Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Καφές: "Αδικούμε τους εαυτούς μας"




Αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ στη νέα σεζόν εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο Ζέεφελντ ο Παντελής Καφές, που αναφέρθηκε σε όσα θέματα απασχολούν την ομάδα.

Για τη νέα σεζόν: "Σίγουρα η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για την ομάδα Κάθε νέα ξεκινά με αισιοδοξία. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για μια δύσκολη χρονιά. Να δώσουμε βάση σ’ αυτά που μας λέει ο προπονητής, να προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο και να βάλουμε την ομάδα πάνω από το προσωπικό όφελος και επιτυχία. Όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο έχω καταλάβει πως όταν η ομάδα έχει επιτυχία, την καρπώνονται όλοι. Όταν η ομάδα έχει κακή σεζόν, ό,τι και να κάνει ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κερδίσει πολλά πράγματα".
Για το αν φοβάται ότι η νέα σεζόν θα είναι όπως η περσινή: "Όχι. Πέρυσι είχαμε μια χρονιά πολύ δύσκολη με πολλά προβλήματα, κυρίως στο πρώτο μισό της σεζόν. Ίσως και υποσυνείδητα αυτό να μας επηρέασε όλους. Δεν μπορούσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ελπίζω αυτή τη χρονιά να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα, να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία διοικητικά και να πάμε καλύτερα και αγωνιστικά. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας".
Για το αν μπορεί να προβλέψει από τώρα, με βάση όσα βλέπει, πώς θα πάνε τα πράγματα: «Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις από την προετοιμασία τι θα γίνει. Είναι μόλις η δεύτερη εβδομάδα που είμαστε μαζί. Δεν έχει συμπληρωθεί καν το ρόστερ. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί, οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει τόσο νωρίς προβλέψεις για το πώς θα κυλήσει η νέα σεζόν».
Για το τι μεταγραφές πρέπει να γίνουν: "Δεν είμαι αρμόδιος για να πω πού πονάει το ρόστερ. Υπάρχει διοίκηση και προπονητής που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Όποιος μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω από το υπάρχον υλικό είναι ευπρόσδεκτος. Θέλουμε κι εμείς να έρχονται τέτοιοι ποδοσφαιριστές και να βοηθάνε την ομάδα".
Για το πού βασίζεται η αισιοδοξία του: "Πάντα στο ξεκίνημα μιας σεζόν είμαστε πιο αισιόδοξοι. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και τα τελευταία δύο χρόνια τους έχουμε αδικήσει ίσως. Αυτό που με κάνει πιο αισιόδοξο είναι ότι φαίνεται πως η ομάδα δε θα αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα όσα πέρυσι. Ηταν μια χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Εχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος και έτσι δείχνουν αυτή τη στιγμή".
Για το έντονο ελληνικό στοιχείο στην ΑΕΚ της νέας περιόδου: "Δεν είχα ποτέ και δε θα έχω πρόβλημα με τους ξένους. Αντιθέτως αν είναι καλύτεροι και μπορούν να βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι για να βοηθάμε όλοι με απώτερο σκοπό να πάει καλά η ομάδα. Θέλω να πω και πάλι ότι αν είναι να έρθει ένας παίκτης που δε θα διαφέρει ποιοτικά από έναν Έλληνα, προτιμώ τον Έλληνα επειδή γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα που είναι ιδιαίτερη και διαφορετική. Μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει, αλλά πιστεύω πως ό,τι θα γίνει θα είναι προς όφελος της ομάδας".
Για το αν ο κόσμος της ΑΕΚ θα αντέξει και τρίτη σερί τραγική σεζόν: "Δύσκολα ο κόσμος θα αντέξει μια νέα χρονιά κατά την οποία από Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα είμαστε εκτός όλων των στόχων. Είναι πολύ άσχημο αυτό. Πολύ δύσκολα θα κάνει υπομονή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο".
Για το αν η πίεση του κόσμου δημιουργεί πρόβλημα: "Αν ζεις στην Ελλάδα και ξέρεις τι σημαίνει ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, πώς θέλουν τις ομάδες οι οπαδοί που τις υποστηρίζουν, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αν υπάρχει πίεση. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να είμαστε κοντά στους στόχους μας και αν τα καταφέρουμε θα φανεί στο τέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog