αλλά αντιδράσαμε σωστά. Στο δεύτερο μέρος...




είχαμε τον έλεγχο και κάναμε εμείς το παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ, ενώ θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου στους ποδοσφαιριστές μου και να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον πρόεδρο της ομάδας".

Για το αν είναι η χτεσινή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του: "Ασφαλώς είναι η μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής."

Για την κλήρωση της Παρασκευής: "Θα παίξουμε με σοβαρότητα, όποιος αντίπαλος κι αν μας τύχει. Εγ'ω, σαν προπονητής δεν μπορώ να κοιτώ τις εμπορικές ομάδες. Με όποιον και να πέσουμε θα είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρισκόμαστε στους 32 του Europa League."

Για τον Δημήτρη  Σαλπιγγίδη: "Έπρεπε να ανέβει ψυχολογικά και αυτό γιατί ο Δημήτρης αγαπάει την ομάδα, είναι πάνω από όλα ΠΑΟΚτσής."

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί άνοιξη στην Ευρώπη από το 1974: "Αυτό ακριβώς  δείχνει το πόσο σημαντική είναι η επιτυχίας μας. Θα κυνηγήσουμε ακόμη περισσότερες από εδώ και πέρα στην Ευρώπη."

Για την αλλαγή του Σαλπιγγίδη μόλις στο 60΄: "Δεν την ζήτησε ο παίκτης , απλά έτσι έκρινα εγώ ότι έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να ενισχύσω την ομάδα στον άξονα."



Φωτάκης:

"Δεν ξεκινήσαμε καλά διότι το γήπεδο ήταν παγοδρόμιο. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα ανέβαινε και αν εξαιρέσεις το πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν φάση για γκολ . Eμείς ψάχναμε μία αντεπίθεση για γκολ. Το πετύχαμε και μαζί και το αρχικό μας στόχο.Για τον Σαλπιγγίδη δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Ο φορ πρέπει να σκοράρει αλλά μας βοηθάει πάρα πολύ έτσι και αλλιώς στο παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης και δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Όσα έγιναν από τους οπαδούς της Ντιναμό δεν τιμούν τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Θέλαμε πολύ την νίκη και την πρόκριση και τα καταφέραμε".


 














Βιτόλο:

"Χαίρομαι που ανήκω στον ΠΑΟΚ, αξίζει πολλά αυτή η ομάδα. Είναι αλήθεια πως ο γιατρός μου είπε πως δεν έπρεπε να παίξω, από την άλλη όμως εγώ αισθανόμουν καλά και δεν ήθελα να χάσω αυτό το παιχνίδι. Συμφωνήσαμε πως θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι και αμέσως μετά θα κάνω την εγχείρηση.  Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μας και ό,τι έχει πετύχει. Χαίρομαι που ανήκω στον ΠΑΟΚ αξίζει πολλά αυτή η ομάδα", ανέφερε, ενώ σχετικά με την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ, εξήγησε το πώς λειτούργησε γι' αυτούς το συγκεκριμένο περιστατικό στο χθεσινό παιχνίδι: "Το σωστό στο ποδόσφαιρο είναι να μιλάς στο γήπεδο. Αυτό το συμβάν ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, θέλαμε να παίξουμε καλά, να πάρουμε την πρόκριση και να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας".



Γκαρσία:
"Δεν περιμέναμε ότι ο αγωνιστικός χώρος θα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση. Η UEFA ήθελε να κάνουμε έργα στην Τούμπα για να παίξουμε στην Ευρώπη, αλλά εδώ ο αγωνιστικός χώρος είναι ομάδας Β' Εθνικής!", δήλωσε αρχικά ο Ουρουγουανός.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επόμενη και το στόχο στο πρωτάθλημα, λέγοντας: "Αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα και μετά να δούμε με ποιον θα κληρωθούμε και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, όπως πάντα. Αυτό που θέλουμε στο πρωτάθλημα, είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, γιατί οι διαιτητές δε μας βοηθούν, όπως άλλες ομάδες. Γι' αυτό αυτές οι ομάδες χρειάζονται τη βοήθεια των διαιτητών και όταν παίζουν στην Ευρώπη συνέχεια αποκλείονται. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ταπεινοφροσύνη και τιμιότητα".



