Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή του Σ.Π. στο blog!




Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε από τον Σ.Π.(ψευδώνυμο), μας το έστειλε στο footballnews.blogspot@gmail.com και αφού κρίναμε ότι είναι κατάλληλο ως προς το περιεχόμενο, το δημοσιεύσαμε.



Καλησπερες σε ολους!! Παρακατω θα αναλησουμε με απλα μαθηματικα τι θα πει κερκιδα για οσους κοκορευονται...Ποιος ΠΑΟΚ και ποιος ΑΡΗΣ?
Εδω υπαρχει μονο ο ΗΡΑΚΛΗΣ.Σήμερα ο Ηρακλής γιορτάζει τα 102 χρόνια ιστορίας του.Κομμάτι της ιστορίας του είναι φυσικά και ο κόσμος και άπαντες οφείλουν να γνωρίζουν για αυτόν.Έτσι παρακάτω ενα μικρο αφιερωμα για μια μεγαλη ομαδα.


«Ποιός από εμάς δε βαρέθηκε να ακούει συνεχώς να χλευάζουν το λαό του Ηρακλή για το πλήθος του; Άραγε αυτοί που τα λένε (μερικές φορές και πολιτικοί- πρόσφατα εκλεγμένοι δήμαρχοι) έχουν ιδέα από τα ρεκόρ που έχουν καταγράψει οι κυανόλευκοι;; Ο Ηρακλής διατηρούσε το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων από το 1971 (52.000) έως την εποχή που άρχισε να λειτουργεί το Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα. Ακόμα δεν έχει σημειωθεί παραπάνω προσέλευση από άλλους οπαδούς πέρα από το ΟΑΚΑ. Τον επόμενο χρόνο φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ γεμίζοντας 42.000 κόσμου το Καυταντζόγλειο και τον μεθεπόμενο τον ΠAO με 40.000 περίπου. Μια δεκαετία αργότερα και πάλι σε αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό συγκέντρωσε το 82′ 39.000 και το 84′  44.000 φιλάθλους. Αυτά τα νούμερα ακούγονται ουτοπικά για οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού και ΠAO. Σας παραθέτουμε και το πινακάκι με ακριβείς αριθμούς κομμένων εισιτηρίων που φυσικά είναι λογικό να είναι ελάχιστα λιγότερα από την πραγματική προσέλευση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι νεαρά παιδιά έμπαιναν δωρεάν στο γήπεδο.





24/01/1971: ΗΡΑΚΛΗΣ-Παναθηναϊκός  45.530 εισιτήρια
12/02/1984: ΗΡΑΚΛΗΣ-Παναθηναϊκός  41.700 εισιτήρια
13/02/1972: ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ                  38.752 εισιτήρια
23/05/1982: ΗΡΑΚΛΗΣ-Παναθηναϊκός  37.297 εισιτήρια
23/09/1973: ΗΡΑΚΛΗΣ-Παναθηναϊκός  37.169 εισιτήρια



Στις 9 Ιουνίου του 1976 ο Ηρακλής κατακτάει το Κύπελλο Ελλάδος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην επιστροφή των θριαμβευτών στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 100.000 φίλαθλοι υποδέχονται όπως τους αξίζει τους Κυπελλούχους Ελλάδος, σε μια συγκέντρωση που έγραψε ιστορία!
Ας περάσουμε τώρα σε ένα άλλο ρεκόρ που σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου το 1987 όταν περίπου 15.000 κυανόλευκου κόσμου κατέβηκαν στην πρωτεύουσα για τον τελικό κυπέλου ανάμεσα σε Ηρακλή και ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Χρειάστηκαν 23 χρόνια για να «σπάσει» αυτό το ρεκόρ μετακίνησης φιλάθλων, από τους συμπολίτες οπαδούς που διψούσαν για τίτλο καθώς έχουν να δουν για παραπάνω από 40 χρόνια.
Και τα νούμερα δε σταματούν στο μακρινό 1987…Πιο πρόσφατο παράδειγμα στο Καυταντζόγλειο, το νικηφόρο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (1-0) όπου στο γήπεδο δεν έπεφτε καρφίτσα και η ΠΑΕ είχε ανακοινώσει από νωρίς sold out! Οι 4.000 στην Κομοτηνή πέρυσι αλλά και οι 5.000 στην Καβάλα είναι επίσης τρανά δείγματα της κυανόλευκης δυναμικής!


Ο λαός του Ηρακλή, όμως, δεν έχει δείξει το μεγαλείο του μονάχα στο ποδόσφαιρο αλλά και στο βόλλεϋ, όπου και κατέρριψε διεθνή ρεκόρ! Τα καραβάνια των κυανόλευκων φιλάθλων έφθασαν σε Ρώμη (4.000) και Πράγα (6.000) για τα Final Four του Champions League, ενώ για το Final Four της Θεσσαλονίκης, οι Ηρακληδείς κατάφεραν να είναι οι πρώτοι φίλαθλοι που γέμισαν το κλειστό του ΠΑΟΚ στην Πυλαία! Μάλιστα, η εκδρομή στην Πράγα είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού βόλλεϋ!
Η ιστορία δε σταμάτησε να γράφεται, ούτε στα τελευταία πέτρινα χρόνια του συλλόγου. Τον περασμένο καλοκαίρι, 20.000 και πλέον φίλοι του Ηρακλή πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης για τη δικαίωση του Γηραιού σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης. Επιπλέον, 2.000 Ηρακληδείς ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και βρέθηκαν στην Αθήνα για να χτυπήσουν το κατεστημένο στην καρδιά του, τη ρίζα του!
Τα νούμερα, δυστυχώς για τους πολέμιους της αλήθειας, λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι οι Ηρακληδείς είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που οι ίδιοι νομίζουν και ακολουθούν πιστά την ομάδα σε κάθε της δραστηριότητα, αγωνιστική και εξωγηπεδική. Η δυναμική του Ηρακλή είναι ανυπολόγιστη. Και όταν εκδηλωθεί, πάμπολλα στόματα που εκτοξεύουν ύβρεις και ψεύδη κατά του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας, θα το βουλώσουν για τα καλά.


ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

Σ.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog