Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό. Όχι όμως για πάντα, καθώς οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν τη συμφωνημένη μελλοντική συνεργασία με τον Βραζιλιάνο!
Όταν παρουσιάζονται τόσο μεγάλες ευκαιρίες, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάνονται. Ο Παναθηναϊκός είχε την... ευλογία να διαθέτει για μια τριετία τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος δίδαξε ήθος και βοήθησε τα μέγιστα τους «πράσινους» να κατακτήσουν το νταμπλ του 2010. Όλα τα ωραία, όμως, κάποια στιγμή τελειώνουν. Ο Βραζιλιάνος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γκρέμιο, αλλά δεδομένα θα επιστρέψει στο «τριφύλλι».

 
Κάτι που το ήθελε πολύ και ο ίδιος. Θα επιστρέψει όχι μόνο για να βραβευθεί από την ΠΑΕ όπως του αξίζει, αλλά και για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό από άλλο πόστο μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το απόγευμα της Παρασκευής, μάλιστα, ανακοινώθηκε και επίσημα η μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές που ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη γιορτή που θα γίνει για την προσφορά του.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ανεκτίμητη αγωνιστική του προσφορά στον Παναθηναϊκό και η διαρκής επίδειξη ήθους και επαγγελματισμού σε κάθε στιγμή της τριετούς παρουσίας του στη χώρα μας θα τον κρατήσουν για πάντα «φυλακισμένο» στη σκέψη ολόκληρης της φίλαθλης Ελλάδας, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων.

Θεωρούμε τιμή για την οικογένεια του Παναθηναϊκού και για το ελληνικό ποδόσφαιρο το γεγονός ότι η ήδη συμφωνημένη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του Ζιλμπέρτο θα τον φέρει μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ως ποδοσφαιριστή ξανά κοντά μας.


Η μόνη εκκρεμότητα που άφησε επιστρέφοντας στην πατρίδα του (και η οποία σύντομα θα διευθετηθεί) ήταν να μας ενημερώσει για την καταλληλότερη για τον ίδιο χρονική περίοδο ώστε να επανέλθει στην Ελλάδα και να τιμηθεί από τον Παναθηναϊκό όπως πραγματικά του αξίζει.



Πηγή