Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Λουίς Γκαρσία: "Κερδισμένοι από το δύσκολο πρόγραμμα"



Ο Λούις Γκαρσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός άσος: 







 Συμπλήρωσες δύο μήνες στον Παναθηναϊκό, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει; 

"Νιώθω πολύ καλά και νομίζω ότι προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι βρήκα μια πολύ μεγάλη ομάδα που μου προσφέρει ό,τι πραγματικά ήθελα για τη συνέχεια της καριέρας μου. Ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι έχω βρει στην Ελλάδα".



 Μολονότι ήσουν από τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, φάνηκε ότι προσαρμόστηκες πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με παίκτες που είχαν ενσωματωθεί νωρίτερα στην ομάδα. Πώς το εξηγείς αυτό;

"Εχω πάει σε πολλά μέρη, έχω αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους και έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις και έτσι ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ. Επαιξε σημαντικό ρόλο για εμένα ότι στον Παναθηναϊκό βρήκα παίκτες τους οποίους γνώριζα από παλιά ή ακόμη και κάποιους ισπανόφωνους, κάτι που έκανε ακόμη πιο εύκολη την προσαρμογή μου. Νομίζω ότι όλα αυτά με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στην Αθήνα, στην ομάδα... με τους συμπαίκτες μου, με όλα".



Πώς κρίνεις την ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού;

"Θεωρώ ότι ως ομάδα έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ με πολύ ποιότητα. Υπάρχουν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές, κάτι που νομίζω ότι επίσης με βοήθησε να μπω πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας όσον αφορά τον καθαρά αγωνιστικό τομέα. Οταν υπάρχουν καλοί παίκτες σαφώς προσαρμόζεσαι ευκολότερα, γρηγορότερα και ομαλότερα".



Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη ρωσική Ρουμπίν πόσο εφικτή είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει μόλις έναν βαθμό;

"Η κατάσταση πλέον είναι αρκετά δύσκολη για εμάς. Ακόμη όμως έχουμε ελπίδες. Τίποτα δεν έχει κριθεί και θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος για να τα καταφέρουμε".



 Μετά τον ΠΑΟΚ και τη Ρουμπίν ακολουθεί ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στη συνέχεια μεσοβδόμαδα υπάρχει το ματς Κυπέλλου στην Κοζάνη και την αμέσως επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα υποδέχεστε τον Ολυμπιακό. Πώς προετοιμάζεστε για αυτή τη σειρά αγώνων;

"Ούτως ή άλλως ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος με συνεχόμενα και σημαντικά παιχνίδια. Ολες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, έχουν ποιότητα και είναι από τους μεγάλους αντιπάλους μας. Πρέπει όμως να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα που ακολουθεί και όχι για παράδειγμα να βλέπουμε από τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας γιατί πρέπει να είμαστε ξεκούραστοι. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε κερδισμένοι από αυτό το δύσκολο πρόγραμμα".



 Το γεγονός ότι έχετε να δώσετε διαδοχικά σημαντικά παιχνίδια θεωρείς ότι θα σας κρατήσει πιο προσηλωμένους στον στόχο σας;

"Ναι, το πρόγραμμα αυτό θα μας κρατήσει ακόμη πιο συγκεντρωμένους. Γιατί όταν έχεις μπροστά σου σημαντικά παιχνίδια συγκεντρώνεσαι 100%. Ξέρεις ότι στα ντέρμπι δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να νικάμε. Αν διατηρήσουμε το νικηφόρο σερί μας και σε αυτά τα δύσκολα ματς τότε στη συνέχεια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι και με σαφώς πιο βελτιωμένη ψυχολογία".



 Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα τεθείτε αντιμέτωποι και με έναν συμπατριώτη σου προπονητή, τον κ. Μανόλο Χιμένεθ; Ποια είναι η γνώμη σου γι΄ αυτόν;

"Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που είχε η ΑΕΚ προφανώς ήθελε να κάνει μια τομή για να αλλάξει το κλίμα. Ο Χιμένεθ είναι ένας καλός προπονητής, που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ. Εμείς όμως πρέπει να ασχολούμαστε με τη δική μας ομάδα και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να νικήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό ματς".



 Γενικότερα, τι εντύπωση έχεις αποκομίσει από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Στην Ευρώπη υπάρχει η εντύπωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποδεέστερο από πολλά μεγάλα πρωταθλήματα. Στο διάστημα όμως που είμαι εδώ διαπιστώνω ότι έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα με δυνατά παιχνίδια και καλούς αντιπάλους. Βλέπω πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ και στα Κύπελλα Ευρώπης φαίνεται η ποιότητα των ελληνικών ομάδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog