Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Ζαγοράκη-Παπακωνσταντίνου



Την αντικατάσταση του υπάρχοντος νόμου Ορφανού, για τα χρέη των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, πρότειναν ως λύση οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ένα νέο νόμο που θα διπλασιάζει τον χρόνο αποπληρωμής του πρωτογενούς κεφαλαίου και δε θα περιλαμβάνει την πρόσθετη καταβολή του 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων. Με τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν την Τετάρτη (8/9) ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ηλίας Βιολίδης.




Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο στην Αθήνα και ήταν σύντομη, αφού κράτησε περίπου 25 λεπτά. Παρόντες εκτός του Παπακωνσταντίνου, ήταν και δυο υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, η διευθύντρια του γραφείου του και ο διευθυντής εσόδων.

Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι οι επικεφαλείς της διοίκησης του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πάγια θέση τους, πρότειναν ως λύση για τα χρέη της ΠΑΕ την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο Ορφανού και ο οποίος θα προβλέπει την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου σε βάθος 20ετίας (και όχι 10ετίας όπως προβλέπει ο νόμος Ορφανού), δίχως, επίσης, το 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων, που προβλέπει ο ίδιος νόμος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάχθηκε στο νόμο Ορφανού, διότι οι μηνιαίες δόσεις θα ήταν πολύ μεγάλες και θα δήλωνε κάποια στιγμή αδυναμία πληρωμής.
     
Ο ΠΑΟΚ προτείνει την ψήφιση νέου νόμου, που θα προβλέπει, όπως προείπαμε, την καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου, χωρίς το 20% των προστίμων και των προσαυξήσεων και σε βάθος 20ετίας, όχι 10ετίας. Εάν ικανοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το παραπάνω αίτημα και ψηφιστεί νέος νόμος μ' αυτές τις προϋποθέσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πληρώνει 45.000 ευρώ μηνιαία δόση, ήτοι 500.000 ευρώ το χρόνο για 20 έτη, ένα ποσό συμβατό με τις οικονομικές δυνατότητες της διοίκησής του.
   
"Ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει στο κράτος την τελευταία τριετία 11 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ΦΠΑ και ΙΚΑ. Τα 3,5 εκατ. ευρώ που δίνουμε κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ως ΠΑΕ στο κράτος, θέλουμε να τα αυξήσουμε κατά 15%, με την πρόταση που κάνουμε. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα μια ΠΑΕ, η οποία σε περίοδο κρίσης βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και αποδίδει τα μέγιστα οικονομικά στο ελληνικό κράτος" είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζαγοράκης στον Παπακωνσταντίνου.
    
"Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό" απήντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Υπουργός, ο οποίος ήταν απόλυτα ενήμερος, ότι ο ΠΑΟΚ είναι πεντακάθαρος στις τρέχουσες υποχρεώσεις του προς το κράτος και έδειξε θετική διάθεση στη συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της ιστορικής ομάδας σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενός νέου νόμου, του οποίου τις διατάξεις θα μπορούν φυσικά να κάνουν χρήση όλες οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες με χρέη στο δημόσιο, προς όφελος και των δυο πλευρών.









Πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog