Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λουκέτο βάζει ο Πιλάβιος !


 
 
Την αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ πρότεινε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στη Γενική Συνέλευση, γεγονός που σημαίνει ότι αναστέλεται κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανακοίνωσε την πρόταση του αναστολή της λειτουργίας της προκειμένου να επέλθει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

 
Ο κ. Πιλάβιος κατά την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων, ζήτησε αυτό το ακραίο μέτρο, το οποίο φυσικά δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Επικαλέστηκε τις απειλές κατά της ζωής του, που όπως κατήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες έχει δεχθεί, αλλά και την κατάσταση με τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, δηλαδή το θέμα με τις πλαστογραφημένες ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και την αδυναμία ακόμη και Ιούνιο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των εθνικών πρωταθλημάτων.
Πρακτικά, μια τέτοια απόφαση σημαίνει λουκέτο και αναστολή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας στην οποία εμπλέκεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση σε αυτήν την πρόταση.
 
Ο Σοφολής Πιλάβιος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: «Σκόπευα να κάνω απολογισμό των 12 μηνών. Σε αυτούς τους 12 μήνες, μέσα από προγραμματισμό, θέσαμε ως πρώτο στόχο την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντ' αυτού, αυτό που βρήκαμε ως ΕΠΟ απέναντι μας ήταν εμπόδια, ύβρεις, στοχοποίηση ανθρώπων και θεσμών. Φτάσαμε να λοιδορούνται εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δικαστικοί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει. Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Παντού και σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν πρωτοφανείς απειλές. Το ποδόσφαιρο έχει νόημα ως άθλημα με κανόνες, με πνεύμα άμιλλας. Αν παρακάμπτονται όλα αυτά, αυτό που μένει είναι η ωμή βία. Τότε τη νίκη την παίρνει όχι ο καλύτερος, αλλά ο βιαιότερος.

Είναι η ώρα να βγούμε στην κοινωνία και να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για την εικόνα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν είναι κληρονομική μοναρχία. Ανάχωμα θα βάλουμε εμείς, εδώ, όλοι. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη την κοινωνία. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μονής κατεύθυνσης. Το ποδόσφαιρο του αύριο είναι ένα έργο του σήμερα. Στόχος ξεκάθαρος δημιουργία προϋποθέσεων για μια καλύτερη εικόνα. Υπάρχουν αντιστάσεις και συμφέρονται δεκαετιών που κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο».


Για την αδειοδότηση
: «Είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου».

Γ
ια τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες «Η ίδια ΕΠΟ αναγνώρισε την κακή της λειτουργία της δεν επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε αυτιά και να πετάξουμε μπάλα στην κερκίδα. Μία έρευνα που συνεχίζεται και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν, χάρες δεν πρόκειται να γίνουν σε κανέναν»

Για τη βία
«Το ποδόσφαιρο είναι το θύμα. Έγιναν προτάσεις πολλές και καθοριστικές και στο σύνολο τους έγιναν αποδεκτές».

Για τα ύποπτα παιχνίδια: «
Τα περισσότερα από αυτά τα ματς δεν διεξήχθησαν με αυτή τη διοίκηση».

Για τον ΟΦΗ
: «Χθες κοινοποιήθηκε με δικόγραφο αίτηση αναστολής απόφασης εφέσεων».
«Θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί;»
Μετέπειτα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πρότεινε την αναστολή από τη Δευτέρα ώστε να πραγματοποιηθεί και το ματς με τη Μάλτα για τα προκριματικά του EURO 2012: «Δεν παίζω με το μέλλον του ποδοσφαίρου. Είναι ώρα αποφάσεων για να καταλάβουν οι πάντες τη κρίση του ποδοσφαίρου που δεν αφήνει περιθώρια για αδράνεια και εφησυχασμό. Δουλειά μου είναι να λειτουργήσουν οι υπάρχοντες θεσμοί και να δημιουργηθούν και νέοι. Η πρόταση μου είναι μία και μοναδική. Άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια. Καλούμε όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Σας προτείνω να ανασταλεί η λειτουργία της ΕΠΟ από τη Δευτέρα . Αν θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί η προτεινόμενη αναστολή είναι η έσχατη γραμμή άμυνας».
 


Τι θα γίνει από εδώ και πέρα...
Από Δευτέρα λοιπόν θα βάλει λουκέτο η ΕΠΟ, γεγονός που σημαίνει ότι «παγώνει» κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Δεν θα γίνονται αγώνες, δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις, δεν θα γίνονται ούτε και μεταγραφές. Φυσικά αυτή η κατάσταση έχει επιπτώσεις και στην παρουσία της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς η χώρα δεν μπορεί να μετάσχει, είτε με ομάδες, είτε με Εθνικές σε διεθνείς αγώνες.
Το θέμα λοιπόν είναι πόσο θα κρατήσει το... λουκέτο και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις στην απόφαση του Πιλάβιου...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΆΨΤΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΌ ΣΑΣ

Γράψτε το σχόλιό σας με κόσμιο τρόπο.Χωρίς προσβλητικά μηνύματα και βρισιές σε οποιονδήποτε. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!

Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που γράφονται σε greeklish

Powered By Blogger

Το αρχείο του blog