Σαλπιγγίδης:

Για το γκολ που σημείωσε: "Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα, γιατί με αυτό έρχονταν πιο σίγουρα η πρόκριση. Γιατί όσο παρέμενε το 0-0 μπορεί και μέχρι το τελευταίο λεπτό να δεχθείς ένα γκολ".  

Για το ματς σχολίασε:
"Δεν παίξαμε καλά. Παίξαμε πολύ έξυπνα. Ήρθαμε να κρατήσουμε το μηδέν και να παίξουμε μία συμπαγή άμυνα. Θα προσπαθούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ στην αντεπίθεση. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια και η τύχη παίζει ρόλο. Σήμερα και η τύχη ήταν μαζί μας. Παίξαμε όμως και έξυπνα. Η Ντιναμό είχε την υπεροχή".

Αναφερόμενος στην επιτυχία το ΠΑΟΚ
: "Είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε τόσο καλή πορεία στην Ευρώπη, συνεχίζουμε για να βάλουμε υψηλότερους στόχους. Οι ελληνικές ποιοτικές ομάδες μπορούν να πετύχουν διακρίσεις στην Ευρώπη, γιατί εκεί παίζεται κανονικό ποδόσφαιρο, οι άλλες ομάδες δεν κλείνονται και ο καθένας έχει την ευκαιρία του"







 
Βιεϊρίνια:

Για το πανηγύρι στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο: "Είναι πάρα πολύ ωραίο να έχουμε μαζί μας φιλάθλους, ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο όπου υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα. Και φυσικά στο αεροδρόμιο, όπου ήρθαν να μας υποδεχτούν. Και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι το χαρήκαμε. Τελείωσε η φάση των ομίλων με τον τρόπο που όλοι θέλαμε και ήταν φυσικό να εκφράζουμε αυτή τη χαρά".

Για το αν σκέφτεται τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Από τον Άγιαξ αποκλειστήκαμε με δύο ισοπαλίες, ενώ με την Κλαμπ Μπριζ φέραμε δύο ισοπαλίες, αλλά προκριθήκαμε. Απολαμβάνουμε το ότι νικήσαμε και περάσαμε. Άλλες φορές η ισοπαλία σε ευνοεί, άλλες όχι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δε με ενδιαφέρει ποιον αντίπαλο θα έχουμε στην επόμενη φάση, αρκεί να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση".

Για τις δηλώσεις του Χαλίλχοτζιτς: "Του μίλησα μετά τη λήξη του αγώνα. Του είπα ότι θα ήταν καλύτερα να μη μιλούσε και να μην έλεγε αυτή τη φράση (σ.σ. ότι η Ντιναμό θα νικούσε 8 στις 10 φορές τον ΠΑΟΚ), ειδικά τώρα που έχασε πάλι και έμεινε έξω από την επόμενη φάση".

Για την επόμενη... ευρωπαϊκή μέρα: "Φυσικά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει το όνειρο για μία ακόμη πρόκριση, γι' αυτόν το λόγο θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Το επόμενο παιχνίδι είναι το Φεβρουάριο και αυτό μας δίνει πολύ χρόνο για να είμαστε προετοιμασμένοι".
Για το αν έχει πάει στο... Δουβλίνο, όπου γίνεται ο τελικός: "Έχω παίξει και πρόσφατα με την Εθνική κάτω των 21. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να παίξω έναν ευρωπαϊκό τελικό εκεί...".



Κοντρέρας:

Για τα συναισθήματά του μετά τη νίκη και την επίθεση στους οπαδούς: "Μετά από τέτοια νίκη, η κούραση φεύγει εντελώς. Ως ποδοσφαιριστές είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους παιχνίδια και ως εκ τούτου ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε και την κούραση. Υπάρχει μεγάλη περηφάνια, ικανοποίηση προσωπική, για τους συμπαίκτες μου, για την ομάδα, το πώς σταθήκαμε στον αγώνα. Και φυσικά υπάρχει στην καρδιά μου και ένα ξεχωριστό συναίσθημα γι' αυτούς τους οπαδούς που μας ακολούθησαν και δέχτηκαν την επίθεση. ήταν κάτι που μας επηρέασε πάρα πολύ. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό θέαμα, μία ιστορική πρόκριση και αντ' αυτού κατέληξαν στο νοσοκομείο. Αισθανθήκαμε υποχρεωμένοι να παίξουμε γι' αυτούς".

Για τις δηλώσεις Χαλίλχοτζιτς:
"Φυσικά ήταν μία πολύ καλή απάντηση στον προπονητή τους και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, ότι δεν πρέπει να μιλάς πριν τους αγώνες. Στην πραγματικότητα εμείς ήμασταν οι νικητές".

Για τις αντίξοες συνθήκες στο "Μάξιμιρ":
"Ήταν εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, δεν μπορούσαν να είναι χειρότερες. Από τη στιγμή, όμως, που η UEFA έκρινε ότι έπρεπε να παίξουμε, δε γινόταν να κάνουμε κάτι άλλο. Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, όσο μπορούσαμε χωρίς να μας επηρεάζουν αυτές οι συνθήκες. Με αυτόν τον πάγο δε γινόταν να παίξουμε ποδόσφαιρο τακτικής. Οι αντίπαλοί μας είχαν και άλλους τρόπους για να πατήσουν καλύτερα στο γήπεδο, είχαν και τους φιλάθλους στο πλευρό τους, αλλά παρ' όλα αυτά την υπεροχή στον αγώνα την είχαμε εμείς".

Για το πού υπερτέρησε ο ΠΑΟΚ έναντι της Ντιναμό:
"Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ υπήρχε πριν τον αγώνα, γιατί είχαμε ένα βαθμό παραπάνω και περνούσαμε και με την ισοπαλία, οπότε είχαμε πιο καθαρό μυαλό. Έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε ακόμη και στην κατάκτηση της νίκης".

Για τη σύγκριση των επιτυχιών σε Ζάγκρεμπ και Κωνσταντινούπολη:
"Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε αυτές τις επιτυχίες. Αν μιλήσω ως οπαδός, νομίζω ότι ήταν πιο σημαντική εκείνη στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Αν μιλήσω διαφορετικά, ίσως αυτή η νίκη να είναι πιο σημαντική, για τη φάση που βρισκόμαστε".

Για το αν αισθάνεται οπαδός: "Είναι σίγουρο αυτό. Έχω ζήσω δύο υπέροχα χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν μπορώ να μην αισθάνομαι οπαδός του ΠΑΟΚ. Είμαι ένας γνήσιος ΠΑΟΚτσής από τη Χιλή και έχω πει ότι υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την πιο δημοφιλή ομάδα της χώρας μου".

Για την επόμενη μέρα:
"Δε μου αρέσει να κοιτάω μακροπρόθεσμα, αλλά να βλέπω τους άμεσους στόχους και να τους εκπληρώνω. Προέχει το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα και αυτό του Κυπέλλου. Και φυσικά στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία".

Για τη συμβολή του στην αμυντική θωράκιση του ΠΑΟΚ:
"Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο και όσους μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εμένα, αλλά δεν πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από την άμυνα. Όλοι πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση".

Για την αυτοθυσία του Βιτόλο και των συμπαικτών του: "Ιδιαίτερη αναφορά μπορούμε να κάνουμε και στον Βιτόλο, που έπαιξε παρά το πρόβλημά του. Δεν είναι μόνο αυτός... Όταν είδα τον Βιτόλο να αγωνίζεται και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και χθες, όταν βλέπουμε τον Πάμπλο Γκαρσία να αγωνίζεται μετά τον πυρετό, τον Σνάουτσνερ να παίζει μετά τα προβλήματά του, είναι αντιληπτή η ατμόσφαιρα σε αυτήν την ομάδα".



  Με την αστοχία τα... έχει η Ντιναμό

Χαλίλχοτζιτς (ο προπονητής της Dinamo):

"Οι παίκτες μου έκαναν ό,τι μπορούσαν σε αυτόν τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ ήρθε για να παίξει αμυντικά και λόγω της ποιότητάς του ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ύψωσε ένα αμυντικό τείχος και εμείς αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Έκαναν δύο σουτ προς την εστία μας και πέτυχαν ένα γκολ. Συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητά τους. Εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μετρούν αυτές. Μετρούν τα γκολ και αποτύχαμε τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην έδρα μας. Εμείς παίξαμε στην αρχή με έναν επιθετικό, μετά με δύο, με τρεις, ακόμη και με τέσσερις, αλλά οι ευκαιρίες που κάναμε με έναν φορ ήταν περισσότερες. Ο ΠΑΟΚ δίχως κανέναν επιθετικό κατάφερε να πετύχει γκολ. Η αστοχία μάς στοίχισε ακριβά.
Λυπούμαστε πολύ για τον υπέροχο κόσμο μας που ήρθε στο ‘Μάξιμιρ’ ελπίζοντας στη νίκη και την πρόκριση. Αυτό θέλαμε κι εμείς, αλλά δεν καταφέραμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά και είμαστε πολύ πικραμένοι. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν παίκτη μου ότι δεν προσπάθησε. Έφταιξε η έλλειψη εμπειρίας από τέτοια παιχνίδια. Αν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον, κατηγορήστε εμένα. Όταν ανέλαβα την ομάδα δεν είχα φιλοδοξίες για να κάνουμε κάτι στην Ευρώπη κι ότι πετύχαμε ήταν ένα μπόνους. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, θέλουμε να παραμείνουμε εκεί και μεγαλύτερος στόχος μου είναι να ετοιμάσω την ομάδα για τα προκριματικά του Champions League".



Αναλυτικά οι δηλώσεις των παικτών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

Άντε Ρουκάβινα:

"Δεν θα κοιμηθεί κανείς απόψε. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Περιμέναμε ότι το παιχνίδι θα πήγαινε σε αυτό το τέμπο. Ξέραμε ότι θα μπορούσαμε να δεχτούμε ένα γκολ στην αντεπίθεση, αλλά δεν το αποφύγαμε. Κάνανε μία ευκαιρία και μας έβαλαν γκολ. Δε ξέρω τι να πω..."

Ιβάν Κελάβα:
"Δεν είχαμε απάντηση στο γκολ του ΠΑΟΚ. Ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσουμε. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζεις για τους πόντους και όχι για να κάνεις καλύτερο παιχνίδι. Το γκολ του Σαλπιγγίδη μας έκοψε τα πόδια.


Τόμισλαβ Μπάρμπαριτς:

"Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ δυνατά, επειδή είχαμε και τη βοήθεια του κόσμου μας. Ξαφνικά, δεχθήκαμε ένα γκολ από το πουθενά. Είναι πολύ σκληρό, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε ταχύτητά στο παιχνίδι μας, αλλά δεν μας βοήθησε η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Έτσι δεν βρήκαμε απάντηση στο γκολ που δέχθηκαμε."



Η αποστολή του «δικεφάλου» έφτασε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και με συνθήματα αποθέωσαν τους παίκτες του Μάκη Χάβου.
Μάλιστα, το πούλμαν παρέμεινε για κανένα τέταρτο σταματημένο αφού οι οπαδοί δεν τον άφηναν να προχωρήσει.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog